aho

Det blev en blågul afton när National Hockey League beträdde nordamerikansk is för första gången säsongen 2018-19.
Sebastian Aho bidrog med ett mål för sitt New York Islanders medan Robin Lehner - som gjorde sin första match sedan han i en omtalad artikel hos The Athletic berättade om sin kamp med beroende och depression - spikade igen kassen under de 30 minuter han spelade. Philadelphia Flyers hade inte mycket att sätta emot när ett taggat Islanders satte hög fart och såg till att ge fansen mål att jubla över.

I Boston tog de Bruins-spelare som inte åkt med till Kina - Zdeno Chara bland annat - emot regerande Stanley Cup-mästarna Washington Capitals. Blågula Andre Burakovsky och Christian Djoos spelade tillsammans fram Brett Connolly till Caps enda mål under matchen - en match som inte lär gå till historien som en av ligans mest välspelade.
Sista matchen på agendan var Vegas Golden Knights planenliga överkörning av Arizona Coyotes. Vegas kom till spel med en stark uppställning - för att vara försäsong - hemma i T-Mobile Center och de ylande prärievargarna hade inte mycket att sätta emot när bland annat William Karlsson och Erik Brännström bjöd på show.
Nedan finner ni en summering av kvällens tre drabbningar:

Trotz_NYI_Inside

New York Islanders - Philadelphia Flyers 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)
Efter lördagens smygpremiär i Kina var detta alltså första försäsongsmatch i NHL och för New York Islanders, som inledde i klassiska Nassau Coliseum, blev premiären en fullträff. Islanders kommer för övrigt spela hela 20 hemmamatcher i just Coliseum i år, i väntan på att klubbens nya arena byggs färdigt.
- Jag har pratat med många grabbar i laget som ser fram emot att spela i Coliseum igen, sade Johnny Boychuk inför matchen. Jag tror fansen är det också för varje gång jag träffar någon på stan stoppar dem mig och säger hej, följt av hur glada dem är att få se fler matcher på Coliseum.
Spelar Boychuk och hans mannar som de gjorde i denna match lär det bli en rolig höst, vinter och vår på Long Island. För det var Islanders som hade kommandot stora portioner av matchen. Man sköt mer, vann fler tekningar, tacklade mer och malde ner motståndet med vältajmade mål. Först kom 1-0 i form av unge Kieffer Bellows som slog till i powerplay, assisterad av Jordan Eberle och Mathew Barzal. Innan första perioden var slut hade Cal Clutterbuck ökat på till 2-0.
Få de senaste nyheterna från NHL på Twitter via [@NHLsv]
I andra perioden kom så vad som skulle bli matchens sista mål. Svenske Sebastian Aho tryckte in 3-0 efter 16:29, påpassligt framspelad av KHL-meriterade nyförvärvet Jan Kovar, samt Kieffer Bellows som kvällen i ära lär ha stärkt sina aktier rejält.
Robin Lehner noterades för åtta räddningar och fick en i det närmaste perfekt start på en av de viktigaste säsongerna han upplevt i karriären:
- Jag har aldrig mått bättre, förklarade Lehner redan innan matchen.
- Som jag berättade i min artikel kommer det här bli min första nyktra säsong i NHL och det är något jag verkligen ser fram emot.

BOS-WSH: Lauko gör matchens första mål

Boston Bruins - Washington Capitals 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Boston Bruins svenske backtalang Axel Andersson var i allra högsta grad inblandad när Washington Capitals kämpades ner med 2-1 i en match som absolut kan kallas tät, men inte särskilt underhållande. Andersson, som härstammar från Järna utanför Södertälje, spelade fram tjeckiske Jakub Lauko till 1-0 17.01 in på den första perioden.
Andersson belönades för sin fina insats med 21:26 i speltid för hemmalaget.
Hos bortalaget var det Christian Djoos och Andre Burakovsky som såg till att spela fram Brett Connolly till 1-1 17.25 in på den andra perioden - ett resultat som sedan skulle stå sig hela vägen till en straffläggning.
Väl i straffläggningen drog Bruins det längre strået och tog hem segern.

Pacioretty_VGK

Vegas Golden Knights - Arizona Coyotes 7-2 (4-2, 2-0, 1-0)
Innan matchen hunnit bli 20 sekunder gammal hade Golden Knights tagit ledningen, i form av Jonathan Marchessault. Och på den vägen var det. Nyförvärvet Max Pacioretty bjöd på ett mål och en assist varpå nyblivna superstjärnan William Karlsson svarade med att göra likadant.
Erik Brännström - som i och med Nate Schmidts frånvaro på 20 matcher har en god chans att spela NHL-matcher i år - visade även han sin kapacitet med ett mål och en assist, båda i powerplay. Väldige 20-åringen Nicolas Hague, en annan spekulant på lediga backplatser hos Golden Knights, såg också till att göra mål.
Kort sagt, båda lagen i denna drabbning tog vid där förra säsongen slutade.