Backstrom

Washington Capitals har vuxit för varje match i finalserien mot Vegas Golden Knights och i match 3 så tog de rödklädda en 3-1 vinst i Capital One Arena efter en nästintill perfekt match. Segern innebär att man nu leder serien med 2-1 i matcher.

Efter en trevande start i match 1 så har Capitals tagit två raka segrar och ser nu ut att ha hittat framgångsreceptet mot Golden Knights. Alex Ovechkin, Nicklas Bäckström och lagkamrater har lyckats att kontrollera spelet bättre, stängt ner mittzonen och hindrat motståndarna att få position framför målvakten Braden Holtby.
Efter en mållös första period, så tog Capitals över matchen rejält i den andra perioden där man fick en riktigt smakstart då lagkapten Ovechkin klev fram och satte 1-0 efter 01:10. Den ryske superstjärnan är nu uppe i 14 mål, och leder skytteligan tillsammans med redan utslagna Mark Scheifele. från Winnipeg Jets
Relaterat material: [Washington kopplade greppet mot Vegas]
Ovechkin var dock inte den enda ryssen som skulle komma med i målprotokollet då Evgeny Kuznetsov satte 2-0 efter 12:50. Det var länge osäkert om Kuznetsov skulle komma till spel då han utgick skadad i den första perioden av match 2 i Las Vegas.
Det var ett oerhört tryck inne i arenan - fansen i den amerikanska huvudstaden har väntat länge på detta tillfälle - och nu fick man äntligen fira en seger i en Stanley Cup final match på hemmais. Kanske var supportrarna lite extra taggade efter att Sting och Shaggy haft konsert innan matchen.
Golden Knights fick lite vittring i början av tredje perioden då Tomas Nosek reducerade till 2-1 då matchuret visade 03:29 efter en riktig smörgåstårta till bjudning av Holtby som misslyckades med att rensa pucken och lämnade Nosek med vidöppet mål. Holtbys fadäs var den enda plumpen i protokollet för Capitals som stod för en väldigt starkt insats. Golden Knights kom inte närmare än Noseks mål då Capitals återtog sin tvåmålsledning efter att Devante Smith-Pelly snärtat in pucken bakom Marc-Andre Fleury med drygt sex minuter kvar att spela.

Capitals såg trygga ut i sitt spel även om man ibland lurades in att spela i Golden Knights extremt höga tempo. Gästerna försökte att vara fysiska och det var en hel del gruff vid avblåsningarna, men de misslyckades med att störa hemmalaget som bara fortsatte att gnugga på.
Nicklas Bäckström var inte helt nöjd med sin personliga insats, men han var glad över lagets spel och att vinna framför hemmafansen.
- Fansen har sett fram emot det här länge, vi också för den delen, så det var skönt att vi kunde ge dem en vinst här i första, sa Bäckström till NHL.com/sv.
- Jag tycker vi har spelat lite tajtare och ju längre slutspelet har gått desto bättre har vi varit defensivt och gjort det svårt för motståndarna. Och det behövs speciellt mot Vegas som är så pass skridskostarka och farliga framåt.
Bäckström tycker att laget har vuxit för varje match i serien mot Golden Knights och att man blivit mer och mer bekväma.
- Som jag sagt tidigare, jag tycker vi växt i slutspelet och blivit bättre och bättre, sa Bäckström. Nu gäller det att vi fortsätter att jobba hårt och sliter för varandra. Det är därför vi är här tror jag, och det gäller att fortsätta göra det.
Christian Djoos har bildat ett stabilt tredje backpar för Caps tillsammans med veteranen Brooks Orpik och 23-åringen var också nöjd med hur laget spelade i match 3.
- Jag tycker vi spelade bättre, sa Djoos till NHL.com/sv. Jämn match, de har mycket chanser också men vi är nöjda med att vinna denna matchen. Nu fick vi lite momentum av att vara på hemmaplan, det känns alltid bra att komma hem och spela.
- Vi har rättat till det vi gjorde fel i första matchen, sen hjälper det att komma hem och spela på hemmaplan. Det får man inte glömma. Så nu ska vi se till att ta match 4.
Capitals coach Barry Trotz hade lite extra beröm för Ovechkin då han tyckte att det var väldigt passande att det var just 'Ovi' som gjorde det första målet:

• Han är väldigt passionerad som ni vet, sa Trotz under sin presskonferens efter matchen. Det kändes rätt att i våran första match och vinst (i en Stanley Cup final-match) på hemmais att det var Alex som fick göra det första målet. Det var en sorts poetisk rättvisa för alla tuffa tider. Jag älskade målet, vi hade jag vet inte hur många chanser, fem eller sex stycken för att hålla spelet vid liv och till slut så fick vi in pucken i mål.
    Match 4 spelas natten till tisdag (nedsläpp 02:00 svensk tid) i Capital One Arena.