mike smith return

I sin andra match tillbaka efter skada visade målvakten Mike Smith storform för Calgary Flames som vann hemma mot Edmonton Oilers med 1-0.
- Jag har sett Smith tidigare vid den här tiden på året. Han älskar det här. Han gjorde några riktigt bra räddningar vilket ger laget självförtroende, sa lagets tränare Glen Gulutzan till nhl.com/sv.

Calgary slåss om en slutspelsplats i Western Conference och Smith, som gjorde 28 räddningar, svarade för ett par riktigt vassa räddningar. Efter att Johnny Gaudreau helt omarkerad lyft in en backhand från nära håll för Flames efter 5:18 i den andra perioden stod matchen och vägde. I ett Oilers-powerplay fick Ryan Strome fritt läge framför mål, men Smith kastade sig ut och lyckades hålla pucken på rätt sida linjen med viss hjälp från backen Mark Giordano.
I upptakten av den tredje stod han för ytterligare två kanonräddningar - i samma byte.
Han stoppade först en två-mot-en-situation när Connor McDavid spelade fram Ryan Nugent-Hopkins innan han senare stoppade ett friläge från McDavid.

• Hans räddning på två-mot-en-situationen är den som kommer upp först i mitt huvud, sa Gulutzan på presskonferensen.
    Smith höll nollan perioden och matchen ut och Flames tog två oerhört viktiga poäng.
    - Det börjar med mig men det var en viktig seger för laget. Det viktigaste var att vi spelade som ett lag här ikväll, sa Smith efter matchen.
    Tack vare att Los Angeles Kings tappade poäng mot Arizona Coyotes är Flames nu bara två poäng från tredjeplatsen i Pacific Division och två dessutom två poäng från ett wildcard i Western Conference.
    Här är summeringen från resten av nattens matcher:
    Carolina Hurricanes - Boston Bruins 4-6 (0-1, 3-0, 1-5)
    David Pastrnak stod för ett hat trick och Brad Marchand för tre poäng när Boston Bruins stod för en mäktig vändning i den tredje perioden och plockade med sig två poäng hem från PNC Arena.
    Marchand var osäker till spel på grund av skada men var ombytt när pucken släpptes vilket var tur för Bruins.
    Han gav gästerna ledningen med 0-1 i slutet av den första perioden, men efter tre mål av hemmalaget i den andra såg det mörkt ut för Boston. Det blev ännu dystrare när Brock McGinn satte 4-1 redan efter 51 sekunder av den tredje, ett resultat som stod sig fram till 10:04 av perioden då Matt Grzelcyk 4-2.
    Då kom målen som på löpande band för Bruins. Pastrnak gjorde sitt första för kvällen efter elva minuter efter assist från Marchand, han gjorde sitt andra fram till 4-5 efter 16:30, även det med Marchand som framspelare, och satte sitt tredje efter 18:26 till 4-6 som blev slutresultatet.
    Hat tricket var Pastrnaks första i NHL. Marchand har 14 poäng på en sex matcher lång poängsvit. Han är dessutom den första Bruins-spelaren att nå 30 mål i tre raka säsonger sedan Glen Murray 2001-02 till 2003-04.
    Med sina två poäng närmade sig Boston Tampa i toppen av Atlantic Division, det skiljer fyra poäng mellan lagen.
    Elias Lindholm hade två assist för Carolina.

Montreal Canadiens - Dallas Stars 4-2 (1-1, 2-1, 1-0)
Ett effektivt Canadiens-powerplay gjorde att Stars åkte på en rejäl nit och tappade den första wildcard-platsen i Western Conference till Colorado som vann sin match i natt. Artturi Lehkonen blev tvåmålsskytt varav ett kom i powerplay och betydde 2-1. Brendan Gallaghers 3-1 och Nikita Schabraks 4-2 kom också dem i numerärt överläge för hemmalaget som vann för första gången efter fem raka nederlag. Jacob de la Rose hade en passningspoäng.
Stars mål gjordes av Radek Faksa och Jamie Benn, förlusten var deras fjärde på sina fem senaste matcher och poängtappet innebar också att de inte lyckades närma sig tredjeplatsen i Central Division som fortfarande hålls av Minnesota Wild, tre poäng före Stars och Avalanche.
Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 4-7 (1-3, 2-3, 1-1)
Trots ett första NHL-hat trick från J.T. Miller och första mål i Lightning-tröjan för Ryan McDonagh lyckades hemmalaget inte besegra Senators. Erik Karlsson noterades för ett mål och två assist och Magnus Pääjärvi satte sitt tredje mål på sina två senaste matcher för Ottawa som vann för andra matchen i rad.
Pääjärvi gjorde 1-1 i mitten av första perioden och Karlsson 3-6-målet sent i den andra. Karlsson assisterade sedan till Mike Hoffman som satte 3-7 med sitt andra för kvällen. Hoffman nådde 20 mål för fjärde gången i karriären. Bara Daniel Alfredsson (13), Jason Spezza (8), Alexei Yashin (6) och Marian Hossa (5) har fler i Ottawas historia. Karlsson har 16 poäng på sina 14 senaste matcher. Han har gjort mer än ett poäng i 129 matcher genom karriären vilket är tredje flest i Ottawa tillsammans med Alexei Yashin.
Nikita Kucherov gjorde tre assist och har nu 91 poäng den här säsongen. På sina 15 senaste matcher har ryssen stått för 25 poäng
Förlusten innebar att Tampa nu delar ledningen i ligan med Nashville som också har 100 poäng. Den innebar också att avståndet till närmast jagande Boston Bruins krympte med två poäng.

