crosby 21218

Sidney Crosby fortsätter visa välden varför han är en av NHL:s bästa spelare genom tiderna. Igår kväll blev han den 95.e spelaren i historien att nå 400 NHL-mål när Pittsburgh Penguins besegrade St. Louis Blues med 4-1.

Crosby gjorde sitt mål efter 3:31 av den andra perioden vilket betydde 1-1 i matchen. Han fick pucken vid mållinjen, sköt från snäv vinkel och hittade en liten lucka vid Blues-målvakten Jake Allens första stolpe.

• Jag vet fortfarande inte hur den gick in, det verkade som att det tog hur lång tid som helst, men tio matcher är lång tid också, sa Crosby som gått mållös från sina tio senaste matcher.
    I den tredje perioden gjorde Bryan Rust och Riley Shehan 2-1 och 3-1 innan Crosby gjorde sin karriärs 401:a mål och fastställde slutresultatet till 4-1. Crosby är den 37:e spelaren att nå 400 mål på 839 matcher eller färre. De andra som gjort över 400 mål i Penguins-tröjan är Mario Lemieux (690) och Jaromir Jagr (439).
    - Ett typiskt Crosby-mål. Han är så bra, han gör fler mål från nedanför mållinjen än någon annan jag sett och han är en av få som tänker hockey på så hög nivå, hyllade Penguins coach Mike Sullivan efter Sidney Crosbys 400:e NHL-mål.
    Här är summeringen från nattens matcher:
    Winnipeg Jets - New York Rangers 1-3 (1-1, 0-0, 0-2)
    Rangers tog sin andra raka seger och tunga poäng i sin slutspelsjakt. Henrik Lundqvist vaktade buren för Rangers och stod för 36 räddningar när han tog sin andra raka seger sedan han gått 0-6-0 med ett snitt på4,37 insläppta per match i sina tidigare sex matcher.
    Nikolaj Ehlers pricksköt 1-0 till Jets efter bara 1:06 efter passningspoäng från Mark Scheifele och Blake Wheeler. Knappt 18 minuter senare gjorde Mats Zuccarello 1-1 med ett skott som med nöd och näppe gick mellan benskydden på målvakten Connor Hellebuyck.
    Nästa mål i matchen kom inte förrän i slutet av den tredje perioden då comebackande Jimmy Vesey satte 1-2 till gästerna. Michael Grabner fyllde sedan i med 1-3 i tom kasse.

Washington Capitals - Detroit Red Wings 4-5 (1-1, 0-3, 3-0, 0-1)
Tomas Tatar blev matchhjälte för Red Wings som efter att ha tappat en tremålsledning i den tredje perioden ändå fick jubla högst i Capital One Arena.
Alex Ovechkin gjorde 1-0 efter 4:20 så som Ovechkin brukar göra mål, på ett direktskott från den vänstra tekningscirkeln i powerplay. Målet var ryssens 33:e för säsongen. Justin Abelkader kvitterade till 1-1 efter 13:27 efter att han snott pucken från Matt Niskanen och kommit fri mot Braden Holtby.
I den andra perioden vann Red Wings skotten med hela 17-2 men länge såg det ut som att ett stolpskott som sedan dansade på mållinjen skulle bli det närmaste ett mål de skulle komma. Men så, med 3:07 kvar att spela av perioden slog Luke Glendening in en retur från Holtby och bara nio sekunder senare fixade Anthony Mantha 1-3 efter Henrik Zetterberg snott pucken av Niskanen och sedan spelat honom fri i slottet.
Med 10,8 sekunder kvar av perioden kontrade Red Wings in 1-4 genom Tatar som vräkte upp pucken i krysset bakom Holtby.
Capitals fick häng omgående i den tredje perioden när Brett Connolly slutförde ett flygande anfall med ett distinkt avslut bakom Jimmy Howard. Capitals fortsatte pressen och reducerade ännu en gång genom Dmitry Orlov som smackade in ett direktskott i krysset bakom Howard.
Med bara 16,7 sekunder kvar att spela kvitterade Nicklas Bäckström till 4-4 för Capitals när han snärtade in ett handledsskott i målvakten Jimmy Howards första kryss.

Dallas Stars - Vancouver Canucks 0-6 (0-3, 0-2, 0-1)
Jacob Markström blev den första Canucks-målvakt att hålla nollan mot Stars sedan den 10 januari 2010 när han räddade samtliga 30 skott han fick mot sig. Vancouver kunde därmed bryta sin förlustsvit på fyra matcher.
Canucks tog ledningen genom Reid Boucher som gjorde sitt första mål för säsongen när klockan stod på 2:11. Efter 11:38 satte Jake Virtanen elegant 0-2 på ett friläge och efter 13:27 chippade Henrik Sedin pucken till Daniel från egen blå, Daniel spelade Thomas Vanek vars skott satt som en smäck bakom Ben Bishop.
Canucks fortsatte göra mål i den andra perioden. Bo Horvat gjorde 0-4 efter assist från Alexander Edler, och Boucher tänkte att han lika gärna kunde göra ett mål till och satte 0-5 efter 14:35.
Det blev till slut 0-6 till Canucks efter att Erik Gudbrandson gjort sitt andra mål för säsongen i den tredje perioden och fastställde segersiffrorna som var de största i samma match som Canucks hållit nollan sedan 6 december 2011.

