panthers bench

NHL-kausi 2019-20 laitettiin tauolle koronavirusuhan takia 12. maaliskuuta. NHL.com luo tauon aikana katsauksen kaikkien 31 joukkueen edesottamuksiin tällä kaudella. Tänään tarkastelussa on Florida Panthers.

Florida Panthers
Tilastot:35-26-8, 78 pistettä
Sarjataulukko: Kolmen pisteen päässä sekä Atlantic-divisioonan kolmannella sijalla olevasta Toronto Maple Leafsista että Itäisen konferenssin villi kortti -pudotuspelipaikoilla majailevista Carolina Hurricanesissta ja Columbus Blue Jacketsista
Kausi pähkinänkuoressa
Florida Panthers teki viime kesänä liikkeitä parantaakseen mahdollisuuksiaan päästä pudotuspeleihin. Kohokohtia olivat päävalmentaja Joel Quennevillen ja maalivahti Sergei Bobrovskin hankinnat.
Quenneville valmensi Chicago Blackhawksin Stanley Cup -mestariksi kolme kertaa (2010, 2013, 2015). Hänellä oli kauteen lähdettäessä 890 voittoa. NHL:n historiassa vain Scotty Bowmanilla (1 244) on enemmän voittoja valmentajana.
Bobrovski suuntasi Floridaan taskussaan seitsemän vuoden mittainen sopimus. Hän oli tehnyt sitä ennen itsestään Columbus Blue Jacketsin ennätysmiehen voitoissa (213) ja nollapeleissä (33). Bobrovski on kuitannut NHL:n parhaalle maalivahdille annettavan Vezina Trophyn kahdesti (2012-13, 2016-17).

Bobrovsky_Panthers

Panthers solmi sopimukset myös puolustaja Anton Strålmanin (3 vuotta) sekä hyökkääjien Brett Connollyn (4) ja Noel Acciarin (3) kanssa.
Jonkun verran se vaati aikaa, mutta Florida alkoi päästä vauhtiin tammikuussa. Panthers voitti ennen All-Star-taukoa kuusi ottelua putkeen. Viimeisin niistä tuli 4-3 lukemin Blackhawksista ottelussa, jossa Quenneville palasi ensimmäisen kerran United Centeriin. Floridan voitto-tappiotilasto oli sen voiton jälkeen 28-16-5. Panthers oli siinä vaiheessa vain yhden pisteen päässä Atlantic-divisioonan toisella sijalla majailleesta Tampa Bay Lightningista.
Mutta Floridalla oli vaikeaa All-Star-tauon jälkeen. Panthers veti viimeiset 18 ottelua ennen taukoa saldolla 6-9-3, mikä jätti joukkueen playoff-viivan alapuolelle. Floridalle iski myös kahdeksan kotiottelun jakso (6.2.-7.3.), jonka aikana joukkue ei voittanut kertaakaan (0-6-2). Se on seuran historian synkin kotipätkä.
Myös Bobrovskilla (23-19-6) on ollut vaikeaa. Hän on päästänyt keskimäärin 3,23 maalia ottelua kohden ja kirjauttanut torjuntaprosentikseen 90,0. Päästettyjen maalin keskiarvo on hänen NHL-uransa huonoin.
Läpimurtopelaaja
Acciari teki hattutempun peräkkäisissä otteluissa (16. ja 20. joulukuuta). Hänellä on kasassa tältä kaudelta 20 osumaa. Varaamaton hyökkääjä teki viime kaudella kuusi maalia Boston Bruinsissa pelaamissaan 72 ottelussa. Hänen tämän kauden lukemansa (20 maalia, 27 tehopistettä) ovat yhden kauden henkilökohtaisia NHL-ennätyksiä.

Vakuuttavin voitto
9. maaliskuuta, Florida Panthers - St. Louis Blues 2-1:Connollyn päätöserän voittomaali Enterprise Centerissä nosti Panthersin yhden pisteen päähän Atlantic-divisioonan kolmannesta sijasta sekä idän jälkimmäisestä villi kortti -pudotuspelipaikasta. Kolmannessa peräkkäisessä ottelussa aloittavana maalivahtina toiminut Chris Driedger torjui 26 laukausta.
Kiehtovin ottelu
12. marraskuuta, Florida Panthers - Boston Bruins 5-4 (vl): Florida oli TD Gardenissa 0-4 tappioasemassa, mutta teki neljä maalia (Aaron Ekblad, Frank Vatrano, Mike Hoffman ja Keith Yandle) kolmannessa erässä. Yandle tasoitti 99 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Vincent Trocheck ja Hoffman ratkaisivat voittolaukauskilpailussa.