36 räddningar från Bobrovsky i match 3

Columbus Blue Jackets leder slutspelsserien mot Boston Bruins med 2-1 i matcher. Detta efter att ha vunnit match 3 hemma i Nationwide Arena med 2-1 under natten mot onsdagen, svensk tid.

Det var med ett oavgjort resultat från matcherna i Boston som lagen intog isen i Columbus för första gången av två. Båda lagen öppnade match 3 intensivt och redan från start fick målvakterna Sergei Bobrovsky, Blue Jackets, och Tuukka Rask, Bruins, jobba. Först att hitta rätt var hemmalagets Boone Jenner som sent i öppningsperioden bjöd på ett fint nummer fram till 1-0.
Nästa mål kom i mitten av den andra och gjordes även det av hemmalaget. I powerplay kunde Matt Duchene trycka in en retur fram till 2-0 från nära håll. Hans femte fullträff i årets slutspel.

CBJ-BOS, M3: Duchene utökar Columbus ledning

• Det var nästan som ett fem-mot-fem-byte. Vi tog bara många avslut, försökte kriga in pucken. Alla fem på isen var inblandade i det målet, säger Duchene.
    Boston saknade inte chanser, men Sergei Bobrovsky storspelade mellan Columbus stolpar. Den ryske målvakten räddade totalt 36 i matchen, men fick kapitulera med 40 sekunder kvar av mittperioden. Målskytt blev Jake DeBrusk som, först efter videobedömning, fick jubla. I den sista perioden gjorde Bobrovsky 15 räddningar. Fyra under matchens sista två minuter när Bruins plockade ut Rask för en extra utespelare utan resultat.
    - De har ett bra lag. De kan skapa offensivt och kommer komma på attack. Det är viktigt att vara där för ens lagkamrater, säger Bobrovsky som också hade god hjälp av sina stolpar under matchen.
    [Här kan du läsa allt från serien BOS-CBJ]
    - Jag tyckte att vi hade tillräckligt med chanser för att vinna matchen. Vi träffade stolpen två gånger, ribban och Bobrovsky gjorde ett par bra räddningar, säger Bostons tränare Bruce Cassidy.
    Blue Jackets lyckades hålla undan och har nu 2-1 i matcher inför match 4 som spelas i morgon torsdag i Columbus.