ForsbergPrime

Filip Forsberg blev med sitt andra mål i bortamatchen mot Chicago Blackhawks stor hjälte för Nashville när han satte slutresultatet 4-3 till Nashville Predators en minut in i förlängningen.

Forsberg, som i måndagens 4-0-seger mot Tampa Bay Lightning gjorde comeback efter att ha missat 17 matcher på grund av en handskada, trängde sig förbi Blackhawks Jonathan Toews vid sargen på högersidan och hittade ur snäv vinkel nättaket bakom Collin Delia.
- Jag hade hoppats komma runt lite renare ute vid planket, men han (Toews) gör det ganska bra och ger mig några slag med klubban, säger Forsberg till NHL.com/sv efter matchen. Jag försökte bara skaka honom av mig. När jag närmade mig målet var det ganska öppet vid första stolpen.

CHI-NSH: Forsbergs andra avgör i förlängning

Det var sjätte gången Forsberg avgjorde i sudden i NHL-karriären och hans 16:e mål för säsongen. Det gör honom till lagets bästa målskytt, trots den långa skadefrånvaron.
Det 15:e kom efter ett fräsande skott i PP 16:26 i den andra perioden och betydde 3-1 för gästerna.
Dessförinnan hade Colton Sissions och Viktor Arvidsson nätat för Predators och Alex DeBrincat för Blackhawks i den första perioden.
Toews reducerade 20 sekunder från slutet i den andra perioden och med 2:21 kvar av den tredje kvitterade Artem Anisimov.
Segern var den tredje raka för Nashville, som spelat 5-0-1 på sina sex senaste matcher, och tar Predators upp i toppen av Central Division. Predators toppar divisionen med 57 inspelade poäng, en före tvåan Winnipeg Jets som spelat tre matcher färre.

CHI-NSH: Arvidsson gör mål på friläge

• Jag tycker inte att vi spelat riktigt på topp de senaste två matcherna, men vi har ändå hittat vägar att vinna, säger Predators head coach Peter Laviolette. Vi tar med oss de två poängen och går vidare. Vi måste dock jobba på att hålla ihop lagdelarna bättre över hela isen. Det har varit lite för utdraget på slutet vilket gjort att spelet blivit svängigt. Vi måste bli tightare igen.
    Innan matchen meddelade Blackhawks att backen Gustav Forsling har blivit uppsatt på skadelistan. 22-årige Forsling, som spelat 19 matcher den här säsongen och gjort sex poäng, är uppsatt retroaktivt till 5 januari på grund av en överkroppsskada.
    Här är summeringen från nattens övriga matcher:
    Calgary Flames - Colorado Avalanche 5-3 (2-2, 1-0, 2-1)
    Flames keeper David Rittich stoppade 32 skott då han hjälpte sitt lag att vinna sin tredje raka match då Avalanche besegrades i Scotiabank Saddledome.
    Hemmalaget hade ledningen med 2-0 halvvägs in i den första perioden efter mål av Mikael Backlund, hans 10:e för säsongen, och Mark Jankowski. Gästerna kom tillbaka och utjämnade genom Nathan MacKinnon och Erik Johnson.

CGY-COL: Landeskog lägger upp för MacKinnon

I den andra perioden återtog Flames ledningen då Elias Lindholm i powerplay stänkte in sitt 21 mål för säsongen.
I den tredje perioden utökade Michael Frolik till 4-2 innan Avs Mikko Rantanen kunde skapa lite nerv i slutet då han reducerade med 38 sekunder kvar av matchen.
Matthew Thachuk fastställde slutresultatet i öppen bur.
Gabriel Landeskog noterades för två assist i Colorado.
Anaheim Ducks - Ottawa Senators 1-2 e. förl (1-0-, 0-0, 0-1, 0-1)
Ducks fortsätter ha det motigt. I natt kom lagets nionde raka förlust (en tangering mindre smickrande franchiserekord för Anaheim) då Senators vann efter sudden death.
Ottawa å andra sidan bröt sin åtta matcher låga förlustsvit efter mål av Bobby Ryan i den tredje perioden och Colin White i övertidsspelet.
Anders Nilsson tog sin första seger i Sens-tröjan och han stoppade 28 skott i matchen.

ANA-OTT: White sätter Stones framspelning i sudden

Jakob Silfverberg gav Anaheim ledningen i mitten av den första perioden då han hamrade in ett hårt skott över plockhandsken på Nilsson.
För Anaheim Ducks var det 15:e gången den här säsongen som de spelade övertidshockey 13 av dessa har varit på hemmaplan.
Ottawa kom till spel utan Matt Duchene som stannade hemma tillsammans med sin fru efter att paret fått sitt första barn, en pojke, under onsdagen.
SÅ GICK SNACKET:
"Han är en duktig spelare som känner sina styrkor och utnyttjar dem till fullo. Han är väldigt bekväm och har roligt där ute på isen"
-- Preds Victor Arvidsson om lagkamraten Filip Forsberg
"Jag hade en ganska lugn kväll. De flesta skotten kom från kanterna. Grabbarna spelade riktigt bra framför mig och det är så vi måste fortsätta spela. Framåt har vi gott om spelare som kan sätta pucken i nät".
-- Anders Nilsson efter första segern med Sens.

"Deras powerplay var bättre än vårt. Vi hade fyra chanser som vi inte kunde förvalta. Det kunde de. De gjorde ett mål och det var skillnaden i kväll".