Stamkos johdatti Lightningin murskavoittoon

Tampa Bay Lightning murskasi New York Islandersin Stanley Cup -semifinaalisarjan viidennessä ottelussa. Lightning nappasi Amalie Arenassa 8-0 voiton ja johtaa nyt sarjaa voitoin 3-2.

Lightning onnistui maalinteossa jokaisessa erässä, eikä Islanders kyennyt roikkumaan mukana voittotaistelussa edes yhtä täyttä erää. Tampa Bayn maalivahti Andrei Vasilevski pelasi pudotuspelien kolmannen nollapelinsä torjumalla 21 kertaa.
- Silloin kun lipsumme omasta tyylistämme, tällä joukkueella on hieno kyky pureutua pelaamiseemme, tajuta mikä meni pieleen ja tehdä korjauksia. Se tulee kokemuksen ja kypsymisen kautta. Siinä on hauskaa olla mukana, koska kun emme pääse parhaimpaamme, varmistamme, että pääsemme siihen seuraavassa ottelussa, Lightningin hyökkääjä Steven Stamkos sanoi.

Tampa Bay antoi heti avausminuutilla ensimmäisen merkin siitä, mitä tuleman pitää. Ottelua oli ehditty pelata vain 45 sekuntia, kun verkko heilui Islandersn päässä ensimmäisen kerran. Kymmenen minuuttia myöhemmin oli toisen osuman aika, ja neljän minuutin kuluttua tästä Lightningin kotijohto oli jo 3-0.
Siinä kohtaa Islandersin päävalmentaja Barry Trotz teki päätöksen yrittää herätellä omiaan kovemmin keinoin ja vaihtoi maalivahtia. Semjon Varlamov ehti pysäyttää 13 laukausta ennen kuin hänet korvasi nuorempi virkaveli Ilja Sorokin. Tälle kertyi lopun ottelun aikana 21 torjuntaa.
\[Lue uusimmat uutiset otteluparista Lightning - Islanders\]
Tampa Bayn rynnistykseen vastustajan veskarinvaihdolla ei kuitenkaan ollut vaikutusta. Toisessa erässä Islanders alkoi turhautua ja ottaa jäähyjä, joista Lightning rankaisi kovalla kädellä. Isännät tekivät kolme maalia lisää, ja osumista kaksi syntyi ylivoimalla. Islandersille tuomittiin toisessa erässä yhteensä 30 minuuttia rangaistuksia, mukaan lukien Mathew Barzalin viiden minuutin jäähy poikittaisesta mailasta erän lopussa. Lightningin puolustaja Jan Rutta loukkaantui tilanteessa eikä pelannut enää kolmannessa erässä.
Lightning ei kuitenkaan Ruttaa tarvinnut viidennen ottelun voittonsa viimeistelyyn. Toisessa erässä nähtiin vielä kaksi maalia lisää - ja roppakaupalla lisää rangaistuksia, niin isoja kuin pieniä.
Ottelun terävin kolmikko oli Tampa Bayn kakkosketju, joka tehtaili neljä osumaa. Stamkos ja Alex Killorn olivat molemmat kahden maalin ja kolmen pisteen miehiä. Nikita Kutsherov kirjautti kolme syöttöpistettä ja Ondrej Palat, Brayden Point, Luke Schenn sekä Yanni Gourde tekivät kukin yhden maalin. Point kasvatti maaliputkensa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi.

TBL-NYI: Point jatkaa maaliputkeaan

• Emme pelanneet kiekon kanssa hyvin, oli kyse sitten siniviivoista tai keskialueesta. Menetimme kiekkoa paljon, ja he ovat niin hyvä joukkue kääntämään peliä, että jos heille antaa tuollaisia paikkoja, he laittavat kyllä maksamaan, harmitteli Islandersin puolustaja Andy Greene.
    Sarjan kuudes ottelu pelataan Long Islandilla keskiviikkona. Viidennen ottelun jälkeen 3-2 johtoon päässeet joukkueet ovat NHL:n historiassa voittaneet sarjan keskimäärin kolme kertaa neljästä.
    - Loppujen lopuksi lähdemme tästä takaisin kotikaukaloomme, sarja on 2-3 ja meidän on keskityttävä vain siihen, että ansaitsemme oikeuden jatkaa pelejämme. Olisimme voineet hävitä tämän ottelun 0-1 toisessa tai kolmannessa jatkoerässä, ja se olisi tuntunut samalta, rauhoitteli Trotz.