bobby-orr

Osana NHL:n satavuotisjuhlia NHL.com listaa viikoittain huippuhetkiä vuosisadan varrelta. Seuraavassa on listattu muutamia muistoja ajanjaksolta 22.-28. lokakuuta.

28.10.1978:Chicago Blackhawksin puolustaja Bobby Orr teki 270. maalinsa, joka jäi hänen NHL-uransa viimeiseksi. Maali syntyi ottelun kolmannessa erässä, kun Blackhawks hävisi Detroit Red Wingsille maalein 2-7.
Orr pelasi kaudella 1978-79 vain kuusi ottelua ennen kuin polvivaivat katkaisivat hänen loisteliaan uransa.
27.10.1963: Gordie Howe teki NHL-uransa 544. maalin, mutta Red Wings hävisi Montreal Canadiensille 4-6.
Ylivoimamaali syntyi kolmannessa erässä maalivahti Gump Worsleyn selän taakse. Osuma nosti Howen kaikkien aikojen maalipörssin kärkeen tasoihin Montreal Canadiensin Maurice "Rocket" Richardin kanssa.

Howe-544-TDIH 10-27

26.10.1990: Wayne Gretzkystä tuli NHL-historian ensimmäinen pelaaja, joka on puhkaissut 2 000 tehopisteen rajan. Gretzky saavutti merkkipaalun napattuaan syöttöpisteen Winnipeg Jetsiä vastaan pelatussa vierasottelussa, jonka Kings hävisi lopulta 2-6.
Gretzkyllä oli tilillään 857 NHL-ottelun jälkeen 684 maalia ja 1 316 syöttöpistettä.
25.10.2000: Ray Bourque nousi NHL:n puolustajien kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen ohi Paul Coffeyn. Bourque saalisti kaksi syöttöpistettä, kun Colorado Avalanche kukisti Nashville Predatorsin jatkoajalla maalein 2-1.
Bourque lopetti uransa Stanley Cup -voittoon kaudella 2000-01. Hän ehti kerätä mittavalla urallaan kaikkiaan 1 579 tehopistettä, mikä on yhä voimassa oleva puolustajien piste-ennätys.

br

24.10.1976: Bobby Orr saavutti ensimmäisenä NHL-puolustajana 900 tehopisteen rajan. Hän viimeisteli kaksi maalia ja auttoi Chicago Blackhawksin 7-2-voittoon St. Louis Bluesista.
23.10.1998:Mark Messier teki uransa 600. maalin, kun Vancouver Canucks voitti Florida Panthersin 5-0. Historiallinen maali syntyi kolmannessa erässä ajassa 12.58. Messier laukoi kiekon suoraan Aleksandr Mogilnyn syötöstä Panthersin maaliin ohi Kirk McLeanin.
22.10.1953: Dick Irvinistä tuli ensimmäinen 600 voittoa saavuttanut NHL-valmentaja, kun Montreal Canadiens kukisti Chicago Blackhawksin maalein 3-2.