Price frsutrated

ANAHEIM-- Syy saattoi olla siinä, että Montreal Canadiens päästi Anaheim Ducksin tekemään kolme maalia 97 sekunnin sisään perjantaina Honda Centerissä pelatun ottelun päätöserässä ja viemään montrealilaiset seitsemännen peräkkäisen tappion partaalle.
Tai sitten syynä oli Ducks-hyökkääjä Chris Wagnerin laukaus, joka pomppasi Canadiens-puolustaja Shea Weberin kautta Montrealin maaliin.

Oli syy kumpi tahansa tai molemmat, niin se sai rauhallisuudestaan tunnetun maalivahdin hiiltymään Wagnerin osuman jälkeen. Tuo maali oli Anaheimin viimeinen 6-2 voitossa Canadiensista.
Price löi mailansa säpäleiksi maalitolppaan. Monet hänen joukkuetovereistaan olisivat varmasti halunneet tehdä samoin, sillä ottelun jälkeen Canadiensin voitto-tappiotilasto kirjattiin lukemin 1-6-1. Kauden alku on ollut joukkueelle huonoin sitten kauden 1941-42, jolloin saldo oli ensimmäisten 12 pelin jälkeen 1-10-1.
Montrealin seitsemän ottelun tappioputki on seuran historian kolmanneksi pisin. Canadiens hävisi yhdeksän peräkkäistä ottelua kaudella 1939-40 ja täyden tusinan kaudella 1925-26.
- Tuntuu pahalta Careyn puolesta. Haluaisimme kaikki hakata mailamme palasiksi, sillä tämä on karmea tapa aloittaa kausi. Yleensä kauden mittaan tulee pari huonompaa jaksoa, mutta kun tappioputki osuu kauden alkuun, tuntuu se todella rankalta, sanoi Montrealin puolustaja Karl Alzner.
Pricen tähänastiset tilastomerkinnät ovat hänelle epätyypillisiä. Hänen voitto-tappiotilastonsa on 1-5-1, päästettyjen maalien ottelukohtainen keskiarvo 3,94 ja torjuntaprosentti 88,1.
- Totta kai tämä turhauttaa. Ei sellaista ihmistä olekaan, jota tällainen ei turhauttaisi. Mutta tärkeintä on nyt suunnata katseet eteenpäin, totesi Price.
Canadiensille jäikin Kalifornian-kiertueelta runsaasti sellaisia muistoja, jotka joukkue jättänee kernaasti taakseen. Montreal hävisi vieraspelireissullaan San Jose Sharksille, Los Angeles Kingsille ja Ducksille yhteismaalein 5-16.
Myös Canadiensin päävalmentaja Claude Julien avasi sanaisen arkkunsa turhautumisensa tasosta.
- Suoraan sanottuna turhauttaa todella paljon. Mutta minä olen se, jonka täytyy löytää lääkkeet joukkueen kurssin kääntämiseen. Minun on löydettävä ratkaisu, sillä se on minun tehtäväni. En voi enkä halua piiloutua minkään tekosyyn taakse. Olen osa tätä joukkuetta ja otan tappioista syyn niskoilleni yhtä paljon kuin muutkin, Julien sanoi.

Claude Julien Canadiens

Ehkä Canadiensin pitäisi seurata Ducksin esimerkkiä ja suunnata vapaapäivänä paintball-radalle tuulettumaan. Omien vaikeuksiensa kanssa painiskelleen Anaheimin pelaajat vierailivat torstaina Camp Pendletonissa kohottamassa joukkuehenkeä.
Perjantaina Ducks (3-3-1) menetti kokoonpanostaan puolustaja Cam Fowlerin heti ottelun alkuhetkillä. Fowler loukkasi oikean jalkansa eikä kyennyt enää palaamaan kaukaloon.
Ducksin kolmoskentän sentteri Derek Grant iski NHL-uransa kaksi ensimmäistä maalia perjantaina Canadiensin verkkoon. Nelosketjun sentteri Dennis Rasmussen teki puolestaan ensimmäisen osumansa ankkapaidassa.
Ottelun hallinta heitteli perjantaina puolelta toiselle. Kehnosti aloittanut Montreal oli avauserän jälkeen tappiolla 0-3, mutta nousi hallitsemaan toista erää ja tulitti uudet seuraennätyslukemat, 30 laukausta yhdessä erässä. Edellinen yhden erän ennätys oli 27 laukausta, mihin Canadiens on yltänyt seuran historian aikana kolmesti (viimeksi 2.5.1977). Ducks-maalivahti John Gibson joutui venymään toisessa erässä kiekon tielle 28 kertaa, mikä on puolestaan Anaheimin seuraennätys. Canadiens sai kiekon kahdesti Gibsonin taakse ja kuroi eron yhteen maaliin.
Mutta Montrealin hyvä yritys murentui kolmannessa erässä, kun Anaheimin Brandon Montour, Grant ja Wagner heiluttivat verkkoja kolmesti 97 sekunnin sisään. Ducks johtikin yhtäkkiä neljällä maalilla.

• Emme me voi keksiä mitään tekosyitä pelillisille notkahduksillemme. Emme voi menestyä, jos hyydymme näin usein. Tässä liigassa on niin hyviä joukkueita ja niin hyviä pelaajia, ettei saa herpaantua yhdenkään vaihdon saati erän ajaksi, totesi Canadiensin hyökkääjä Brendan Gallagher.
    - Olemme saaneet siitä nyt pari kertaa oppia kantapään kautta, joten kyllä tämä asia pitäisi olla meillä jo tiedossa. Me kaikki olemme syypäitä tähän, hän lisäsi.
    Alzner oli maaliskuun 12. päivänä samaisessa Honda Centerin pukukopissa Washington Capitalsin pelaajana. Capitals otti tuolloin niin ikään kolme tappiota Kalifornian-kiertueellaan, ja joukkue joutui miettimään syntyjä syviä.
    Mutta siihenpä yhtäläisyydet sitten loppuvat. Washington johti omaa divisioonaansa tuossa vaiheessa kautta. Montreal on kerännyt vain kolme pistettä ensimmäisistä kahdeksasta ottelustaan, eikä voittoja ole tullut 5. lokakuuta Buffalo Sabresia vastaan pelatun kauden avausottelun jälkeen.
    Montrealin kaltaisessa kiekkokaupungissa kaksi voitotonta viikkoa tuntuu kahdelta kuukaudelta.
    - Halusimme saada koneemme käyntiin tällä vieraspelireissulla, joten kolme tappiota tuntuu todella pahalta. Vaikka tämä kuulostaa kliseiseltä, niin meidän on nyt unohdettava kaikki tämä ja alettava pelaamaan. Kyllä meiltä taitoa löytyy. Olemme parempia kuin mitä viimeaikaisten tulosten perusteella voisi olettaa, Alzner vakuutteli.
    Canadiens yrittää resetoida tilanteen kolmessa kotiottelussaan. Ensimmäinen niistä pelataan tiistaina, jolloin vastassa on Florida Panthers.
    - Kotona on aina hyvä olla, tokaisi Price.