team finland wjc 2021

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkue avasi ikäluokan MM-kisat voitolla, kun Nuoret Leijonat kukisti sunnuntaina Saksan maalein 3-1. Samuel Helenius oli Suomen tehomies Edmontonissa pelatussa ottelussa. Hän teki Nuorten Leijonien ensimmäisen ja kolmannen täysosuman.

Suomi kohtasi Saksan MM-avauksessa myös vuosi sitten ja sai jälleen hyvän vastuksen. Antti Pennasen suojattien kärsivällisyys riitti jälleen Saksan kukistamiseen, vaikka vastustajallakin oli hetkensä avausottelussa.
Saksa tarjosi parastaan ensimmäisessä erässä, mutta joukkueen ote kirposi jäähyihin. Suomi pääsi pelaamaan ylivoimaa jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella, mutta ei saanut yllätettyä Saksan maalivahti Nikita Quappia (ottelussa 19 torjuntaa).
Avausmaali syntyi kolmisen minuuttia erän puolivälin jälkeen, kun Suomen Brad Lambertin siniviivan tuntumasta laukoma kiekko yllätti Quappin. Helenius teki tilanteessa ansiokkaasti maskia maalin eteen ja sai lopulta maalin nimiinsä, kun hänen katsottiin ohjanneen kiekon maaliin.

Johto-osuman jälkeen Suomi sotki peliään, kun Sami Päivärinta sai rangaistuksen korkeasta mailasta ja Ville Ottavainen otti jäähyn pelin viivyttämisestä. Alivoimakvartetit kuitenkin selvittivät hyvin molemmat tilanteet, eikä Saksa saanut pakkopeliään kunnolla pyörimään.
Toisen erän alussa Suomi pääsi pelaamaan ylivoimaa, mutta Kasper Simontaival otti kaksiminuuttisen ja pilasi Suomen mahdollisuuden. Saksa ei hetken päästä jättänyt käyttämättä ylivoimamahdollisuuttaan, vaan Luca Münzenberger yllätti B-pisteiden välistä Suomen maalivahti Leevi Meriläisen (23 torjuntaa).
Nuoret Leijonat toipui takaiskusta nopeasti. Kalle Väisänen kilisteli maalirautoja, ja pian tämän jälkeen Joel Määttä päätti painostusjakson 2-1-maaliin. Hän siirsi kiekon verkkoon Aleksi Heimosalmen ja Kasper Puution esityön jälkeen. Erän lopussa Suomi pääsi pelaamaan vielä kerran ylivoimaa, mutta Quapp kesti hätyyttelyt.
Kolmannessa erässä Saksa sai pari maalintekopaikkaa ylivoimalla, mutta lähimpänä onnistumista oli tasakentällisin Markus Schweiger. Meriläinen selvitti tilanteen kenttäpelaajien avustuksella ja käynnisti vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Helenius niittasi 3-1-lukemat. Lambert ja Ville Koivunen nappasivat syöttöpisteet maaliin, joka jäi ottelun viimeiseksi.

Suomi otti jo 24. voittonsa saksalaisista nuorten MM-historiassa. Maaliero on vakuuttava 136-29 suomalaisten eduksi, eikä Suomi ole hävinnyt keskinäistä ottelua kertaakaan nuorten arvokilpailunäyttämöllä.
Suomi jatkaa pelejään jo maanantaina, jolloin vastassa on Itävalta.
Power viimeisteli hattutempun
Nuorten MM-kilpailujen avauskierroksella sunnuntaina pelattiin myös ottelut Venäjä-Ruotsi, Tshekki-Kanada ja Yhdysvallat-Slovakia.
Ruotsi kukisti Venäjän 6-3 ja antoi väkevän näytteen erikoistilanneosaamisestaan. Ruotsi teki kolme ylivoimamaalia ja yhden alivoimamaalin. Puolustaja Simon Edvinsson johti tulitusta pistein 1+2=3. Venäjän Matvei Mitshkov säikäytti päätöserän alussa 2-4- ja 3-4-kavennuksilla, kunnes Ruotsi paketoi pelin Theodor Niederbachin ja Daniel Ljungmanin täysosumilla.
Kanada päihitti Tshekin niin ikään 6-3. Tshekki johti avauserässä parhaimmillaan 3-1, mutta Kanada nousi voittoon puolustaja Owen Powerin maalien vauhdittamana. Viime kesän NHL-ykkösvaraus teki nikkarien toisen, neljännen ja viidennen maalin. Cole Perfetti rohmusi kolme syöttöpistettä. Hän oli mukana Powerin kahdessa viimeisessä maalissa ja ehti ennen niitä pohjustaa Donovan Sebrangon 3-3-tasoituksen.
Yhdysvallat karkasi Matthew Kniesin, Mackie Samoskevichin ja Landon Slaggertin maaleilla 3-2-voittoon Slovakiasta. Slovakia aloitti kirin vasta päätöserässä, kun Martin Chromiak kavensi erän alussa ja pisti pelin jännäksi toisella kavennuksellaan alle kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.