Bobrovsky_Price_MF

När NHL-schemat i natt går vidare med fem matcher jagar Columbus Blue Jackets sin sjunde raka seger. Skulle de ta de två poängen innehar laget i så fall den längsta segersviten i NHL den här säsongen.
Ni minns kanske att laget hade 16 raka segrar mellan 29 november till 3 januari under förra säsongen och vinner de ikväll är det deras längsta svit sedan dess.

Sergei Bobrovsky har stått i mål under hela den här perioden. Den ryske keepern har en räddningsprocent på 96,6 och ett snitt på 0,98 mål per match under den här perioden. Kvällens motståndare, Montreal Canadiens, har därmed en svår nöt att knäcka.
Men det händer mer intressant än så. Här är fem snackisar inför nattens drabbningar:
* Carey Price var tillbaka i Montreal Canadiens kasse senaste efter en tids skadefrånvaro. Och som han gjorde det. Price höll nollan efter 36 räddningar i matchen mot Buffalo Sabres och blev den fjärde målvakten i Canadiens historia att hålla nollan 40 gånger. Ska det bli han som vinner målvaktsmatchen Sergei Bobrovsky ikväll?

* I PPG Paints Arena utspelar sig säsongens första "Battle of Pennsylvania" när Philadelphia Flyers gästar Pittsburgh Penguins. Det är två lag med ganska trist form som möts. Penguins har 4-5-1 de senaste tio matcherna efter att ha brutit en tre matcher lång förlustsvit senast, medan Flyers har sju förluster i rad varav fyra har kommit efter förlängning eller straffar.
* I New Jersey är stämningen fortsatt i topp. Devils ligger trea i ligan med 32 inspelade poäng och tar i natt emot Florida Panthers hemma i Prudential Center. I laget är Taylor Hall särskilt het. Förra matchen gjorde kanadensaren sin sjunde flerpoängsmatch för säsongen och har sammanlagt gjort 26 poäng (8+18) den här hösten.
* Winnipeg Jets ligger tvåa i Central Division och imponerar. Ikväll möter de Minnesota Wild hemma i Bell MTS Place där laget inte förlorat sedan den 17 oktober. Det innebär att Jets har tagit poäng i sina sju senaste matcher på hemmais. Dessutom är Jets det lag som spelat näst minst antal hemmamatcher så här långt…
* Rickard Rakell är Ducks bäste poängplockare så här långt med sina åtta mål och tio assist. På de senaste tio matcherna har Rakell gjort 11 poäng inklusive tre stycken flerpoängsmatcher. Men han får möjlighet att göra det. Rakell spelar nämligen mest av alla Ducks-forwards den här säsongen (20:17 minuter per match)

Förra säsongen satte han karriärsbästa med sina 33 mål och 51 poäng.
Visste du att…
Patrick Kane gjorde mål senast och har just nu en poängsvit på sex raka matcher.
… Flyers back Robert Hägg är +12, näst bäst bland alla svenskar och åttonde bäst i hela ligan.
… Patric Hörnqvist har skjutit 77 skott så här långt, mest av alla svenskar tillsammans med Predators Viktor Arvidsson.