PIT-DAL: Hörnqvist gör 3-1 med en styrning

I nattens NHL-omgång klev en rad svenskar fram som stora huvudrollsinnehavare. Andre Burakovsky och Patric Hörnqvist gjorde tre poäng vardera och både Jakob Silfverberg och John Klingberg blev målskyttar.
Det var också en natt där Washington Capitals och Anaheim Ducks fortsatte visa styrka på hemmaplan och där Edmonton Oilers, Pittsburgh Penguins och Colorado Avalanche drygade ut sina fina säsongsinledningar.

Här är en djupare koll på nattens matcher:
FLORIDA PANTHERS - COLORADO AVALANCHE 4-5 (3-1, 1-3, 0-0)
Avalanche har ännu inte förlorat efter ordinarie tid den här säsongen. I en svängig historia i BB&T Center tog de poäng för sjunde matchen i rad. Andre Burakovsky var en av förgrundsfigurerna för Colorado som låg under med 3-1 och 4-3 i matchen. Burakovsky kvitterade två gånger om. Han gjorde 3-3 efter 11.55 av mittperioden och 4-4 med 5.39 kvar att spela av samma tredjedel.

FLA-COL: Burakovsky kvitterar med snabbt mål

I förlängningen avgjorde Nathan MacKinnon, som inför matchen varit ett frågetecken på grund av en skada. MacKinnon fick pucken av Burakovsky och hittade sedan rätt med ett handledsskott från den vänstra tekningscirkeln.
Colorado har 6-0-1 så här långt och deras sju matcher långa poängsvit från premiären är nytt tangerat rekord för Colorado/Quebec: 7-0-0 1985-86 och 5-02 1997-98.
Jonathan Huberdeau gjorde två mål för Panthers där Anton Strålman stod för två assist. Panthers poäng gör att de har en poängsvit på fyra raka matcher.
PITTSBURGH PENGUINS - DALLAS STARS 4-2 (0-0, 1-1, 3-1)
Penguins tog i natt sin femte raka seger genom att slå Stars hemma i PPG Paints Arena. Bakom segern låg bland annat Patric Hörnqvist som med ett mål och två assist stod för totalt tre poäng i matchen.
Skadedrabbade Penguins hamnade i underläge i den andra perioden då Roope Hintz satte 1-0 för gästerna. Ledningen varade däremot inte perioden ut. Hörnqvist och Marcus Pettersson spelade fram Jared McCann till 1-1 2.24 innan pausvilan.
I mittperioden satte Kris Letang snyggt 2-1 till hemmalaget innan Hörnqvist styrde in 3-1 med sitt fjärde mål för säsongen. Dallas reducerade genom John Klingberg vars skott utifrån letade sig in bakom Matt Murray.
Dallas tog ut målvakten och Joe Pavelski var nära att kvittera när han träffade stolpen med 1.08 kvar. Men gästernas måljubel uteblev och istället kunde Kris Letang punktera matchen med ett mål i tom kasse.
Medan Penguins kunde fira fick Stars grubbla över det faktum att de förlorat fem i rad och bara tagit en seger på sina första nio matcher.
WASHINGTON CAPITALS - NEW YORK RANGERS 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)
Capitals var det starkare laget i Metropolitan-mötet mot Rangers. Efter två mål av T.J. Oshie och tre assist av John Carlson lyckades Caps ta sin andra raka hemmamatch.
Oshie gav Capitals ledningen i powerplay efter 2:24 av första perioden. I samma spelform skulle sedan Pavel Buchnevich kvittera för gästerna, men efter det var det hemmalaget som höll i taktpinnen. Michal Kempny gjorde 2-1 innan öppningsperioden var över och i mittakten ökade Nic Dowd på till 3-1 efter 3.45.

