Skip to Main Content

NHL.com's omröstning: Bäste defensive forward i WC

World Cup: NHL.com's undersökning säger att Anze Kopitar och Patrice Bergeron är bästa defensiva forwards

NHL.com @NHLdotcom

I takt med att förberedelserna inför starten av 2016-års World Cup växlas upp tar NHL.com en titt på hur lagen står sig. De sju skribenter som ska täcka mästerskapet, som startar den 17 september i Air Canada Center i Toronto, har fått i uppdrag att ranka de åtta lagen i olika kategorier. Idag tittar vi på vilket lag som har den bästa defensiva forwarden.

Internationell hockey definieras enklast genom sportens bästa offensiva spelare bjuder på den stora scenen. Men turneringar vinns ofta av det lag som kan stänga ner motståndarens stjärnor på bästa sätt.

Av den anledningen behöver man ha en defensiv forward av bästa klass för att kunna gå långt i en turnering som World Cup. Åttalags-turneringen kommer att vara fylld av forwards som förstår det viktiga i att kunna försvara det egna målet.

Trots det, med en band av stjärnor som kan just den typen av hockey, står två spelare ut i mängden. Lag Europas center Anze Kopitar, till vardags i Los Angeles Kings, och Kanadas center Patrice Bergeron hemmahörande i Boston Bruins.

I en omröstning bland sju skribenter på NHL.com hamnade Kopitar och Bergeron i topp, båda med 52 poäng. Kopitar fick dock en liten fördel genom fler förstaplats-röster än Bergeron, fyra mot tre.

Omröstningen gick till på följande vis: Man enades om vem som var den bäste defensive forwarden i varje lag. Han var den enda spelaren från det laget som kunde rankas bland de åtta bästa av de röstande. Spelarna var Kopitar, Bergeron, Pavel Datsyuk (Ryssland), Ryan Kesler (USA), Marcus Krüger (Sverige), Aleksander Barkov (Finland), Sean Couturier (Lag Nordamerika) och Tomas Plekanec (Tjeckien).

Kopitar, som kom på första plats i NHL.com's omröstning inför turneringen, kommer att få göra lite av varje för Lag Europa, som gör sitt första framträdande i World Cup. Laget består av spelare som inte är hemmahörande i Ryssland, Sverige, Finland eller Tjeckien.

"Los Angeles Kings' lagkapten fick ett erkännande för sitt starka tvåvägsspel förra säsongen genom att han vann Selke Trophy, priset som NHL's bäste defensive forward, för första gången under karriären, efter att ha kommit tvåa bakom Bergeron två år i rad." sa NHL.com's skribent Tom Gulitti. "Lag Europa kommer att behöva Kopitar till det mesta. Han var den forward i NHL med mest istid förra säsongen; 1 690:12 minuter, eller 20:52 per match. Han är bra på tekningar med en vinstprocent på 53.5 och han är tredjerankad bland forwards när det gäller statistiken för skott mot mål för båda lagen när han är på isen."

Kopitar petade Bergeron, som vunnit priset två år i rad och tre gånger på fyra år, från "tronen" förra säsongen.

"Av alla i turneringen är det bara två killar som har vunnit Selke Trophy tre gånger: Bergeron och Datsyuk." menade NHL.com's krönikör Nick Cotsonika. "Bergeron är den yngre av de två med sina 31 år. Han är fortfarande på toppen av sin karriär och han är någon som man vill ha på isen när man försvarar en uddamålsledning i den sjunde och avgörande finalen."

Cotsonika hade Datsyuk som tvåa i sin ranking, vilket placerade Kopitar på tredjeplats. Datsyuk, som kommer att representera SKA St. Petersburg i KHL den kommande säsongen efter en imponerande NHL-karriär, slutade på fjärde plats i omröstningen, tre poäng bakom Anaheim Ducks' Ryan Kesler.

Bergeron, som är en av fem forwards som vunnit Selke Trophy minst tre gånger sedan utmärkelsen kom till 1978, hindrades lite i omröstningen av konkurrensen inom sitt eget lag. Kanada har flera forwards som hade kunnat komma med i rankingen.

"Kanada kan även ha den näst bäste defensive forwarden i turneringen i Jonathan Toews från Chicago Blackhawks men det råder inga tvivel om Bergerons status som den bäste defensive forwarden i världen." sa Arpon Basu, VD vid LNH.com "Han har vunnit Selke Trophy tre gånger på de senaste fem åren, och kom tvåa bakom Kopitar i våras och Toews 2013. Han är alltid en av de bästa tekarna i ligan. Bergeron är en tuff motståndare över hela isen."

OMRÖSTNINGENS RESULTAT

LAG EUROPA (Anze Kopitar) - 52 poäng (4 förstaplats-röster)

KANADA (Patrice Bergeron) - 52 poäng (3 förstaplats-röster)

USA (Ryan Kesler) - 39 poäng

RYSSLAND (Pavel Datsyuk) - 34 poäng

LAG NORDAMERIKA (Sean Couturier) - 20 poäng

TJECKIEN(Tomas Plekanec) - 19 poäng

FINLAND (Aleksander Barkov) - 19 poäng

SVERIGE (Marcus Kruger) - 15 poäng

View More