Arvids_47

Det hade gått lite mer än en minut av den första perioden när Viktor Arvidsson störtade mot Dallas-kassen. Han vräkte sig framför backen Dan Hamhuis och fick träff på Craig Smiths backhandinspel från vänsterkanten.
Pucken ändrade riktning och försvann in mellan benskydden på målvakten Antti Niemi. För matchen betydde målet 1-0 till Predators för Arvidsson innebar målet hans 30:e för säsongen.

Det är en prestation som heter duga av den 23-årige Skellefteåsonen.
Arvidsson blev med målet den tredje svenska spelaren för säsongen att passera 30-målsstrecket. Sedan tidigare har Arvidssons lagkamrat Filip Forsberg och Anaheim Ducks Rickard Rakell stått för bedriften och för att hitta en säsong då tre svenska spelare senast nådde 30 mål under samma säsong får vi gå tillbaka till säsongen 2009-10 då Nicklas Bäckström, Patric Hörnqvist och Mikael Samuelsson klarade av det.
- Jag trodde på mig själv men det är svårt att tro att man ska göra 30 mål. Jag trodde jag kunde göra det men det har varit en lång resa och mycket jobb, sa Arvidsson till Predators hemsida efter sitt storverk.

Inför säsongen var det betydligt lägre odds på att Forsberg, Vancouver Canucks Loui Eriksson eller Detroit Red Wings Gustav Nyquist skulle hamna i toppen av den svenska skytteligan än att doldisen Viktor Arvidsson skulle göra det. Särskilt med tanke på att han inför säsongen inte varit ordinarie under en hel säsong i National Hockey League.
- Jag tror att alla i vårt omklädningsrum är glada för hans skull. Han har verkligen förtjänat sina 30 mål. Inför säsongen visste man inte hur hans år skulle bli och att se hur han presterat så här långt är väldigt speciellt, alla är glada för hans skull, berömde tränaren Peter Laviolette.
Innan årets säsong hade det blivit sex matcher under säsongen 2014-15 och 56 matcher 2015-16. Han hade på sina första 61 matcher noterats för åtta mål och hemma i Skellefteå i SHL hade Arvidsson som mest noterats för 16 mål på 50 matcher.
Så varför denna plötsliga målexplosion?

Arv_Subban_47

Han säger själv att ett ökat förtroende hos tränarna är en stor del av framgången, det har gett ökat självförtroende. Ett självförtroende som han lyckats behålla under stora delar av den här säsongen och som lett till mycket speltid i Predators ledande kedja med Filip Forsberg och Ryan Johansen.
- Självförtroendet kommer och går men jag försöker mest göra samma saker varje dag så att man inte börjar fundera. Det är bara gå in och köra och lita på det man gör så brukar man lyckas, sa han på telefon till nhl.com/sv förra veckan.
Nashville vann till slut med 7-3 och förutom sitt 30:e mål passade Arvidsson lite senare i perioden på att göra sitt 31:a och dessutom spela fram till två
och för första gången i karriären noteras för fyra poäng i en och samma NHL-match. Totalt står svensken på 31 mål och 30 assist och toppar Predators interna poängliga före Ryan Johansen och Filip Forsberg.
Succé är bara förnamnet på den grundserie Viktor Arvidsson stått för.