MacKinnons övertidsraket avgör för Avalanche

Calgary - Colorado blev den tredje matchen under nattens slutspelsomgång att nå övertid. Hjälte denna gång blev Avalanche stjärncenter Nathan MacKinnon som 8:27 in på den första övertidsperioden pricksköt in 3-2.
I match 1 såg det under långa stunder ut som det var fysiskt omöjligt för Colorado Avalanche att få in en puck bakom Mike Smith i Calgary Flames-kassen. I match 2 fick de in tre, varav ett sent kvitteringsmål och ett mål på övertid.

Första perioden passerade utan mål men i andra var det slutligen dags för Smiths nolla att spricka. I spel fem mot fyra för Flames chippade Matt Nieto pucken förbi T.J. Brodie, åkte sig fri och lyfte in pucken i nättaket bakom Smith. 1-0 för Avalanche i numerärt underläge, 7:16 in på den andra perioden. Dryga fem minuter senare fick Flames powerplay på nytt och denna gång var det "rätt" lag som gjorde mål. Rasmus Anderssons första slutspelsmål i karriären - ett direktskott från vänster tekningscirkel - tog matchen till ställning 1-1, assisterad av blågule kompisen Mikael Backlund.

CGY-COL, M2: Rasmus Anderssons första slutspelsmål

Sean Monahan gav Flames ledningen med 2-1 12:27 in på tredje perioden, men Colorado lyckades - med målvakten uttagen - kvittera till 2-2 via J.T. Compher. Gabriel Landeskogs assist på målet var hans första poäng för slutspelet.
- Vi måste vara bättre, säger Mark Giordano till NHL.com/sv. Vi måste vara tuffare att spela mot. Vi hade bra sekvenser ikväll men vi måste spela ordentligt hela matchen.
[Här kan du läsa allt från serien CGY-COL]
På övertid klev sedan Nathan MacKinnon fram och avlossade ett blixtsnabbt handledsskott rakt upp i Mike Smiths högra kryss och skickade matchserien tillbaka till Colorado i ställning 1-1.
- Serien är åtminstone lika nu, det var vad vi kom hit för, säger Gabriel Landeskog. Vi skulle givetvis gärna ha vunnit båda men att ha 1-1 är helt okej. Nu ska vi komma hem och spela lika bra där. Vi kommer inte kliva undan.