Skip to main content

Headlines

World Cup tulee Tavaresin ja Capuanon väliin

Jack Capuanon mielestä World Cup sekä John Tavaresia vastaan pelaaminen on varmasti mahtava kokemus

by Brian Compton / NHL.comin apulaistoimituspäällikkö

EAST MEDOW, NEW YORK - New York Islandersin kapteeni John Tavares aloitta pian kuudennen harjoitusleirinsä valmentaja Jack Capuanon kanssa, mutta lähiviikot he ovat kuitenkin toistensa vastustajia.
 
Tavares matkustaa ensi viikolla Ottawaan ja alkaa Kanadan maajoukkueen kanssa harjoitella World Cupia varten, joka pelataan 17. syyskuuta - 1. lokakuuta Torontossa. Capuano puolestaan matkaa Columbukseen ja toimii USA:n maajoukkueen päävalmentajan John Tortorellan apulaisvalmentajana.

Mississaugasta, Toronton läheltä kotoisin oleva Tavares oli mukana Kanadan kultajoukkueessa Sotshin olympialaisissa 2014, ja hän koki kovia olympialaisissa mitalista huolimatta, sillä hänen vasemman polvensa nivelside ja -kierukka repesivät. Nyt edessä on World Cup, jolla on omat haasteensa; Tavares arveli, että kestää hieman aikaa, ennen kuin pelaajat ovat tottuneet toisiinsa, varsinkin, kun World Cup pelataan ennen kuin NHL-kausi alkaa 12. lokakuuta.
 
- Onneksi turnausta ei pelata keskellä heinäkuuta, Tavares totesi maanantaina sen jälkeen, kun hän oli osallistunut Islandersin entisen valmentajan Al Arbourin muistotilaisuuteen.
 
- World Cup pelataan kauden alussa, ja kaikki pelaajat ovat vielä tuoreita, joten turnaus auttaa NHL-kauteen valmistautumisessa. Mutta sillä on oma erityinen luonteensa, kuten olympialaisilla, jotka pidetään helmikuussa, jolloin kaikki ovat parhaimmillaan, koska kausi on jo täydessä vauhdissa ja pelaajat ovat saaneet pelirytmistä kiinni.
 
- Ainakin World Cupin ensimmäisen harjoitusviikon aikana kaverit ovat vähän ruosteessa, joten aika menee siihen, että päästään kunnolla vauhtiin ja pelirytmiin, jotta kaikki ovat terveitä, valmiita pelaamaan ja innoissaan edessä olevasta turnauksesta, kun sen aika koittaa.


 
Capuano on nyt johtanut Islandersin kaksi kertaa peräkkäin sataan pisteeseen runkosarjassa, ja viime kaudella Islanders voitti ensimmäisen ottelusarjansa pudotuspeleissä sitten vuoden 1993. Hän myönsi, että on hieman outoa pelata Tavaresia vastaan. Myös Islandersin maalivahdit Jaroslav Halak ja Thomas Greiss (Euroopan yhdistelmäjoukkue) sekä hyökkääjä Nikolai Kulemin (Venäjä) pelaavat World Cupissa.
 
- Kilpailu on kovaa, Capuano veikkasi.
 
- Kaikki ovat ylpeitä saadessaan edustaa omaa maataan. Toivon mukaan siitä tulee hyvä ja kaikille pelaajille turvallinen turnaus. Sen tiedän, että se on kiinnostava turnaus. Siellä on paljon pelissä ylpeyden lisäksi. John on uskomaton pelaaja, kuten myös muut pelaajamme, jotka ovat mukana. Se on varmasti hieno kokemus.
 
Capuano ei usko, että hänen poissaolollaan on negatiivista vaikutusta Islandersin harjoitusleirin alkuun. Apulaisvalmentajat Doug Weight ja Greg Cronin vetävät leiriä hänen poissa ollessaan.
 
- En usko, että sillä on mitään merkitystä, Capuano pohdiskeli sitä, että hän ei pääse osallistumaan Islandersin harjoitusleiriin heti alusta lähtien.
 
- Apulaisvalmentajamme ovat hyvin päteviä. Tämä on ensimmäinen kerta valmentajaurani aikana, etten ole mukana leirillä, joten onhan se hieman erilaista. Mutta muutkin valmentajat tietävät tarkalleen, mitkä meidän tavoitteemme ovat. Tavares, maalivahdit ja Kulemin ovat merkittäviä pelaajia tavoitteidemme kannalta, mutta kaikki muut ovat siellä. Leiristä tulee hyvä. Pelaajat ovat innoissaan, kun he pääsevät taas valmentajien kanssa jäälle, ja valmentajat ovat yhtä innoissaan, kun saavat taas laittaa kauden käyntiin. Minun kannaltani on upea kokemus olla mukana USA:n maajoukkueessa, ja odotan sitä todella.

Video: FLA@NYI, Gm6: Tavares wraps around for GWG to clinch
 
World Cupin jälkeen Capuano keskittyy taas Islandersiin ja siihen, kuin joukkueesta tehdään todellinen mestariehdokas. Islanders päätti 23 vuotta kestäneen kuivan kauden, kun se voitti Florida Panthersin kuudessa ottelussa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Mutta sitten toisella kierroksella Islanders ei pystynyt puolustamaan johtoaan kotijäällä Tampa Bay Lightningia vastaan ja hävisi sarjan viidessä ottelussa.
 
- Sen pohjalta on hyvä rakentaa tulevaisuutta, Capuano mietti.
 
- Menimme pitkin harppauksin eteenpäin viime kaudella. Meillä oli enemmän haasteita ja vastoinkäymisiä kuin sitä edellisellä kaudella, mutta etenimme pidemmälle ja ennen muuta voitimme ottelusarjan ensimmäisellä kierroksella. Nyt vain jatketaan eteenpäin siltä pohjalta.
 
- Opimme paljon ottelusarjassa Tampa Bayta vastaan ja erityisesti sen, miksemme voittaneet. Kyse oli pienistä asioista; pitää todella osata voittaa ne ottelut, joissa ansaitset voiton. Parissa ottelussa meillä oli kaikki mahdollisuudet voittaa ja muuttaa sarjan kulku, mutta emme tehneet niin. Pitää vain käydä läpi, mitä voisimme tehdä paremmin, ja miten voimme asennoitua otteluihin eri tavalla.

View More

The NHL uses cookies, web beacons, and other similar technologies. By using NHL websites or other online services, you consent to the practices described in our Privacy Policy and Terms of Service, including our Cookie Policy.