Messier-Frame

Osana NHL:n satavuotisjuhlia NHL.com listaa viikoittain huippuhetkiä vuosisadan varrelta. Seuraavassa on listattu muutamia muistoja ajanjaksolta 10.-16. syyskuuta:

16.9.1991: Kanada kukisti Yhdysvallat Hamiltonissa maalein 4-2 ja varmisti toisessa loppuottelussa Kanada Cupin voiton. Kanada voitti neljä viidestä mahdollisesta Kanada Cupista.
15.9.1987: Kanada voitti Neuvostoliiton maalein 6-5 Kanada Cupin kolmannessa loppuottelussa ja varmisti mestaruuden. Neuvostoliitto johti Ontarion Hamiltonissa pelattua ottelua 3-0, mutta Kanada nousi mukaan peliin ja karkasi johtoon. Neuvostoliitto tasoitti 5-5:een kolmannessa erässä, mutta Wayne Gretzky järjesteli vielä Mario Lemieux'lle tekopaikan. Lemieux teki voitto-osuman vain puolisentoista minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä.
14.9.1996:Yhdysvallat teki neljä maalia World Cupin kolmannen loppuottelun päätöserän loppupuolella ja voitti historian ensimmäisen World Cupin. Brett Hull tasoitti 2-2:een reilut kolme minuuttia ennen loppua, ja heti tämän jälkeen Tony Amonte vei Yhdysvallat johtoon. Peli päättyi lopulta 5-2.
13.9.1926:Emile Francis syntyi Kanadassa Saskatchewanin North Battlefordissa. Pitkän pelaajauran jälkeen hän teki vielä pidemmän uran valmentajana ja seurajohtajana. Lopulta hänet valittiin Hockey Hall Of Fameen.
12.9.2005:Mark Messier ilmoitti lopettavansa 25-vuotisen NHL-uransa. Hän hyvästeli pelikentät kuusinkertaisena Stanley Cupin voittajana ja NHL:n historian toiseksi parhaana pistemiehenä edellään vain pitkäaikainen joukkuetoverinsa Wayne Gretzky.
11.9.1969: NHL ilmoitti kasvattavansa joukkuemäärän kahdestatoista neljääntoista kaudeksi 1970-1971. Uudet joukkueet perustettiin Vancouveriin ja Buffaloon. Joukkueet sijoitettiin Itäiseen divisioonaan ja Chicago Blackhawks siirrettiin Läntiseen divisioonaan.
10.9.1987:Lou Lamoriello nimitettiin New Jersey Devilsin presidentiksi 30. huhtikuuta, ja 10. syyskuuta hän otti vastuulleen myös GM:n tehtävät. Lamoriello jatkoi seurassa vuoteen 2015 saakka, johon mennessä Devils saavutti Stanley Cupit vuosina 1995, 2000 ja 2003.