nashville 1126

Austin Watson är inte känd som någon stor målskytt, men under natten slog han till tre gånger om när hans Nashville Predators vann i stor stil mot Anaheim Ducks. Han inledde målskyttet i matchen genom att snappa upp en retur på ett skott från Nick Bonino. Med två försök lyckades han till slut lyfta pucken över John Gibson i gästernas mål. Watson låg dessutom bakom 2-1-målet utan att få en poäng för det. Det var han som bröt Anaheim anfall i defensiv zon. Pucken letade sig till Colton Sissons som serverade Nick Bonino ett bra läge och veteranen gjorde inget misstag.

• Så länge jag har varit här har vi alltid gjort ett bra jobb i att studsa tillbaka efter att vi spelat matcher vi inte varit nöjda med. Idag var inget undantag, sa Watson efter matchen.
    Nashville var onekligen på jakt efter två poäng. Auston Watson styrde från nära håll - så pass nära att hans klubba nuddade Gibsons - in 3-1 i slutet av den andra perioden, men gästande Ducks hann med att reducera innan perioden var färdigspelad. Craig Smith vispade in 4-2 i början av den tredje och när Ducks mot slutet desperat jagade reducering kunde Watson sätta 5-2 i tom bur - när Nashville alltså studsade tillbaka i stor stil från 2-6-debaclet mot St Louis Blues senast.
    - Det är alltid kul att göra mål och bidra. Det var en rolig kväll, avslutade Watson som spelade med både Filip Forsberg och Ryan Johansen samt Nick Bonino och Colton Sissons.

NSH-ANA: Slår till med karriärens första hat trick

Här följer en sammanfattning av nattens matcher:
Arizona Coyotes - Calgary Flames 1-6 (0-2, 0-2, 1-2)
Arizona Coyotes har varit ett av de farligaste lagen i numerärt underläge. Laget har gjort tio mål i spelformen men under söndagen fick man smaka på sin egen medicin. Gästande Flames gjorde tre mål i numerärt underläge. Noah Hanifin nätade två gånger om, ett i numerärt underläge och ett i powerplay. Det var hans två första mål i Flames. Även Mark Jankowski nätade två gånger om, varav ett i numerärt underläge. Sean Monahan och T.J. Brodie gjorde övriga mål. Clayton Keller målade för Coyotes. Elias Lindholm brände dessutom en straff. Arizona Coyotes har nu fyra raka förluster och bara två vinster på de tio senaste (2-6-2).
Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils 5-2 (4-1, 1-0, 0-1)
Tampa Bay blixtrade till ordentligt i den första perioden där man gjorde fyra mål. Två av dessa, 2-0 och 3-0, kom med knappt två minuters mellanrum. Devils reducerade visserligen genom Stefan Noesen, men Cedric Paquette kunde hänga fyran innan periodpaus. Brayden Point fick sedan god hjälp av Devils Sami Vatanen i den andra perioden där finländaren gjorde självmål - ett mål som tillskrevs Point. Jesper Bratt hängde sitt första för året när han reducerade i slutperioden.

TBL-NJD: Point spelar fram Johnson

Nashville Predators - Anaheim Ducks (1-0, 2-2, 2-0)
Anaheim hade ingen lyckad afton. Laget fick bara iväg 19 skott på mål på hela matchen när man föll hårt mot Nashville. Ducks målskyttar hette Adam Henrique och Ondrej Kase. Laget hade åtta chanser i powerplay men nätade bara på en. Nu reser Ducks vidare på sin fem matcher långa roadtrip. Nästa stopp: Tampa Bay.
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 5-2 (1-1, 1-1, 3-0)
Dustin Brown gjorde tre mål - ett i vardera period - när hans Kings till slut besegrade Edmonton Oilers. Anze Kopitar och Matt Luff gjorde Kings övriga mål. Alex Chiasson nätade dubbelt upp för Oilers, där Connor McDavid noterades för en assist och därmed förlängde sin poängsvit till sex raka matcher. Segern var Kings andra på fem matcher (2-3-0). Oilers föll för andra gången i rad och har nu fyra förluster på de fem senaste (1-3-1).

LAK-EDM: Brown slår till med hat trick för Kings

SÅ GICK SNACKET:
"Vårt powerplay var fasansfullt. Det kostade oss matchen. Det har kostat oss, speciellt de fem sex senaste matcherna." - Rick Tocchet, tränare i Arizona Coyotes
"Vi fick en bra start och vi blev bättre ju längre matchen gick och vi började spela snabbare och snabbare." - Mark Jankowski, Calgary Flames
"Det är svårt när lagets målvakt ger bort matchen i den första perioden. Det är inte rättvist mot mina lagkamrater. Det här laget är svårt nog att spela emot på bortaplan. Att ge dom 4-1. Det är en besvikelse." - Corey Schnedier, New Jersey Devils