Logan Couture nousi lopulta ratkaisijaksi toisessa jatkoerässä, kun San Jose Sharks kukisti Vegas Golden Knightsin toisen playoff-kierroksen ottelusarjan toisessa kamppailussa 4-3 (0-1, 3-1, 0-1, 0-0, 1-0). Sitkeästi taistellut Golden Knights kärsi näin ollen ensimmäisen playoff-tappionsa.

Ottelusarjan toinen kamppailu eteni Sharksin komennossa, mutta Golden Knights vastasi silti avausosumasta. Isännät menivät 1-0 johtoon, kun avauserää oli pelaamatta reilu kaksi minuuttia. Puolustaja Colin Miller laukoi kiekon kohti maalia, ja William Karlsson (2+0) jatkoi sen pienestä kulmasta ohi Martin Jonesin.
Sama mies oli kaatamassa kylmää vettä Sharksin niskaan heti toisen erän alussa. Erä oli ehtinyt vanheta vain 26 sekuntia, kun Karlsson sai kiekon San Josen hyökkäysalueella. Ruotsalaissentteri otti tyhjän tilan pois ja laukoi kiekon etukulmasta verkon perukoille. Maalin syöttäjäksi merkattiin Reilly Smith.
Sharks onnistui kaventamaan vain vajaan parin minuutin kuluttua Vegasin osumasta. Kun Golden Knightsin David Perron istui jäähyllä, San Josen puolustaja Brent Burns toi vieraat maalin päähän tulisella laukauksellaan. Erän puolivälissä Logan Couture (2+0) onnistui ohittamaan Marc-Andre Fleuryn, ja tilanne oli tasan.
Sharks lisäsi höyryä entisestään ja loi lukuisia maalipaikkoja Vegasin jäähyillessä. Vieraat pääsivät ansaitusti johtoon, kun erää oli pelaamatta vajaat kuusi minuuttia. Joe Pavelski (0+2) voitti aloituksen Vegasin puolustusalueella, jonka jälkeen kiekko pelattiin siniviivalla odottaneelle Burnsille.
Parrakas kanukkipuolustaja ei lähtenyt tapansa mukaan laukomaan kiekkoa maalille, vaan valitsi tällä kertaa vaihtoehdokseen kiekon kuljettamisen. Lopulta Burns kiersi koko ritariryhmän ja veivasi taidokkaasti maalin takaa Sharksin 3-2 johtoon.
Vegas taisteli päätöserässä tasoihin Nate Schmidtin (1+1) maalilla, ja ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoerästä. Jonathan Marchessault onnistui saamaan kiekon jo kertaalleen Martin Jonesin taakse, mutta osuma hylättiin maalivahdin estämisen takia.
- Se oli tuomarilta iso ratkaisu. Menin maalille oikeaoppisesti, eikä kontakti ollut mielestäni merkittävä. Minusta maali olisi pitänyt hyväksyä, mutta sitä on turha enää jossitella, Marchessault harmitteli.
Couture päästi lopulta vieraat piinasta toisessa jatkoerässä. Kevin Labanc tarjoili ylivoimalla hienon poikkisyötön kanadalaishyökkääjälle, jonka laukaus painui ohi Fleuryn.
- Taistelimme kentän jokaisella osa-alueella hurjasti. Pelasimme oikeastaan niin kuin Vegas meitä vastaan ensimmäisessä ottelussa. Jäähyjä tuli molemmin puolin aika paljon. Meidän täytyy karsia niitä huomattavasti seuraavassa ottelussa, Couture summasi.
Golden Knightsin Erik Haula sai ottelussa tililleen yhden syöttöpisteen. Sharksin puolella Joonas Donskoi pelasi reilut 16 minuuttia ja laukoi kerran kohti Golden Knightsin maalia.
- Emme pelanneet omaa peliämme kuin ajoittain. Jatkoerässä teimme helppoja virheitä, joihin ei tässä sarjassa ole varaa. Mutta me tulemme uudestaan seuraavassa ottelussa, ja vastustajan on syytä olla valmiina, Golden Knightsin päävalmentaja Gerard Gallant ruoti.
Sarjan kolmas ottelu pelataan maanantaina San Josessa.