vgk

San Jose Sharksin ja Vegas Golden Knightsin välisen pudotuspelisarjan toisen ottelun amerikkalainen tv-selostaja ei olisi voinut olla enempää asian ytimessä ottelun avauserän jälkeen.
- Mikään ei vedä vertoja Stanley Cup -pudotuspeleille! hän huudahti.

Takana oli hallinnanvaihteluidensa ja tilanteidensa osalta aivan pökerryttävä 20-minuuttinen. Golden Knights oli mennyt jo ottelun avausminuutilla johtoon, ja vieraiden etumatka oli kasvanut kolmeksi maaliksi kuudessa minuutissa ja 11 sekunnissa. Vegas oli saanut toiseen otteluun vielä räväkämmän alun kuin Sharks ensimmäiseen. Se oli jatkanut siitä, mihin ensimmäisen ottelun lopussa jäi.
Sharks kuitenkin vastasi erän lopulla ja löi pelin tasoihin kahden minuutin ja yhdeksän sekunnin sisällä. Vegasin 5-3 vierasvoittoon päättyneen ottelun lopullinen hallinta oli molempien joukkueiden otettavissa.

SJS-VGK: Karlsson pääsee alivoimalla karkuun

• En usko, että tauko olisi voinut tulla parempaan aikaan. Pääsimme koppiin hallitsemaan hieman tunteitamme ja palaamaan jäälle tekemään sitä, mitä teemme. Ei ollut väliä, miten homma hoituisi. Peli oli yhä tasan, ja olimme vieraskaukalossa. Annoimme kolmen maalin johdon pois, mutta olimme silti hyvässä asemassa, sanoi ottelun voittomaalin tehnyt Vegasin Mark Stone.
    - Isoin asia oli kiittää luojaa, etteivät he tehneet neljää. 3-3 oli ihan ok tilanne, koska se oli tavallaan 0-0. Piti unohtaa viimeiset minuutit. Pelasimme loistavat kymmenen ensimmäistä minuuttia. Kasasimme joukot ja keskityimme kahteen viimeiseen erään. Teimme niin ja mielestäni onnistuimme siinä, tuumasi Golden Knightsin päävalmentaja Gerard Gallant.
    Se neljäskin oli tuloillaan, sillä heti toisen erän alkuun Sharks sai kiekon ohi Vegasin maalilla pelanneen Marc-Andre Fleuryn, mutta maali hylättiin Logan Couturen osuttua kropallaan Fleurya päähän ennen kuin kiekko meni maaliin. Luonnollisesti joukkueissa oltiin eri mieltä tuomiosta, mutta hylkäystuomio ja Couturen jäähy jäivät voimaan.
    Jos hallinta oli heilahdellut joukkueelta toiselle ottelun sisällä, on se tehnyt sitä myös koko sarjan tasolla kahden ottelun aikana, ja nyt se on Vegasilla.
    Lisää aiheesta: [Golden Knights rankaisi Sharksia erikoistilanteista\]
    Toista ottelua leimasivat jäähyt. Vegas otti 22 rangaistusminuuttia ja Sharks 12. San Jose pystyi kuitenkin tekemään vain yhden ylivoimamaalin.
    - Heitä vastaan on vaikea puolustaa. Heidän ylivoimansa on loistava. He saivat vetoja läpi, ja Fleury otti tärkeitä torjuntoja. Meidän on pidettävä heidät pelin ulkopuolella. He tulevat saamaan vetoja ja tekemään maaleja, joten me emme voi ottaa noin paljoa jäähyjä. Olemme olleet pari kautta vähiten jäähyjä ottaneiden joukkueiden joukossa. Taisimme ottaa niitä kolmanneksi vähiten runkosarjassa, ja nyt saimme näin paljon ja viisi viime pelissä. Toivottavasti pystymme palaamaan omaan peliimme emmekä ota niin paljoa jäähyjä, Gallant sanoi.
    - Erikoistilanteet tekivät eron. He tekivät kaksi alivoimamaalia ja vielä yhden ylivoimallakin. On vaikeaa voittaa tähän aikaan vuodesta, jos ei voita erikoistilanteita, sanoi Sharksin päävalmentaja Peter DeBoer.
    Vegas otti nyt sarjassa siis kotiedun itselleen. Gallant totesi jo ennen ottelua kliseisesti, että voisi olla tyytyväinen, jos saisi todeta, että Vegas tuli hakemaan 1-1 tulosta kahdesta San Josessa pelattavasta pelistä ja sai sen.