Buffalo Sabres - Colorado Avalanche 5-4 (1-2, 1-1, 2-2)
Avalanche tog sig inom två poängs marginal från det andra wildcardet i Western Conference efter att ha fått två poäng med sig från KeyBank Center.
Colin Wilson stod för ett mål och en assist och Alex Kerfoot, Tyson Jost, Gabriel Bourque och Matt Nieto bell målskyttar. Jonathan Bernier stod för 28 räddningar i kassen för Avalanche som tog sin första seger på den tre matcher långa roadtrip de varit ute på.
Wilson spelade fram Alexander Kerfoot som direktsköt 0-1 redan efter 43 sekunder av matchen. I öppningen av mittperioden satte Wilson 1-3 med sitt femte mål för säsongen och sitt 100:e i karriären. Gabriel Landeskog noterades för en assist på målet, hans 22:a 2017-18.
Det avgörande målet satte Gabriel Bourque med 13 minuter kvar att spela av den tredje. Anton Lindholm sköt ett backhandskott som Robin Lehner inte kunde hålla och Bourque vispade in returen till 2-5. Ryan O'Reilly och Evander Kane putsade till siffrorna men kom inte närmare än 4-5. O'Reilly hade också två assist i matchen och nådde 400 poäng i sin karriär.
Robin Lehner vaktade Sabres kasse stod för 22 räddningar i matchen.

New Jersey Devils - Boston Bruins 3-5 (1-2, 2-1, 0-2)
Eddie Läck fick chansen från start mellan stolparna för Devils men hade en jobbig afton. Bruins var stekheta i special teams och avgjorde matchen med två mål i numerärt underläge och ett i numerärt överläge.
Torey Krug och Tim Schaller satte varsin puck med färre spelare på isen i den första perioden. Schallers kom med bara tre sekunder kvar att spela. Torey Krug satte ett powerplaymål i den andra fram till 2-3 men det var trots det 3-3 efter 40 spelade eftersom Taylor Hall först gjort 1-2 och sedan spelat dram Kyle Palmieri till 3-3. Hall har gjort 20 poäng på sina 14 senaste matcher.
Relaterat material: [Hall har tagit kommando över Devils anfall]
I den tredje rann det dock in ett mål till bakom Läck och med ytterligare ett mål i tom kasse kunde Bruins förlänga sin poängsvit på bortaplan till 13 matcher. Läck stod för 22 räddningar i sitt andra framträdande för Devils.

New York Islanders - Calgary Flames 2-3 (1-0, 1-1, 0-2)
Flames tog sin fjärde seger på de senaste fem matcherna när de tvålade till Islanders i Barclays Center. Gästerna hamnade i ett tvåmålsunderläge efter 2:59 av den andra perioden när Anthony Beauvillier hittade rätt för 13:e gången för säsongen, men Flames reste sig.
Mark Jankowski reducerade halvvägs in i matchen och under de elva sista minuterna av den sista perioden blev Matthew Tkachuk tvåmålsskytt och säkrade två poäng för Flames som klättrade upp på tredjeplatsen i Pacific Division.

Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)
Det blev ingen 20:e hemmaseger för Vegas som bara mäktade med ett mål på 39 skott mot Michal Neuvirth i gästernas kasse. William Karlsson och Reilly Smith såg till att Brayden McNabb kunde göra 1-0 till hemmalaget men efter det stängde Neuvirth igen.
Sean Couturier stod för kvitteringen efter 17:50 av den första perioden och fixade sedan fram lägen för både Andrew MacDonald och Claude Giroux som kunde ge Flyers en tvåmålsledning efter den andra.
I den tredje såg Radko Gudas till att stänga matchen med ett mål i tom kasse och Flyers kunde ta sin fjärde raka seger och närma sig Capitals om förstaplatsen i Metro Division.
Anaheim Ducks - San Jose Sharks 2-3 (1-0, 0-0, 1-2, 0-0, 0-1)
Sharks vände och vann mo Ducks efter straffar i Honda Center. Men det satt hårt inne.
Ondrej Kase stod för ett mål och en assist och Nick Ritchie för två assist när Ducks tog en tvåmålsledning i matchen. Kase satte 1-0 i den första perioden och i upptakten av den tredje såg Cam Fowler till att det blev 2-0 för hemmalaget. Men gästerna reste sig, främst genom Logan Couture som först gjorde 2-1 och förarbetade fram Timo Meier till 2-2 med mindre än minuten kvar att spela.
Matchen gick sedan till straffar där Joe Pavelski och Couture gjorde mål för Sharks som ligger tvåa i Pacific Division.
Noterbart från matchen är att Melker Karlsson täckte fyra skott för Sharks.

Så gick snacket:
"Det var viktigt för mig att komma in från bänken och stänga igen igår. Det gav mig mycket självförtroende inför den här matchen. Två raka segrar i det här tuffa schemat är viktigt för oss" - Michal Neuvirth
"En riktigt bra laginsats, precis som senast. Vi täckte skott, alla spelade bra och Lundqvist var riktigt bra i målet. Vi gjorde några viktiga mål. Vårt powerplay var bra, men vi missade några chanser att göra mål där. Vårt boxplay var outstanding så det var en bra mats för oss att vinna" - Mats Zuccarello.
"Jag ar orolig för att samma sak skulle hända som mot Islanders. Man vill inte det. Det kändes väldigt dåligt efter fredagens match och att göra två sådana matcher i rad skulle vara miserabelt. Jag är glad att vi fick med oss två poäng" - Tomas Tatar.