Burns iski neljä tehopistettä Sharksin avausvoitossa

San Jose Sharks osoitti kokemuksensa, kun se kellisti Colorado Avalanchen pudotuspelien toisen kierroksen ensimmäisessä ottelussa maalein 5-2. Haipaitojen tehomiehenä toimi puolustaja Brent Burns, joka keräsi tililleen tehot 1+3.

Vaikka Sharks lähti toiselle kierrokselle ennakkosuosikkina, Jared Bednarin valmentama Avalanche osoitti heti ensimmäisen erän avausminuuteista lähtien, että se on valmis taisteluun.
- Tällainen tilanne on aina vaikea, kun lähdet seuraavaan sarjaan tunteikkaan voiton jälkeen. Meidän täytyy valmistautua sellaisen jälkeen paljon laadukkaammin, jolloin kuvaan nousee juuri valmentajien, lääkäreiden ja hierojien ammattitaito, totesi Sharksin valmentaja Peter DeBoer.
Vieraat saivat otteluun parhaan mahdollisen alun, kun Gabriel Bourque iski ottelun avausmaalin ajassa 2.10. Cale Makar ja Tyson Jost nappasivat osumaan syöttöpisteet.

SJS-COL: Labanc tykittää kiekon yläkulmaan

Avalanche aloitti ottelun vahvasti, sillä Sharksin Martin Jones venyi ensimmäisessä erässä kiekon tielle 12 kertaa. Bednarin ryhmä joutui kuitenkin pettymään, kun hyvästä hallinnasta huolimatta Sharks tasoitti ottelun Gustav Nyquistin maalilla avauserän puolivälin jälkeen.
- Tiesimme, että avauserä tulee olemaan meille haastava. Pelasimme kolme edellistä ottelua veitsi kurkulla, ja kaksi viimeistä meni vielä jatkoerään. Onneksi saimme toisessa erässä rytmistämme kiinni ja pystyimme luomaan maalipaikkoja, jatkoi DeBoer.
Vierasjoukkue sai hyvän alun myös toisessa erässä, kun Sharks hölmöili itsensä alivoimalle. Nathan MacKinnon ja Mikko Rantanen rakensivat paikan Colin Wilsonille, joka laukoi Avalanchen ylivoimalla uudestaan johtoasemaan.
Sharks osoitti kuitenkin kokemuksensa ja henkisen vahvuutensa, kun joukkue käytännössä ratkaisi ottelun toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Hait nousivat tappioasemasta kahden maalin karkumatkalle, kun Joe Thornton, Kevin Labanc ja Burns veivät isännät osumillaan 4-2 johtoon.
[Lue ottelusarjan SJS-COL kaikki jutut täältä]
Colorado ei enää onnistunut nousemaan otteluun mukaan, vaan Timo Meier viimeisteli päätöserässä loppulukemat tyhjään rysään.
- Meidän täytyy nyt vain oppia tästä pelistä. Minulla on hyvä tunne joukkueestamme ja tilanteestamme, sanoi Avalanchen kapteeni Gabriel Landeskog.
Avalanchen Mikko Rantanen keräsi ottelussa yhden syöttöpisteen, mutta hänen plus-miinuslukemakseen jäi -2. Joonas Donskoi ei ollut mukana Sharksin pelaavassa kokoonpanossa.
Sharksin ja Avalanchen toinen ottelu pelataan sunnuntaina San Josessa.