Jacques-Plante-mask

Osana NHL:n satavuotisjuhlia NHL.com listaa viikoittain huippuhetkiä vuosisadan varrelta. Seuraavassa on listattu muutamia muistoja ajanjaksolta 29. lokakuuta - 4. marraskuuta eri vuosilta ja vuosikymmeniltä:

4.11.1987: Wayne Gretzky saavutti tuhannennen syöttönsä ottelussa New York Rangersiä vastaan. Gretzky ja Rangers-sentteri Marcel Dionne lähtivät molemmat otteluun vyöllään 998 syöttöpistettä. Ainoastaan Gretzky saavutti maagisen rajan, sillä hän tehoili hattutempun ja kaksi syöttöpistettä Edmontonin 7-2 -voittoon päättyneessä ottelussa Northlands Coliseumissa. Gretzky saavutti 1000. syöttöpisteen uransa 645. ottelussa.
3.11.2007:Valmentajalegenda Al Arbour pääsi valmentamaan yhden ottelun ajaksi New York Islandersia silloisen päävalmentajan Ted Nolanin ehdotuksesta. Arbour valmensi aikoinaan Islandersin neljään peräkkäiseen Stanley Cup -mestaruuteen (1980-83) ja on saavuttanut NHL-historian toiseksi eniten voittoja valmentajana. Hän palasi Islandersin penkin taakse yhden ottelun sopimuksella, ja hänelle tuli täyteen 1 500 ottelua Islanders-valmentajana. Loppuunmyydyn Nassau Coliseumin yleisö juhli ottelussa, sillä Miroslav Satan johdatti kahdella maalillaan Islandersin 3-2 -voittoon Pittsburgh Penguinsista.
2.11.1978: Wayne Gretzkystä tuli öljymies. Hän pelasi kahdeksan ottelua WHA-liigan Indianapolis Racersissa, mutta joukkueella oli pahoja taloudellisia vaikeuksia, ja omistaja Nelson Skalbania myi 17-vuotiaan Gretzkyn Edmonton Oilersiin yhdessä maalivahti Eddie Mion ja hyökkääjä Peter Driscollin kanssa. Gretzky pelasi kauden loppuun Indianapolisissa tehtaillen lopulta 46+64=110 tehopistettä. Hänet valittiin WHA:n vuoden tulokkaaksi. Gretzky liittyi Oilersiin kaudeksi 1979-80.
1.11.1959: Montreal Canadiensin maalivahti Jacques Plante teki historiaa, kun hänestä tuli ensimmäinen maskia käyttänyt maalivahti NHL:ssä. Ottelun ensimmäisessä erässä kolmen minuutin pelin jälkeen Rangers-hyökkääjä Andy Bathgaten laukaus osui Plantea kasvoihin. Hän poistui paikattavaksi ja palasi otteluun käyttäen lasikuitumaskia. Canadiens voitti Madison Square Gardenissa pelatun ottelun maalein 3-1.
31.10.1981: Wayne Gretzkystä tuli NHL-historian ensimmäinen pelaaja, joka on onnistunut tekemään seitsemän hattutemppua ennen 21-vuotissyntymäpäiväänsä. Hän viimeisteli neljä maalia ja merkkautti yhden syöttöpisteen Northlands Coliseumissa pelatussa ottelussa, jossa Oilers rökitti Quebec Nordiquesin selvästi maalein 11-4. Gretzky siirsi toisen erän alussa joukkueensa 3-0 -johtoon ja päätti loistavan pelinsä iskemällä kolmannessa erässä hattutempun ja syötön. Nuori Gretzky oli iskenyt 13 ottelussa 13 maalia.
30.10.1943:Yksi kuuluisimmista NHL-ketjuista debytoi, kun Montreal Canadiens avasi kautensa 2-2 -tasapelillä Boston Bruinsia vastaan Forumissa pelatussa ottelussa. Montrealin valmentaja Dick Irvin pisti yhteen sentteri Elmer Lachin, vasemman laiturin Toe Blaken ja oikean laiturin Maurice Richardin (käytti pelinumeroa 9 ensimmäistä kertaa). Kolmikko alettiin pian tuntea lempinimellä "Punch Line" ("Iskuketju").
29.10.1970:Pitkäaikaiset Detroit Red Wings -ketjukaverit Gordie Howe ja Alex Delvecchio tekivät historiaa 5-3 -voitto-ottelussa Boston Bruinsia vastaan Olympia Stadiumilla. Howella tuli kuluneeksi 23 vuotta siitä, kun hän ensimmäisen kerran puki pelipaidan numero 9. Lisäksi hän syötti ottelussa kaksi maalia ja oli historian ensimmäinen pelaaja, joka ylitti tuhannen syöttöpisteen rajan. Delvecchio puolestaan iski 400 maalin rajan rikki, kun hän onnistui ottelussa kahdesti. Howe syötti toisen näistä maaleista.