anton lundell wjc

Suomi avasi voitolla U20 nuorten MM-kisat Edmontonissa, mutta vajaamiehinen Saksa laittoi lujasti vastaan. Suomi otti lopulta pisteet maalein 5-3 (2-0, 3-2, 0-1).

Kapteeni Anton Lundell avasi Suomen maalihanat ensimmäisessä erässä, kun hän iski tilanteeksi 1-0 ajassa 3.38. Santeri Hatakka ja Roni Hirvonen merkattiin syöttäjiksi. Aku Räty viimeisteli ensimmäisen erän lukemiksi 2-0, kun peliaikaa oli jäljellä 12 sekuntia.

-Oli hyvä fiilis ennen peliä ja itseluottamusta, vaikka maaleja ei ole vielä tullutkaan tällä kaudella, Räty kommentoi kauden ensimmäistä osumaansa ottelun jälkeisessä tiedotustilaisuudessa ja naurahti, etteivät tehot (1+1) olisi voineet tulla parempaan aikaan.
Toinen erä alkoi Mikko Kokkosen ja Rätyn esityöstä Mikael Pyyhtiän 3-0 maalilla, mutta sitten alkoivat Suomen vaikeudet. Saksa pääsi mukaan otteluun ja nousi jo 3-2 tilanteeseen Samuel Duben ja Tim Stützlen osumilla.

• Uskoimme siihen, että voimme voittaa. Olemme yhtenäinen ryhmä. Olihan tämä iso haaste meille, mutta pelasimme hyvin tänään, Dube tuumi.
    Leijonat kuitenkin vastasi nopeasti ja iski parin minuutin sisällä kaksi maalia. Asialla olivat Topi Niemelä ja ylivoimalla Henri Nikkanen, jotka veivät Suomen 5-2 johtoon ennen erätaukoa.
    - Ehkä siinä tuli pieni keskittymisen herpaantuminen, mutta pysyttiin parantamaan toisen maalin jälkeen, Niemelä totesi Dplayn haastattelussa.
    Heinola harmitteli kiekonmenetyksiä
    Saksa nousi päätöserässä vielä kahden maalin, kun Florian Elias teki tilanteeksi 5-3, mutta siihen väsyneen joukkueen kiri loppui. Koronaviruksen kurittama Saksa pelasi yhdeksällä hyökkääjällä ja viidellä puolustajalla.
    - En usko, että kukaan ajatteli, että heillä on vähän äijiä. Keskityttiin vaan omaan peliin, puolustaja Ville Heinola mainitsi.
    Heinola oli tyytyväinen siihen, että turnauksen avauksessa joukkue pysyi paremmin kiekossa hyökkäysalueella kuin USA:ta vastaan pelatussa harjoitusottelussa, mutta näki pelaamisessa vielä parannettavaa.
    - Annettiin vähän halvalla tänään maaleja. Oli paljon turhia kiekonmenetyksiä, ei oltu huolellisia kiekon kanssa, hän harmitteli.
    Räty oli Heinolan kanssa samaa mieltä siitä, että Saksaa vastaan leijonilla ei ollut paras pelinsä, mutta voitto tuli, ja se oli tärkeä.
    - Pystytään kyllä parantamaan hyökkäyspeliä. Menetettiin turhaan keikkoja hyökkäysalueella, minä mukaan lukien. Teemana on ollut, ettei anneta turhia maaleja, nyt annettiin, hän ruoti.
    Pennanen tyytyväinen tehtyihin maaleihin
    Suomelle merkattiin 50 laukausta kohti maalia, Saksalle 22. Illan tehokkaimmat pelaajat olivat Niemelä, Räty ja Henri Nikkanen, jotka kaikki kirjauttivat maalin ja syötön. Päävalmentaja Antti Pennanen oli tyytyväinen siihen, että joukkueella oli kova halu tehdä töitä, ja hänestä viisi tehtyä maalia oli erittäin hyvä asia.
    - Kehityskohteena on se, että oltiin kärsimättömiä ja huolimattomia kiekon kanssa. Ajoittain se oli jo hyvällä mallilla, ja asia saadaan varmasti kuntoon, hän uskoi.
    Turnauksen avausottelussa altavastaaja Slovakia otti täydet pisteet, kun se kaatoi Sveitsin maalein 1-0. Slovakian ja samalla kisojen ensimmäisen maalin iski Roman Faith ajassa 54.17, ja syöttöpisteen saivat Simon Nemec sekä Michal Mrazik. Slovakian parhaana pelaajana palkittiin maalivahti Simon Latkoczy, joka torjui nollapelissään 28 kertaa.