Stars eteni jatkoerävoitollaan toiselle kierrokselle

Dallas Stars kaatoi Nashville Predatorsin kuudennessa ottelussa maalein 2-1 ja lähetti Predatorsin kesälomalle otteluvoitoin 4-2. Ottelu venyi ensimmäiseen jatkoerään, jossa Starsin sankariksi nousi puolustaja John Klingberg, joka iski voittomaalin ajassa 77.02.

• Tämä on rankkaa. Peli päättyi vasta äsken, ja samalla sinun kausi on ohi. Haluan silti onnitella Dallas Starsia, he pelasivat hyvin koko sarjan ajan. Tämä oli hyvä taistelu. Meidän täytyy nyt vain vetää johtopäätökset ja katsoa eteenpäin, totesi Predatorsin maalia vartioinut Pekka Rinne.
    Klingbergin voittomaalista huolimatta valokeilan varastivat maalivahdit, sillä Predatorsin Pekka Rinne torjui ottelussa 49 laukausta, kun taas virkaveli Ben Bishop venyi Starsin maalilla kiekon tielle 47 kertaa.
    - Pekan ansiosta me saimme mahdollisuuden voittoon. Tämä oli todella tiukka kamppailu, ja hän oli tänään todella vahva. Todella harmi, että tämä päättyi näin, koska hän otti paljon tärkeitä torjuntoja koko pelin ajan, harmitteli Predatorsin päävalmentaja Peter Laviolette.
    Predators sai otteluun mainion alun, kun Austin Watson vei vierailijat johtoon ajassa 5.47. Watsonin maalin alustivat Brian Boyle ja P.K. Subban. Petopaidat aloittivat ottelun muutenkin erinomaisesti, sillä Bishop joutui pysäyttämään avauserässä 18 laukausta.
    [Lue ottelusarjan NSH-DAL kaikki jutut täältä]
    Toisessa erässä Stars pääsi paremmin peliin mukaan ja hyvä ote palkittiin, kun Blake Comeau tasoitti ottelun Radek Faksan tarjoilusta vain reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Ottelussa ei sen jälkeen nähty maaleja varsinaisen peliajan aikana, mutta etenkin Predatorsilla oli omat mahdollisuutensa ratkaisuun.
    Nashville pääsi yrittämään kuudennessa ottelussa ylivoimalla neljä kertaa, mutta huonosti toiminut ylivoimapeli ei asettunut vieläkään raiteilleen. Predators ei tehnyt kuuden ottelun sarjassa ainoatakaan ylivoimamaalia, vaikka mahdollisuuksia tarjottiin kaikkiaan 15.
    Ensimmäisessä jatkoerässä Stars oli hallitsevampi osapuoli, mutta Rinne piti huippuotteillaan Predatorsia ottelussa mukana. Tähtipaitojen painostus palkittiin lopulta aivan ensimmäisen jatkoerän loppuhetkillä, kun Klingberg iski ottelun voittomaalin Aleksandr Radulovin ja Tyler Seguinin esityöstä.

DAL-NSH: Klingberg iskee ottelusarjan ratkaisumaalin

Ottelun suomalaisista Predatorsin Mikael Granlund pelasi ottelussa 18.24, mutta jäi ilman tehopisteitä. Starsin Miro Heiskanen (32.35) ja Esa Lindell (31.54) kantoivat jälleen hurjaa kuormaa joukkueensa takalinjoilla. Roope Hintz kellotti minuutit 19.16, mutta jäi pisteittä.
Dallas kohtaa pudotuspelien toisella kierroksella St. Louis Bluesin, joka on Jim Montgomeryn luotsaamalle Starsille tuttu joukkue keväältä 2016. Silloin Blues oli parempi toisen kierroksen ottelusarjassa voitoin 4-3.
- Edessä on kova haaste. St. Louis on ollut yksi sarjan parhaista joukkueista tammikuusta lähtien. He ovat nyt hyvässä vireessä, joten edessä on todella kova taistelu, totesi Starsin kapteeni Jamie Benn.