Sharks tappioasemasta jatkoerävoittoon

San Jose Sharks jatkaa toiselle kierrokselle huippudramaattisten vaiheiden jälkeen. Vegas Golden Knightsin kolmen maalin johto sarjan seitsemännessaä ottelussa mureni kolmannessa erässä muutamassa minuutissa, ja Sharksin voitto kirjattiin lopulta numeroin 5-4.

• Hulluin koskaan näkemäni ottelu. Luulen, että tästä puhutaan täällä vielä kauan, Sharksin päävalmentaja Pete DeBoer sanoi.
    Sarjan seitsemäs ja ratkaiseva ottelu oli Vegasin hyppysissä viimeiselle kymmenminuuttiselle asti. William Karlssonin ja Cody Eakinin maalit kahdessa ensimmäisessä erässä pitivät Sharksin aisoissa, ja kolmannen alussa Max Pacioretty muutti tilanteeksi jo 0-3.
    Eakinin poikittaisesta mailasta saama rangaistus kuitenkin muutti kaiken. Vegasin hyökkääjä huitaisi aloitustilanteessa Joe Pavelskia, joka joutui jättämään ottelun kesken. Sharks puolestaan pääsi viiden minuutin ylivoimalle hieman ennen päätöserän puoltaväliä ja hyödynsi sen tylyllä tavalla.

SJS-VGK: Goodrow päättää sarjan jatkoerämaalilla

Logan Couture käynnisti kirin, kun ylivoimaa oli pelattuna vasta seitsemän sekuntia. Alle minuuttia myöhemmin iski Tomas Hertl. Sitten Couture onnistui uudelleen, ja tilanne olikin yhtäkkiä tasan. Kevin Labanc ohitti Marc-Andre Fleuryn vielä kerran ja vei San Josen ensimmäisen kerran johtoon. Neljäs maali saman ylivoiman aikana syntyi vain neljä minuuttia Sharksin 1-3 kavennuksen jälkeen. Labanc oli mukana kaikissa osumissa yhteistehoin 1+3.
- Pelasimme vieraskentällä hyvän pelin ja teimme oikeita juttuja, mutta sitten viiden minuutin jäähy maksoi meille ottelun ja lopulta koko sarjan, Fleury surkutteli.
SAP Centerin yleisö joutui kuitenkin pureskelemaan kynsiään, sillä viimeisillä minuuteilla Labancin koukkaamisjäähy tarjoili vastaavasti Vegasille ylivoimamahdollisuuden. Yksikään lupaavista tilanteista ei kuitenkaan päättynyt tasoitukseen, mikä pakotti ritarit yrittämään vielä ilman maalivahtia.
Kun jäljellä oli enää 47 sekuntia, vieraat saivat helpotuksen. Reilly Smithin nopea syöttö maalin takaa löysi Jonathan Marchessault'n, joka napautti kiekon Martin Jonesin taakse ja vei ratkaisun jatkoerään jo toisessa ottelussa peräkkäin.
[Lue ottelusarjan SJS-VGK kaikki jutut täältä]
Kuten kuudennessa ottelussa, juhlimaan pääsi lopulta Sharks. Ensimmäisestä jatkoerästä pelattiin viimeistä edellistä minuuttia, kun Erik Karlssonin syöttö tavoitti Barclay Goodrow'n hyvästä vauhdista. Tämä kiersi Vegasin puolustuksen ja lopulta Fleuryn ennen viimeistelyä.
- Tällaisia pelejä tulee kerran elämässä. Sydämeni ei ehkä kestäisi enää toista, Couture hengitteli ottelun jälkeen.
Sharks kohtaa toisella kierroksella Colorado Avalanchen.