SJS-VGK: San Josessa nähdään kuuden maalin avauserä

• Tämä on valtava asia. Kuten olen sanonut, tässä on kaksi todella hyvää joukkuetta, olemme pudotuspeleissä ja tästä tulee taistelua. Nyt menemme kotiin, ja tilanne pitää hyödyntää. Taistelemme, ja nyt kyseessä on paras viidestä -sarja, Gallant sanoi.
    Vegasin kohdalla voidaan todellakin puhua kotiedusta. Se tekee kotihalliinsa jokaiseen otteluun todellisen spektaakkelin, ja Golden Knightsin lyhyt seurahistoria on ollut kotiotteluiden suhteen pudotuspeleissä varsin hyvä.
    Ritarit voittivat viime kauden pudotuspeleissä kolme ensimmäistä kotiotteluaan ja kaiken kaikkiaan kahdeksasta ensimmäisestä peräti seitsemän. San Jose toki oli ensimmäinen joukkue, joka voitti Golden Knightsin viime vuonna nimenomaan Las Vegasin T-Mobile Arenassa.
    Ottelusarjan maalivahtitilanne on myös hyvin mielenkiintoinen. San Josen Martin Jones pommitettiin vaihtoon muutamassa minuutissa, ja Vegasin Fleury oli yksi ottelun suurimmista onnistujista.
    - En laittanut (3-0) tilannetta Jonesin piikkiin. Tarvitsimme piristysruiskeen kääntääksemme ottelun, sanoi DeBoer.
    - Hän (Fleury) on joukkueemme selkäranka. Hän nousi esiin parilla alivoimalla ja otti tärkeitä torjuntoja, jotka ratkaisivat. Peli ei ollut täydellinen, mutta kun tiedämme, että hän on takalinjoillamme, se antaa meille itseluottamusta, jolla voimme voittaa, kehui Vegasin Max Pacioretty.
    [Lue ottelusarjan SJS-VGK kaikki jutut täältä]
    Fleurylle kirjattiin 34, Jonesille neljä ja hänet korvanneelle Aaron Dellille 14 torjuntaa.
    - Alivoimamme oli hyvää. Otimme liikaa jäähyjä, ja se olisi voinut maksaa meille pelin. Alivoimamiehet auttoivat minua paljon. Jätkät blokkasivat vetoja läpi ottelun, ja voitto oli ansaittu, kiitteli Fleury.
    Jos Golden Knightsin blokkimäärä pysyy toisessa ottelussa nähdyssä 26:ssa, lupaa se hyvää jatkoa ajatellenkin Fleurylle ja Vegasille.
    Pudotuspelien intensiivisyys tuli esiin kärhämänä toisen ottelun loppusummerin soidessa.
    - Pelimme on fyysistä, mutta emme halua mennä siinä yli, niin kuin lopussa kävi. Sille ei ollut mitään syytä, mutta niin kävi. Tätä tapahtuu pudotuspelisarjoissa. Näitä sattuu. Pelissä oli hyviä taklauksia. Olen sanonut tästä, että ensimmäisissä peleissä haetaan asetelmia ja halutaan taklata. Sen jälkeen asettaudutaan ja aletaan pelata enemmän omaa peliä, Gallant tuumasi.
    - Tämä on pudotuspelikiekkoa, ja tällaista pelin pitää ollakin tässä vaiheessa kautta. Se on jännittävää faneille, ja jäällä käydään sotaa ajasta, tilasta ja kiekosta. Tätä NHL:n pudotuspelien pitää ollakin, DeBoer sanoi.
    Sarja jatkuu Las Vegasissa varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa.