Skip to main content

Headlines

Flames-kapteeni: "Jokipakka on aliarvostettu"

Calgary Flamesin Mark Giordano seuraa mielenkiinnolla Jyrki Jokipakan otteita World Cupissa

by Marko Leppanen / NHL.comin kirjeenvaihtaja

Calgaryn keskustan ulkopuolella sijaitsevan Pinebrook Golf & Country Clubin loistokuntoiset väylät odottavat innokkaita pelaajia, joilla monilla on paidassa liekitetetty C-kirjain. Calgaryn Flamesin kapteenin Mark Giordanon oma hyväntekeväisyysgolftapahtuma on alkamassa.

Calgary Italian Openin isäntä pääsee ennen tiiausta lehdistön tenttiin. Kapteenin golfpaidan alta pullistelevista lihaksista huomaa, että kesällä on tehty muutakin kuin pelattu golfia. Giordano on huippukunnossa, valmiina taas yhteen isoon kauteen Flamesin takalinjoilla.

Giordano saa keskittyä täysillä Flamesin harjoitusleiriin, mutta hän voisi aivan hyvin olla valmistautumassa World Cupiin Kanadan paidassa. Jykevä pakki oli vahvasti siinä joukossa, josta joukkue valittiin.  

Kanadan pakistoon on kuitenkin äärimmäisen vaikea murtautua, mistä kertoo esimerkiksi P.K. Subbanin jääminen ryhmän ulkopuolelle.

- Tietysti haluaisin olla mukana Word Cupissa. En ole kuitenkaan ainoa puolustaja, joka ihmisten mielestä olisi voisi olla siellä, muttei ole. Ehkä meidän pitäisi panna pystyyn varjojoukkue, Giordano virnistää.

Giordano aikoo kuitenkin seurata tiiviisti turnauksen otteita jo siitäkin syystä, että se pelataan hänen alkuperäisessä kotikaupungissaan Torontossa.

Suomen avausottelu Pohjois-Amerikkaa vastaan on Giordanon erityisen tarkkailun alla. Ottelussa pelaa hänen kolme joukkuekaveriaan: Johnny Gaudreau ja Sean Monahan Pohjois-Amerikan paidassa, ja Jyrki Jokipakka Suomen joukkueessa.
 
Giordano sanoi toivovansa Pohjois-Amerikan joukkueen menestystä turnauksessa ylipäätään, mutta pieni pala sydämessä löytyy Jokipakalle ja suomalaisillekin.

- Suomea vastaan on aina vaikea pelata, mutta toisaalta Pohjois-Amerikalla ei ole mitään hävittävää siinä ottelussa, Giordano sanoo NHL.com/fi:lle.

- Jostain syystä Suomi ja Ruotsi saavat aina parhaan irti kansainvälisissä turnauksissa. Ja erityisesti Suomi.

Jokipakka tuli kesken viime kauden Dallas Starsista Calgaryyn, jossa hän ehti pelata 18 ottelua. Hän kävi kauden jälkeen lonkkaleikkauksessa, mutta on kuntoutumassa World Cupiin.

- "Joki" oli minulle aika tuntematon pelaaja ennen kuin hän tuli Calgaryyn. Hän on kuitenkin isokokoinen ja luotettava pelaaja, joka on hyvä liikuttamaan kiekkoa.
 
- Mielestäni Jokipakka on aliarvostettu pelaaja. Hän on yhä nuori pelaaja, ja raaputtaa vasta pintaa. Ensi kaudella hän on varmasti vielä parempi.
 
Pohjois-Amerikan liekkipelaajat Giordano tuntee sitäkin paremmin. Monahan sai muhkean seitsemän vuoden ja 44,6 miljoonan dollarin jatkosopimuksen. Giordano harjoitteli kesän samassa porukassa hänen kanssaan Torontossa.

- Oli raikasta treenata Monahanin ja muiden nuorten kanssa. Odotan innolla hänen peliään World Cupissa.

Giordano naureskeli, että Monahan on saanut sen verran massaa lisää, että hän on voinut vaihtaa M-koon paidat XL:ksi.

- Sean on aina ollut ikäisekseen kypsä pelaaja. Hän on hiljainen jätkä, mutta draivi on kova. Hän haluaa olla kova pelaaja NHL:ssä pitkään.

Gaudreaun neuvottelut ovat vielä kesken, mutta kapteenikin uskoo, että ne saadaan päätökseen ennen kauden alkua.

- Minulla oli vastaava tilanne viime vuonna, joten tiedän tunteen. Jälkeenpäin ajatellen olisi pitänyt olla vielä enemmän huolestunut, Giordano heittää.

- Olen ollut tekstiviesteillä yhteydessä jatkuvasti Johnnyn kanssa. Hän on kuitenkin ollut kaiken aikaa hyvällä ja luottavaisella mielellä.

World Cupin ajankohta on herättänyt aina paljon keskustelua. Osa kiekkoihmisistä on ollut huolissaan, että pelaajat ovat valmiiksi puhki NHL-kauden alkaessa raskaan turnauksen takia.
 
- Monet ajattelevat, että World Cup vaatii veronsa, mutta en ole ihan samaa mieltä. Uskon, että turnauksesta huolimatta voi olla raikkaassa kunnossa, kun runkosarja alkaa.
 
Giordano on monessa mielessä vanhan liiton kiekkopatu, mutta hän ei silti tyrmää World Cupin uusia joukkueita.

- Pidän uudesta systeemistä. Hienoa nähdä nuorten pelaavan, ja tykkään myös Euroopan joukkueesta.

Mikä ettei. Eurooppa on lähellä sydäntä, sillä Giordanon vanhemmat ovat syntyperäisiä italialaisia.

View More