Lightning kukisti Islandersin neljännessä ottelussa

NHL:n pudotuspelit jatkuivat sunnuntaina, kun New York Islanders ja Tampa Bay Lightning kohtasivat Itäisen konferenssin finaalisarjan neljännessä ottelussa. Lightning kaatoi Islandersin maalein 4-1, siirtyi sarjassa 3-1 johtoon ja eteni voiton päähän Stanley Cup -finaaleista.
Lightningin ottelun hahmot löytyivät jälleen joukkueen ykkösketjusta. Brayden Pointin (1+1) paluu kokoonpanoon sytytti Nikita Kutsherovin (0+2) ja Ondrej Palatin (1+1) hyvään iskuun, jonka avulla joukkue kellisti saarelaiset.
- He ovat loistavia pelaajia, me kaikki tiedämme sen. Meidän täytyy saada heidän nopeat hyökkäyksensä kuriin, emmekä voi antaa tuolle ketjulle noin paljon maalipaikkoja, vaati Islandersin Brock Nelson.

NYI-TBL: Nelson avaa maalihanat tarkalla kudillaan

Tampan maalivahti Andrei Vasilevski pelasi jälleen vahvan ottelun. Lightning hallitsi ottelua, mutta Islanders sai siitä huolimatta luotua riittävästi laatupaikkoja ottelun voittamiseen. Vasilevski pysäytti 26 laukausta ja nousi esiin ratkaisevilla hetkillä.
- Jätkät pelaavat edessäni todella hyvin, ja se antaa minulle paljon itseluottamusta, kehui Vasilevski.
Tampa hyödynsi vastustajansa heikon hetken
Ottelu alkoi sarjalle tyypilliseen tapaan Lightningin hallinnassa. Islanders antoi suosiolla kiekkokontrollin vastustajalleen, mutta säntillinen viisikkopuolustus ja maalivahti Semjon Varlamov saivat pidettyä vastustajan hyökkäyspelin aisoissa.
Tampa pääsi kokeilemaan ensimmäisessä erässä ylivoimaansa kertaalleen, mutta saarelaisten alivoima ja Varlamov pelasivat vahvasti omilla tonteillaan.
Toisessa erässä alkoi kuitenkin tapahtua. Ensimmäistä maalia saatiin odotella pitkään, mutta sen jälkeen verkko heilui tiuhaan tahtiin. Islanders vastasi ottelun avausmaalista, kun Brock Nelson ohitti Vasilevskin rannelaukauksellaan ajassa 31.27.
Lightning vastasi tähän kuitenkin nopeasti, sillä joukkue oli kääntänyt tappioaseman johdoksi vain 27 sekunnin kuluttua Blake Colemanin ja Palatin osumilla. Tampan hyökkääjien maalien välillä ehti kulua vain 12 sekuntia.

NYI-TBL: Coleman veivaa kiekon Varlamovin ohi

• Maalin jälkeen haluaa tietysti pelata aina hyvän vaihdon, mutta he vastasivat tilanteeseen nopeasti. Jos olisimme roikkuneet sen 30 sekuntia mukana paremmin, tämä olisi ollut erilainen peli, totesi Nelson.
    Islanders sai toisen erän lopussa vielä muutaman hyvän paikan, mutta ei onnistunut tasoittamaan ottelua.
    Tampa ratkaisi ottelun käytännössä jo kolmannen erän alussa, kun ykkösketju iski jälleen. Kutsherov ja Palat rakensivat upeasti paikan Pointille, joka vei Lightningin 3-1 johtoon. Islandersin loppukiri lopahti viimeistään siinä vaiheessa, kun Pat Maroon laukoi kiekon tyhjään rysään.
    Islanders tarvitsee pienen ihmeen
    Barry Trotzin valmentama Islanders on nyt melkoisessa ahdingossa. Joukkue tunnetaan vahvasta luonteestaan ja periksiantamattomuudestaan, mutta saarelaisten täytyisi voittaa nyt kolme ottelua putkeen.
    Tampan tasoista joukkuetta vastaan se on todella haastavaa. Trotzin suojatit ovat osoittaneet näissäkin pudotuspeleissä, että he pystyvät ylittämään itsensä vaikeissa paikoissa, mutta nousu vaatisi tässä tilanteessa jo täydellistä onnistumista, varsinkin kun ottaa huomioon ottelusarjan kokonaiskuvan.

NYI-TBL: Point lisää Lightningin johtoa

Islanders on pystynyt vaikean avausottelun jälkeen muokkaamaan sarjasta haluamansa näköisen, mutta voittojen raapiminen ja Vasilevskin ohittaminen on ollut isojen vaikeuksien takana.
- Meidän täytyy liikuttaa kiekkoa paremmin, taistella irtokiekoista ja luoda ruuhkaa Vasilevskin eteen, vaati Nelson.
Sunnuntaina kaikki näytti hyvältä Nelsonin maaliin asti, mutta Tampa osoitti jälleen henkisen vahvuutensa, kun se käänsi ottelun itselleen heti seuraavissa vaihdoissa.
- Vastasimme tilanteeseen hyvin. Kun pystyy reagoimaan tilanteeseen nopeasti, se kääntää momentumin meille, totesi Tampan Blake Coleman.
Toivoa kuitenkin on. Jos joku joukkue pystyy tällaisen tilanteen kääntämään, se on Trotzin Islanders. Sarja jatkuu jälleen tiistaina, kun joukkueet kohtaavat viidennessä ottelussa.
- Emme voi muuttaa tapahtunutta, tilanne on nyt tämä. Meillä on vielä mahdollisuus. Olemme selkä seinää vasten, mutta luotamme toisiimme, sanoi Nelson.