ovi-sad

Itäisen konferenssin finaalisarja oli viidenteen otteluun tultaessa edennyt vierasvoittojen merkeissä. Washington Capitals kamppaili sarjan kaksi ensimmäistä Tampassa pelattua ottelua vahvasti, mutta ei kyennyt kampeamaan voittoa kummastakaan kotiottelustaan. Caps lähti lauantaina hakemaan jälleen yhtä vierasvoittoa ja sen myötä mahdollisuutta katkaista sarja kotona kuudennessa ottelussa.

Viides ottelu alkoi kuitenkin Lightningin vahvalla rynnistyksellä, joka tuotti Capitalsille ensimmäisen takaiskun jo 19 sekunnin pelin jälkeen, kun Cedric Paquette vei isännät 1-0 johtoon. Caps lamaantui ja oli shokissa koko avauserän ajan. Tampa hallitsi kentän tapahtumia suvereenisti ja vei ensimmäisen erän laukaisutilaston selvin luvuin 13-4. Lightningin Ondrej Palat lisäsi Washingtonin tuskaa viemällä kotijoukkueen jo 2-0 karkumatkalle ajassa 9.04.
Vierailijat saivat lisää shokkihoitoa heti toisen erän ensimmäisellä minuutilla, kun Ryan Callahan upotti kiekon kolmannen kerran Braden Holtbyn selän taakse.
- Olimme surkeita ensimmäisessä erässä. Kun vastustaja luisteli paremmin, taisteli ja sai vielä toisen erän ensimmäisessä vaihdossa toisen maalin, niin mäki oli aika korkea noustavaksi, surkutteli Capitalsin puolustaja Matt Niskanen ottelun alkua.
Lisää aiheesta: [Tampa voiton päähän Stanley Cup -finaaleista]
Kolmannen osuman jälkeen Capitals alkoi hiljalleen herätä ja saada juonesta kiinni. Vierailijat saivat elintärkeän kavennusosuman vielä toisen erän alkuminuuteilla, kun syntymäpäiväsankari Jevgeni Kuznetsov pääsi avaamaan joukkueensa maalitilin ja kavensi Lightningin etumatkan kahteen maaliin.
Kuten aiemmissakin sarjan otteluissa on nähty, Lightning on helisemässä, kun Capitals saa homman toimimaan. Washington syttyi peliin mukaan ja käänsi ottelun hallinnan itselleen toisessa ja kolmannessa erässä. Lightningin kenttäpäädyssä nähdyn pyörityksen voi todeta myös laukaustilastoista, sillä Capitals voitti kahden viimeisen erän kudit 26-9. Mutta siinä tärkeimmässä tilastossa joukkue ylsi ainoastaan maalin päähän. Kapteeni Aleksander Ovetshkin tälläsi vajaat kaksi minuuttia ennen ottelua loppua Washingtonille 2-3 kavennusmaalin, joka jäi lopulta ottelun viimeiseksi.
Lightningin maalivahti Andrei Vasilevski oli jälleen oivassa pelivireessä, ja kahden edellisen ottelun tavoin Capitals ei millään meinannut löytää keinoja venäläisveskarin yllättämiseen. Capitals on tämän kevään pudotuspeleissä iskenyt aiemmin itse tärkeitä osumia niin erien alussa kuin erien lopuilla, mutta lauantaina kylmää suihkua tarjosi Lightning.

Ei Washington helpolla luovuta, mutta Vasilevski on joukkueelle tällä hetkellä vaikein vastustaja. Hän pitää Tampan mukana otteluissa heikoilla hetkillä ja antaa joukkueelleen mahdollisuuden taistella voitosta.
- Emme lopeta pelaamista, ja ansaitsemme siitä kyllä kehuja. Koko joukkue taisteli. Tämä oli hieno jääkiekko-ottelu, kiitti Ovetshkin joukkuettaan ottelun jälkeen.
Viides ottelu oli siisti - koko ottelun ainoa erikoistilanne nähtiin ensimmäisessä erässä, kun Captalsin hyökkääjä Brett Connolly istui kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä. Tampan ylivoimamiehistö ei tuota tilannetta pystynyt hyödyntämään, ja vastaavasti Washington ei saanut mahdollisuutta testata ylivoimaansa lauantain ottelussa.
Viimeisimmät uutiset NHL:n pudotuspeleistä kertoo Twitterissä [@NHL\_fi]
Konferenssifinaalisarjan toista ottelua lukuun ottamatta Capitals on hallinnut laukaisutilastoja selkeästi - varsinkin kahdessa kotiottelussaan, mutta myös lauantaina pelatussa viidennessä ottelussa. Jos kaikkien viiden ottelun laukaukset lasketaan yhteen, niin tilastot näyttävät lukemia 175-121 Capsille. Yhteenlaskettuna Washington on onnistunut tekemään sarjan aikana yhden maalin (16-15) enemmän kuin Tampa.
- Meidän on pitänyt tehdä valtavasti töitä tuloksen eteen, mietti 19 torjuntaa lauantaina kirjauttanut Capitalsin maalivahti Braden Holtby.
Kolmessa viime ottelussa - joista kaikista Tampa on poistunut jäältä voittajana - Capitals on iskenyt vain kaksi maalia ottelua kohden, vaikka on selkeästi hallinnut kenttätapahtumia.
Lauantain ottelussa Caps syttyi taistelemaan 0-3 tappiotilanteessa, mutta jatkoi tutulla kaavalla: työmäärä yhtä maalia kohti on tällä hetkellä valtaisa. Tämän trendin on muututtava kuudenteen otteluun, ja Capitalsin on keksittävä jotain, millä horjuttaa Vasilevskia ja saada enemmän palkintoja tekemästään työstä.
On kuitenkin turha kuvitella, että Capitals antaisi yhtään mitään ilmaiseksi. Tämä sarja on vielä pahasti kesken.
- Tavoitteemme on palata tänne seiskapeliin. Pelaamme ensin paremmin kuudennessa ottelussa ja sen jälkeen tulemme takaisin, Capitalsin kippari Ovetshkin tuumasi tappioon päättyneen viidennen ottelun jälkeen.

Capitalsilta vaaditaan taas parasta, jotta unelman jahtaaminen voisi vielä jatkua. Seuraavassa pelissä pääkaupunkilaiset voivat näyttää kotiyleisönsä edessä koko kiekkomaailmalle, mistä heidät on tehty ja mitä joukkue on oppinut Columbus Blues Jacketsia ja Pittsburgh Pengunisia vastaan pelatuista playoff-sarjoista.
- Tämä porukka on ollut aiemminkin selkää seinää vasten ja vastannut siihen koko kauden. Enkä odota nytkään mitään muuta, Capitalsin päävalmentaja Barry Trotz valoi uskoa omiinsa.
Idän kuudes finaali pelataan maanantaina Washingtonissa.