Pavelskin paluu siivitti Sharksin lännen finaaleihin

San Jose Sharks kaatoi Colorado Avalanchen seitsemännessä kohtaamisessa maalein 3-2 ja eteni Läntisen konferenssin finaaleihin. Sharksin voittomaalin iski suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi ottelun toisessa erässä.

• Meidän kautemme on nyt ohi, joten tietysti tämä on raskasta. Meillä oli korkeat odotukset itseämme kohtaan, mutta emme aivan yltäneet niihin. Tämä oli todella kova ottelusarja, mutta he olivat juuri tämän verran parempia. Taistelimme hyvin ottelun lopussa, ja meillä oli siinä omat paikkamme. Jätkät antoivat tänään kaikkensa, totesi Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar Denver Postin haastattelussa.
    Sharks aloitti ottelun vahvasti ja karkasi avauserässä jo 2-0 johtoon. Karkumatkan pääarkkitehtina hääri kapteeni Joe Pavelski, joka palasi kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen. Pavelski iski ottelun avausmaalin ja syötti Tomas Hertlin 2-0 osuman.
    - Minä todella kaipasin tätä. Oli todella tunteikasta palata kokoonpanoon ja onnistua heti maalinteossa. Olen joskus aikaisemminkin onnistunut tuollaisissa ohjauksissa. Se aiheutti hymyjä penkillä, aloitimme ottelun hyvin ja annoimme vain mennä, hehkutti Pavelski.
    Avalanche nousi kuitenkin otteluun mukaan vain seitsemän sekuntia ennen erän loppua, kun Mikko Rantanen kavensi ottelun Samuel Girardin ja Gabriel Landeskogin syötöistä.

SJS-COL: Rantanen ohjaa Girardin kudin sisään

San Jose lisäsi höyryä toisessa erässä. Avalanchen Philipp Grubauer piti vieraat torjunnoillaan ottelussa mukana aina erän puoliväliin asti, mutta sen jälkeen hänenkään apunsa ei enää riittänyt, kun Donskoi iski kevään ensimmäisen maalinsa ja vei Sharksin 3-1 johtoon.
Jared Bednarin valmentama Avalanche osoitti päätöserässä taistelutahtoaan, kun se aloitti loppukirin heti erän alussa. Tyson Jost loi uskoa vierasjoukkueeseen iskemällä kavennusosuman vain 51 sekuntia kiekon pudottamisesta. Colorado pääsi kokeilemaan ylivoimalla heti Jostin maalin jälkeen, kun Logan Couture otti rangaistuksen kampituksesta, mutta San Jose selvisi alivoimasta takaiskuitta.
[Lue ottelusarjan SJS-COL kaikki jutut täältä]
- He pelasivat kovan sarjan meitä vastaan. Kolmannen erän nopea osuma laittoi meidät uudestaan töihin. He olivat tänään hyviä, kehui Pavelski vastustajaa.
Sharksin maalilla 27 laukausta pysäyttänyt Martin Jones piti päätöserässä maalinsa puhtaana ja johdatti joukkueensa voittoon. Grubauer hikoili toisessa kenttäpäädyssä 24 torjunnan edestä.
San Josen voittomaalin tehnyt Donskoi (1+0) sai ottelussa jääaikaa vain 7.34, mutta hyödynsi sen erinomaisesti. Avalanchen Rantanen (1+0) urakoi komeat minuutit 20.38 ja ylivoimallakin 3.54, mutta joutuu lähtemään kesälomille. Muita suomalaispelaajia ei tässä otteluparissa nähty.

SJS-COL: Donskoin rannelaukaus uppoaa

Sharks kohtaa lännen finaaleissa St. Louis Bluesin. Sharksilla on sarjassa kotietu, joten ensimmäinen ottelu pelataan San Josessa lauantaina.
- Tänään saimme koneemme oikeasti käyntiin ensimmäistä kertaa tässä sarjassa. Olen todella ylpeä pelaajistamme. Avalanche oli todella hyvä vastustaja. Emmekä varmasti olisi voittaneet tänään ilman kotiyleisöämme, kiitteli Sharksin päävalmentaja Peter DeBoer.