Stars meni voittonsa ansiosta sarjassa johtoon

Dallas Stars jatkoi vakuuttavia otteitaan, kun joukkue kaatoi ensimmäisen kierroksen viidennessä ottelussa Nashville Predatorsin maalein 5-3 ja siirtyi sarjassa 3-2 johtoon.

Starsin ykkösketju oli ottelussa pitelemättömällä pelipäällä. Jamie Benn (0+3), Tyler Seguin (1+1) ja Aleksandr Radulov (2+0) keräsivät ottelussa yhteensä seitsemän tehopistettä, eikä Predators tuntunut löytävän keinoja kolmikon pysäyttämiseen.
- Me pelaamme jäällä samalla tavalla meidän pelisysteemimme mukaan. Olemme olleet viime aikoina tehokkaita, joten meidän täytyy jatkaa samalla tavalla, Benn totesi.
Predators sai otteluun haluamansa alun, kun Rocco Grimaldi aloitti maalinteon ajassa 6.25. Sen jälkeen Stars kuitenkin heräsi mukaan kamppailuun ja meni menojaan. Jason Dickinson tasoitti ottelun ensimmäisen erän puolivälin jälkeen Roope Hintzin syötöstä. Hintz pelasi jälleen erinomaisen ottelun ja oli yksi joukkueensa parhaista hyökkääjistä.

NSH-DAL: Hintz pohjustaa upeasti Dickinsonin maalin

• Kun muistelen menneitä, muistelen Jasonia (Dickinson) ja Roopea (Hintz), kun he pelasivat Texas Starsin paidassa pudotuspelejä. He kovettuivat siellä ja tietävät nyt, kuinka täällä pitää suorittaa. On hauskaa katsoa, kun he puhkeavat kukkaan, Starsin valmentaja Jim Montgomery kehui.
    Tähtipaidat aloittivat toisen erän vahvasti, kun Radulov onnistui maalinteossa vain 40 sekunnin pelin jälkeen. Hän vei Starsin illan toisella osumallaan jo 3-1 johtoon ajassa 27.41. Ryan Johansen toi kotiyleisölle uskoa, kun hän onnistui maalinteossa ennen erän puoliväliä, mutta Stars meni pelillisesti ja tuloksellisesti menojaan.
    - Heidän suorituksensa oli todella vaikuttava. He määräsivät ottelun tahdin ja halusivat vain lisää jääaikaa. Benn katseli minua muutamaan kertaan ja paukutti mailaansa, koska he halusivat lisää vastuuta, Montgomery ylisti ykkösketjuaan.
    Seguin ja Dickinson veivät vierailijat maaleillaan 5-2 johtoon, eikä Predators enää onnistunut nousemaan otteluun mukaan. Kyle Turris toi petopaidat päätöserässä Mikael Granlundin syötöstä kahden maalin päähän, mutta sen jälkeen lisämaaleja ei enää nähty.
    Pekka Rinne pelasi Predatorsin maalilla takaiskuista huolimatta hyvän ottelun. Suomalainen pysäytti maalillaan 21 laukausta. Esa Lindell urakoi Starsin takalinjoilla 26.33 ja keräsi plus-miinustilastoonsa lukeman +3. Miro Heiskanen sai myös paljon vastuuta, kun hän pelasi minuutit 24.24.
    [Lue ottelusarjan NSH-DAL kaikki jutut täältä]
    - Meidän täytyy olla parempia minusta lähtien. Maanantaina on edessä iso peli. Olemme selkä seinää vasten, ja se ei tietenkään ole tilanne jonka halusimme. Täytyy kehua Dallasia, he pelaavat hyvää jääkiekkoa juuri nyt, pettynyt Rinne tuumi.
    Sarja on katkolla Starsille, kun joukkueet kohtaavat toisensa maanantaina Dallasissa kuudennen ottelun merkeissä.