Bruins avancerar efter 3-0 i match 6

Boston Bruins är klara för final i Eastern Conference efter att man besegrat Columbus Blue Jackets med 3-0 på bortaplan i den sjätte matchen lagen emellan.

Sean Kuraly nätade för Boston i den första perioden men målet blev bortdömt för målvaktsinterference och perioden förblev mållös - även om Bruins också hade en puck i virket. Istället var det David Krejci som gav gästerna ledningen i mitten av den andra perioden när han följde med upp i ett anfall och som andravåg förvaltade ännu en ramträff vars retur studsade ut. Krejcis slagskott satt välplacerat bakom Sergei Bobrovsky.
Nästa ramträff kom i den tredje perioden och den gången var det hemmalaget som hade den och istället kunde Bruins kort därpå kontra in 0-2 genom Marcus Johansson efter knappt nio minuters spel. Bara 1:41 minuter senare, med 10:39 minuter spelade av perioden petade David Backes in 0-3, fint framspelad av Torey Krug. Tuukka Rask höll nollan för sjätte gången i slutspelssammanhang, och för första gången sedan 2014.

CBJ-BOS, M6: Johansson hittar rätt med sitt skott

• Jag tycker att vi gör vår bästa match i serien, vi spelade hårt. VI skapade bra lägen men Rask var fenomenal, sa Blue Jackets tränare John Tortorella. Det andra målet…. Det gör ont, med tanke på att vi ser vad som hände i andra änden av banan. Men det är så hockeyn är.
    Lagkapten Nick Foligno var inne på samma linje:
    • Det är en besvikelse. Jag hade inte planerat att stå här och prata om den här matchen på det här sättet. Det är synd när vi gör en så bra match. Men man måste skapa sin egen framgång. Man får momentum av att göra mål och hade vi fått ett mål, så….
      [Här kan du läsa allt från serien BOS-CBJ]
      Blue Jackets försökte med det mesta och vann skotten med 39-29 men Rask var som sagt obeveklig:
    • Han var absolut vår jämnaste spelare genom matchserien. Han förtjänar varje beröm han får. Jag är stolt över honom, sa Bostons tränare Bruce Cassidy.
      Nu väntar Carolina Hurricanes i conference-finalen för Bruins och Charlie McAvoy kunde inte dölja sin glädje:
    • Alla förtjänar beröm för att vi har tagit oss hit. Alla jobbar hårt. Jag kan inte vara gladare.