provorov_goal

Philadelphia Flyers och Vancouver Canucks riskerade båda att åka ur Stanley Cup-slutspelets andra omgång i natt. Men inget av lagen hade några sådana planer och nu väntar helt avgörande matcher i båda serierna:

Här är summeringen från nattens matcher
New York Islanders - Philadelphia Flyers 4-5 öt2 (Serien lika 3-3)
Flyers tvingade i natt fram en sjunde och avgörande match mot Islanders. Detta efter att Ivan Provorov blivit stor övertidshjälte i den andra förlängningsperioden.
För andra matchen i rad spelade Flyers med vetskapen om att det var vinna eller försvinna som gällde. Inför matchen ströks Sean Couturier från laguppställningen (ej tillgänglig). Han ersattes av Oskar Lindblom, som gjorde comeback efter att ha genomgått cancerbehandlingar sedan den 13 december 2019. Lindblom spelade 17:30 i sin comeback.
\[De senaste nyheterna från serien mellan Flyers-Islanders\]
Precis som tidigare i den här matchserien skulle match 6 bli en jämn och svängning tillställning. Flyers inledde bäst och gjorde både 1-0 och 2-0 i matchen. Målen kom halvvägs in i den första perioden och gjordes av Kevin Hayes respektive James van Riemsdyk. Flyers två första mål i matchen kom på lagets tre första skott mot Islanders målvakt Semyon Varlamov.
Innan den första perioden summerades reducerade Islanders genom Derick Brassard. Målet kom bara sekunder efter att Flyers blivit fulltaliga.
Mittperioden inleddes med två snabba Islanders-mål. Matt Martin reducerade efter en kontring redan efter 1:24. Oc efter 3:06 satte Anders Lee 3-3, framspelad av Mathew Barzal och Jordan Eberle i powerplay. Islanders var ikapp och förbi, men Flyers gav sig inte. Efter 13:21 kvitterade Michael Raffl till 3-3 på en retur från nära håll.
Islanders satte sig i förarsätet på nytt när Barzal hittade rätt till 4-3 med bara 30 sekunder kvar av den andra perioden. Målet var Barzals femte i slutspelet.

I den tredje perioden dröjde det nästan tio minuter innan Flyers lyckades kvittera. Scott Laughton gjorde det när han fri med Varlamov sprätte upp pucken högt. Det sjätte mötet gick därmed till förlängning. Den första perioden slutade mållös, men i den andra klev Provorov fram och från högt i slottet hittade den ryske backen rätt på Varlamov.
Flyers har nu tagit två raka övertidssegrar när de stått inför utslagning. Bara sju andra lag genom historien har klarat av den bedriften. Samtliga av Flyers segrar i serien har kommit efter förlängning. Målvakten Carter Hart gjorde 49 räddningar för Flyers medan Varlamov räddade 26 skott för Islanders.
Match 7 spelas på lördag (01:30, V Sport Hockey/Viaplay) då kommer det avgöras vilket av lagen som kommer ställas mot Tampa Bay Lightning i Eastern Conference-finalen.
Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights 4-0 (Serien lika 3-3)
Thatcher Demko räddade 48 skott och ledde Canucks till seger i match 6 i den andra omgången av slutspelet. Nu väntar en sjunde och avgörande match mellan Vancouver och Vegas. Matchen spelas på fredag (tid ej bestämt, V Sport Hockey/Viaplay).
För andra matchen i rad ställdes Canucks inför risken att åka ur Stanley Cup-slutspelet. Det var också andra matchen i rad som Thatcher Demko fick chansen mellan stolparna för Canucks. Detta sedan Jacob Markström fortsatt ej är tillgänglig för spel.
\[De senaste nyheterna från serien mellan Golden Knights-Canucks\]
Det blev en match där Golden Knights var det mer spelförande laget, men precis som i match 5 då Demko räddade 42 skott, hade de svårt att överlista Canucks-målvakten. Målen gjordes istället av Vancouver, som tre gånger om överlistade Robin Lehner i Vegas-målet.
1-0 kom i den första perioden och gjordes av Jake Virtanen från nära håll efter 2:50. Målet var hans andra i slutspelet.
Trots ett kraftigt övertag i mittperioden där Vegas vann skotten med hela 17-7 blev den mållös.

Demko, Canucks fixade fram en match 7

Den tredje perioden var bara 1:03 gammal när J.T. Miller skickade in 2-0 för Canucks från den högra tekningscirkeln. Elias Pettersson skymde framför Lehner som inte lyckades se puckens bana. Efter 8:06 kom 3-0. Pettersson gav återigen Lehner svårt att se och Quinn Hughes skott från backposition letade sig in i nät. Hughes gjorde sitt andra mål i slutspelet och har nu gjort totalt 16 poäng.
Golden Knights gav inte upp och sköt totalt 22 skott på mål i den tredje perioden. De tog ut Lehner, som räddade 19 skott i matchen, med drygt fem minuter kvar at spela, men då satte Bo Horvat slutresultatet 4-0 i tom kasse för Canucks.
Demko är den tredje målvakten i Canucks historia att hålla nollan när hans lag står inför att kunna åka ur. Han är också den första rookie-målvakten i klubbens historia att hålla nollan i en slutspelsmatch.
Vinnaren i den här serien kommer ställas mot antingen Dallas Stars eller Colorado Avalanche i Western Conference-finalen.