Nashville Predators - Winnipeg Jets 3-1 (3-0, 0-0, 0-1)
Predators tog poäng för 12:e matchen i rad och tog sig upp på 100 poäng som andra lag i ligan den här säsongen.
Samtliga hemmamål kom i den första perioden och gjordes av Kevin Fiala, Austin Watson och Viktor Arvidsson. Filip Forsberg hade en assist på Arvidsson mål, hans 13:e poäng på sina 20 matcher mot Jets i karriären.
Intressant nog kom lagets 2-0 och 3-0 i samma numerära underläge vilket Preds aldrig mäktat med tidigare enligt @EliasSports.
Patrik Laine gick mållös men stod för en assist och har nu 23 poäng på en 13 matcher lång poängsvit vilket är den längsta aktiva i NHL just nu. Han assisterade till Kyle Connors 3-1-reducering i den tredje perioden.
Nashville nådde 100 poäng på bara 69 matcher vilket är det snabbaste de gjort i sin historia, det tidigare "rekordet" var på 73 matcher. Preds drygade också ut försprånget till Jets i Central Divisions toppstrid till åtta poäng.

Minnesota Wild - Colorado Avalanche 1-5 (0-1, 1-1, 0-3)
Avalanche klättrade upp på den första wildcard-platsen, men på samma poäng som Stars, i Eastern Conference efter att ha varit effektiva i Xcel Energy Center. Laget sköt bara 22 skott men gjorde fem mål Devan Dubnyk.
J.T. Compher gjorde två och Nikita Zadorov, Nathan MacKinnon samt Tyson Jost varsitt. MacKinnon, som gjorde 1-3 efter bara elva sekunder av den tredje perioden, har 17 poäng på en nio matcher lång svit och 42 på sina senaste 25 matcher. Patrik Nemeth stod för assisten.
Arizona Coyotes - Los Angeles Kings
Coyotes tog efter straffar sin tredje seger på sina fem senaste matcher och förstörde Kings planer på att klättra i tabellen i Pacific Division. Clayton Keller, Nick Cousins och Christian Dvorak såg till att gästerna fick en tremålsledning efter halva matchen.
Kort efter 0-3 reducerade Kings och gick sedan för ytterligare mål. 2-3 kom mitt i den tredje perioden då Jeff Carter fick in sitt femte mål för säsongen i powerplay. Carter kvitterade dessutom till 3-3 med 2:18 kvar att spela.
Trots flera chanser i förlängningen gick matchen till straffar där backen Alex Goligoski hittade en lucka på Jack Campbell och avgjorde för Arizona.
Notera att Coyotes saknar sin tränare Rick Tocchet på grund av familjeskäl. Assisterande John MacLean coachar tills vidare. Notera också att Darcy Kuemper skulle ha startat mot sitt förra lag för första gången men stoppades på grund av sjukdom. Adin Hill vaktade målet istället.
Så gick snacket:
"Vi visste att det var en stor utmaning att komma tillbaka. Vi pratade om det efter andra: "vi måste helt enkelt spela bättre än de andra, vinna puckarna, jobba hårdare än dem. Vi kanske vinner, kanske inte men det är så vi måste spela". Och det gjorde vi" - Bostons coach Bruce Cassidy

"Det är ett mål vi kan prata högt om och då pratar jag både för mig själv och laget. Det är något vi inte gjort förr. Det skulle betyda mycket för oss och för våra fans" - Pekka Rinne om att Nashville kan vinna grundserien.
"Jag kunde inte bry mig mindre om vi vann med 1-0 eller 5-1 om jag ska vara ärlig. Det var två poäng och det var det vi kom hit för att ta" - Colorados Gabriel Landeskog.