TOR-PHI: Tavares tekee NHL-uransa 11. hattutempun

Toronto Maple Leafs onnistui keskiviikkona kääntämään painekattilansa lämpötilaa ainakin aavistuksen pienemmälle.

Alla oli neljä peräkkäistä tappiota, kun vaahteranlehdet marssivat pitkästä aikaa kotiyleisönsä eteen. Tällä kertaa tuloskin oli helpottava, 5-2 voitto Philadelphia Flyersista.

TOR 5, PHI 2

• Pelimme rakenne oli tällä kertaa paljon parempi. Pelaamisemme antoi hyvät valmiudet hyökätä koko ottelun ajan, ja pystyimme siten ottamaan momentumin itsellemme, Toronton sankariksi noussut keskushyökkääjä John Tavares sanoi.
    Tavares vietti parasta iltaansa miesmuistiin ehtiessään mukaan yhtä lukuun ottamatta kaikkiin joukkueensa maaleihin. Maple Leafsin kapteeni tehtaili hattutempun - ensimmäisensä kolmeen ja puoleen vuoteen - ja kirjautti yhteensä neljä tehopistettä.
    - Tämä todellakin oli hänen iltansa. Hän teki uskomattomia juttuja, ja varsinkin toinen maali oli erityinen. Loistava suoritus. Hän johti meitä esimerkillä ottelussa, josta tietysti halusimme paluuta oikealle tielle, kertaalleen maalinteossa onnistunut joukkuetoveri Auston Matthews kehui.

TOR-PHI: Matthews iskee pelin tasoihin ylivoimalla

Otteluun tultaessa tilanne Torontossa alkoi näyttää jo tukalalta. Kiekkohullussa kaupungissa paineet ovat aina kovat, eikä Maple Leafsin kausi ole lähtenyt käyntiin toivottuun tapaan. Vaikka ensimmäiset ottelut sujuivat vielä varsin mukiinmenevästi, menetti Maple Leafs otettaan lokakuun edetessä. Viimeisin vieraspelireissu oli synkkä, sillä viidestä ottelusta irtosi vain neljä pistettä ja takkiin tuli tiheässä tahdissa.
Nyt vuorossa oli ensimmäinen kotiottelu puoleentoista viikkoon, ja kotiyleisön eteen pääseminen auttoi joukkueen takaisin voittokantaan.
Tasainen hallinta voiton takeena
Pieni turhautumisen riski oli ilmassa tälläkin kertaa, sillä Toronto hukkasi kaksi ylivoimaa ja päästi avausmaalin omiin ennen kuin peli alkoi asettua uomiinsa. Joel Farabeen Flyersille viimeistelemä osuma piti vieraat johdossa avauserässä reilun kolmen minuutin ajan ennen kuin Maple Leafsin kärkitykit astuivat esiin.
Ensin Matthews osui ylivoimalla Tavaresin syötöstä, ja pari minuuttia myöhemmin Tavares teki illan ensimmäisen maalinsa, jolla Maple Leafs pääsikin erätauolle johdossa. Toisessa erässä Toronto joutui kaivamaan työkalupakistaan uusia välineitä, sillä neljän rangaistuksensa myötä se pelasi liki puolet erästä alivoimalla. Takaiskuja ei kuitenkaan tullut, ja erä oli maaliton.
Päätöserään isännät saivat täydellisen alun tuplatessaan johtonsa. Sen jälkeen Tavaresin jäähy kostautui Flyersin kaventaessa, mutta konkari paikkasi erheensä tekemällä kaksi maalia pariin minuuttiin ja viimeistellen loppulukemat.
- Edellisestä (hattutempusta) oli tainnut jo kulua hetki, joten se maistuu aina. Tällaiset illat ovat aina koko joukkueen ansiota. Todella moni kantaa kortensa kekoon, ja itse saan vain nauttia viimeistelystä, Tavares totesi.
Ottelun lopussa Flyersin kiri jäi haaveeksi, sillä rangaistusmerkintöjä alettiin kirjata enemmän kuin maalipaikkoja. Maple Leafs tarjoilikin kokonaisuutena varsin perusteellisen suorituksen ja ansaitsi voittonsa, vaikka hikoilikin jo viidennen ottelunsa kahdeksan päivän jaksolla.

TOR-PHI: Aston-Reese kasvattaa Toronton etumatkaa

Ottelun laukaukset maalia kohti kirjattiin Maple Leafsin eduksi numeroin 44-25, ja Flyersin maalivahti Felix Sandström venyi takaiskuista huolimatta peräti 39 torjuntaan. Toronton maalilla Ilya Samsonov joutui pitämään itsensä lämpimänä, kun pelillinen paine oli muualla.
- Tämä oli hänelle vaikea ottelu. Ensinnäkään vetoja ei tullut paljon, mutta meidän kenttäpuoliskollamme oli ylipäätään aika hiljaista. Joskus laukausten puutteesta huolimatta pitää seurata kiekkoa omassa kenttäpäädyssä ja liikkua, mutta hän tavallaan vain seisoskeli maalilla odottelemassa seuraavaa torjuntaa, Maple Leafsin päävalmentaja Sheldon Keefe kuvaili.