Colorado Avalanches slutspelsresa är över för den här gången. Den tog slut i och med 3-6-förlusten mot Vegas Golden Knights i match 6 av den andra omgången av Stanley Cup-slutspelet. Vegas vann därmed serien med 4-2 i matcher.

• Man kommer aldrig vara nöjd förrän man vinner den sista matchen på säsongen. Det suger, det gör ont, säger Colorados lagkapten Gabriel Landeskog.
    Det blev inte Colorados år i år heller. För tredje året i rad tvingas laget lämna slutspelet i den andra rundan. Det som såg så bra ut efter grundserien, efter 4-0 mot St. Louis Blues i den första rundan och efter de två inledande matcherna mot Golden Knights (2-0) byttes mot raka motsatsen.

VGK-COL, M6: MacKinnon hittar Toews efter 23 sekunder

• Förra året kände jag var vår första riktiga chans att vinna och i år tyckte jag att vi var det bästa laget i ligan, men av någon anledning kunde vi inte få ihop det. Jag är säker på att vi kommer fundera ut lösningar och komma tillbaka bättre under nästa säsongs camp, säger forwarden Nathan MacKinnon.
    Efter tre raka förluster i serien behövde Colorado vinna match 6 för att hålla säsongen vid liv. Och det började bra när Devon Toews gjorde 1-0 efter bara 23 sekunders spel. Men ledningen höll bara i 52 sekunder innan Nick Holden kvitterade för Vegas, och senare i den första perioden smällde William Karlsson in 2-1. Lagen bytte mål med varandra i mittperioden, men det var ändå Vegas som gick därifrån med en 4-3-ledning efter att Alex Pietrangelo satt pucken i periodens slutminut.
    Golden Knights lyckades sedan punktera matchen i den tredje perioden, och skickade Avalanche-spelarna på semester.
    - Det är många saker som gick fel, jag kan sitta här i 15 minuter och prata om det. Vi försöker att inte titta bakåt utan vara i nuet och göra vad vi kan. Men nu efteråt när vi utvärderar det. Match 2 måste vi hitta ett sätt att vinna. I match 3 och 4, speciellt match 3 spelade vi inte alls bra, säger Landeskog och fortsätter:

VGK-COL, M6: Burakovsky hittar rätt i steget

• Vi tävlade bra i match 4, men gjorde misstag som de gjorde mål på. Match 5 kontrollerade vi hela matchen, vi gjorde en bra match men bjöd på tre lägen och de gjorde mål på alla. I kväll kämpade och jobbade vi hårt, men studsarna gick inte på vår sida och vi var inte helt fokuserade i några byten. Det tog de vara på. Men jag är stolt över gruppen och över säsongen vi gjort,
    Landeskog och hans kedjekamrater Mikko Rantanen och Nathan MacKinnon låg visserligen bakom Rantanens 2-2-mål i den andra perioden, men Avalanche toppkedja hade det svårt mot Vegas efter match 1 och 2. Kedjan, som öste in mål och assist mot Blues i första rundan, gjorde bara två poäng i spel fem-mot-fem i de sista fem matcherna mot Vegas. De lyckades inte vara loket som skulle dra Avalanche förbi den andra omgången.
    - I match 2 var de bättre sista 40 minuterna. De hade oss på hälarna i de två kommande på bortaplan här. Men jag tyckte vi var bättre än dem i match 5 och 6. De var bättre i tre och vi var bättre i tre, men tyvärr kunde vi inte få in kvitteringen ikväll trots att vi hade så många chanser. Vi dominerade ikväll, men det är ett bra lag som var lite bättre i match 3 och 4 och tyvärr kunde vi inte skaka av oss det, säger MacKinnon.
    Avalanche säsong är därmed slut, en säsong där laget vann Presidents Trophy som det med flest poäng efter grundserien.

VGK-COL, M6: Pietrangelo störtar fram och nätar

• Det har varit annorlunda, men vi har gjort det bästa av situationen. Alla kom redo till campen, vi var hungriga efter bubblan förra året. Vi hade ett bra lag inför campen, och med covid, alla matcher som spelare missat har vi krigat på riktigt bra och jag är stolt över gruppen, glad över att vara en del av den, säger Landeskog.
    Under hela säsongen har laget haft målsättningen att vinna Stanley Cup - en plan som nu får skjutas upp till nästa säsong. För det så kallade "Cup-fönstret" är inte stängt.
    - Med lite distans till det här kommer vi har lärt oss en hel del. Det är såklart ett riktigt bra lag, men vi får lära oss från det här och gå vidare, säger Landeskog.
    - Det finns alltid nästa år. Jag går in i mitt nionde år och har inte vunnit ett dugg. Jag är definitivt motiverad. Det suger att förlora fyra matcher i rad mot samma lag, säger MacKinnon.