Finland

Saksa osoittautui Suomelle erittäin hankalaksi vastustajaksi ja vei täyden pistepotin lopulta jatkoajalla maalein 3-2. Leijonilla oli maalipaikkoja vaikka millä mitalla, mutta maalinteon tehokkuus ontui ratkaisevilla hetkillä.

Leijonat meni 1-0 johtoon Eeli Tolvasen hienolla soolomaalilla. Suomalaislaituri purjehti oikeata laitaa pitkin, leikkasi keskelle ja laukoi kiekon ohi saksalaisvahti Mathias Niederbergerin.
Maali vapautti tuttuun tapaan Suomen pelaamista, eikä Saksa päässyt avauserässä juuri mihinkään. Suomen maalilla pelannut Ville Husso joutui torjumaan erässä vain kaksi kertaa.

Voimasuhteet tasoittuivat toisessa erässä. Saksa sai Suomen jäähyjen ansiosta otetta pelistä. Hyökkääjä Frederik Tiffels voitti maalinedustakamppailun Janne Pesosta vastaan ja toi Saksan tasoihin.
Leijonat painoi päälle ja loi tilanteita. Parhaimmat maalipaikat siunaantuivat Mikko Rantaselle, jonka sihti oli pahasti hukassa. Saksa tarjoili Suomelle shokkihoitoa erän loppuhetkillä, kun Björn Krupp ohjasi Patrick Hagerin siniviivavedon ohi Husson.
Päätöserässä Leijonat nosti hurjasti tempoa ja haki tasoitusosumaa. Lopulta yritys palkittiin, kun Sebastian Aho nousi ylivoimalla Leijonien pelastajaksi ja niittasi Mikael Granlundin ovelasta syötöstä kiekon etukulmasta sisään.
- Vastustajan maalivahti pelasi erittäin hyvin, eikä häntä ollut helppo ohittaa. Hän otti lukuisia isoja torjuntoja ja oli ehdottomasti joukkueen paras pelaaja, Rantanen myönsi.
Varsinaisen peliajan jälkeen ratkaisua haettiin jatkoajalla. Ylimääräinen piste päätyi kuitenkin saksalaisten taskuun, kun Markus Eisenschmid iski voittomaalin Dominik Kahunin nappisyötöstä. Saksan suuria sankareita oli Eisenschmidin ohella maalivahti Niederberger, joka venyi kiekkojen tielle peräti 36 kertaa.
- Laukauksia tuli ihan kivasti ja se auttoi pitämään keskittymisen pelissä. Pelasimme mielestäni hyvän ottelun ja taistelimme lujasti voiton eteen. Meillä ei ollut yhtä paljon maalipaikkoja kuin vastustajalla, mutta hyödynsimme tehokkaasti ne vähätkin paikat, Niederberger ruoti.
Iltapäivän kamppailuissa Tshekki murskasi Ranskan tylysti maalein 6-0. Yhdysvallat piti puolestaan maalintekoharjoituksia Norjan kustannuksella ja voitti ottelun lukemin 9-3. Chicago Blackhawksin tähtihyökkääjä Patrick Kane iski tehot 2+1 ja siirtyi turnauksen pistepörssin johtoon (5+10=15).
Samaan aikaan Suomen ottelun kanssa pelattiin myös Sveitsi-Ruotsi. Tre Kronorin keskushyökkääjä Mikael Backlund (1+3) vietti neljän tehopisteen iltaa ja johdatti joukkonsa 5-3-voittoon.