WSH-NYR: Oshie gör sitt andra mål i matchen

Artemi Panarin gav Rangers visst hopp med en sen reducering i mittperioden, men i den tredje ryckte hemmalaget ifrån på nytt. Oshie gjorde sitt andra mål i powerplay när han styrde in Carlsons tredje målgivande passning för kvällen. Med 28 sekunder kvar kunde Garnet Hathaway sätta slutresultatet 5-2 framspelad av Carl Hagelin. Nicklas Bäckström gjorde en assist för Capitals och är nu upp på 648 i karriären - delat femte flest av en svensk genom tiderna tillsammans med Daniel sedin.
I Rangers stod Mika Zibanejad för två assist. Henrik Lundqvist vaktade kassen och räddade 30 skott. Blanda annat stoppade han en straff från Jakub Vrana och ett friläge från Dmitry Orlov. Lundqvist gjorde sin 860:e NHL-match, delat flest genom tiderna med Gump Worsley bland målvakterna.
CHICAGO BLACKHAWKS - COLUMBUS BLUE JACKETS 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 1-0)
Jonathan Toews blev stor matchhjälte för Chicago när han petade in Patrick Kanes skott i förlängning hemma i United Center. Kanes skott räddades av Elvis Merzliknins, men returen tog på Toews och sedan in i nät.
Kane noterades för assisten vilket innebar hans andra passningspoäng i matchen. Amerikanen spelade också fram Alex DeBrincat till 2-2 i powerplay. Ett mål som kom med drygt 12 minuter kvar att spela. Blackhawks vann för andra matchen i rad efter att ha förlorat sina två inledande matcher. Robin Lehner vaktade hemmakassen och stod för 37 räddningar. Det var svenskens första seger i sin nya klubben efter flytten från New York Islanders i somras.
Pierre-Luc Dubois och Markus Nutivaara gjort varsitt mål. Merzlikins stod för 30 räddningar i sin blott andra NHL-match.
EDMONTON OILERS - DETROIT RED WINGS 2-1 (0-0, 2-1, 0-0)
Poängligaettan Connor McDavid gick poänglös från Rogers Place, men Oilers kunde ändå vinna och ta säsongens sjunde seger. Samtliga mål kom i mittperioden.
James Neal gjorde sitt nionde mål för säsongen fram till 1-0 efter 7.39. Neal, som gjorde sju under hela förra säsongen, leder NHL:s skytteliga. Oilers ökade sedan på sin ledning till 2-0 genom unge backen Ethan Bear som spelades fram av Leon Draisaitl. Tysken drygade därmed ut sin poängsvit till åtta matcher.

EDM-DET: Neal sätter en retur för ledning i matchen

Red Wings reducerade till 2-1 genom Mike Green. Men det här var Oilers kväll. Mikko Koskinen räddade 25 puckar för hemmalaget och vann sin fjärde raka match, bara en annan målvakt har gjort det genom tiderna. Andy Moog säsongen 1983-84.
ANAHEIM DUCKS - CAROLINA HURRICANES 4-2 (2-0, 2-2, 0-0)
Adam Henrique är het just nu. I natt gjorde han sitt fjärde mål på de senaste tre matcherna när Ducks bärgade ännu en seger, säsongens sjätte.
Henrique satte 1-0 till Ducks i inledningen av den första perioden. Hans mål följdes upp av roy Terry som satte 2-0 på en styrning. Jakob Silfverberg gjorde sin 500:e match i NHL och Ducks-tröjan. I inledningen av den andra perioden hittade svensken rätt med sitt fjärde mål för säsongen fram till 3-0. Hemmalaget gick också upp till 4-0 vilket fick gästerna att byta ut målvakten Petr Mrazek. På de fyra hemmamålet stod Rickard Rakell för två målgivande passningar.
Ducks släppte visserligen in två mål under andra perioden, men släppte aldrig ifrån sig ledningen och kunde ta sin fjärde hemmaseger för säsongen.
SÅ GICK SNACKET:
"Jag gillade sättet vi spelade på i dag. Det var en av våra bästa matcher och det var skönt att få en seger. Jag känner mig bra. Jag försöker ta mig så mycket jag kan till målet"