aho

Sebastian Ahon kova vire jatkui perjantainkin NHL-kierroksella ja Aleksander Barkov palasi kaukaloon loukkaantumisensa jälkeen. Kierroksen kaikki ottelut ratkesivat yhden maalin erolla, ja kahdessa ottelussa nähtiin jatkoaikaratkaisu.

Carolina Hurricanes - Edmonton Oilers 2-1
Keskiviikon kierroksella hattutempun tehnyt Sebastian Aho jatkoi loistavaa pelivirettään. Aho teki Oilersia vastaan 2-1-maalin kolmannen erän alussa, ja tämä jäi voittomaaliksi. Teuvo Teräväinen saalisti maaliin syöttöpisteen. Aho on tehnyt tällä kaudella jo 16 maalia, ja hän on tulokkaiden maalipörssissä kolmantena Auston Matthewsin ja Patrik Laineen jälkeen.

Florida Panthers - Anaheim Ducks 2-1
Aleksander Barkov palasi tositoimiin loukkaantumisensa jälkeen, ja hän syötti Jonathan Huberdeaun 2-1-johtomaalin toisessa erässä. Maali jäi voittomaaliksi, ja Panthersille voitto oli kolmas peräkkäinen. Barkov menetti loukkaantumisensa vuoksi 15 ottelua, mutta Huberdeau oli sivussa koko kauden perjantai-illan otteluun saakka. Panthersin Jussi Jokinen ja Ducksin Sami Vatanen jäivät pisteittä.
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets 4-3 ja.
Blue Jackets kiri päätöserässä tasoihin Alexander Wennbergin ja Cam Atkinsonin maaleilla. Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi Phil Kessel, joka teki Penguinsille voitto-osuman. Kessel vastasi myös ottelun avausmaalista. Penguins-puolustaja Olli Määttä jäi pisteittä, ja hänen plus-miinuslukemansa oli -1. Markus Nutivaara ei ollut Blue Jacketsin kokoonpanossa.
Detroit Red Wings - New York Islanders 5-4
Uransa 1000. runkosarjaottelun pelannut Jason Chimera teki Islandersille 4-4-tasoituksen kaksi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Red Wingsin Danny DeKeyser kuitenkin iski vielä yhden täysosuman, kun peliaikaa oli jäljellä vain 28 sekuntia. Tämä jäi voittomaaliksi, ja Islanders kärsi ensimmäisen varsinaisen peliajan tappionsa uuden päävalmentajansa Doug Weightin komennossa.

New Jersey Devils - Calgary Flames 3-4 ja.
Calgaryn puolustaja T.J. Brodie nappasi syöttöpisteen joukkueensa jokaiseen maaliin, kun Flames kaatoi Devilsin. Flames johti toisessa erässä 2-0, mutta Devils nousi tasoihin ja ohi. Päätöserässä Flamesin Matt Stajan teki 3-3-tasoituksen, ja jatkoajalla voittomaalista vastasi Mikael Backlund.

Omin sanoin:
Kovassa vireessä oleva Sebastian Aho teki jo neljännen maalinsa kahteen otteluun:
- Tavallisesti katson syöttöpaikkaa. Nyt kuitenkin lauoin, ja on hyvä että kiekko meni maaliin, Aho perkasi voittomaaliin johtanutta tilannetta NHL.comin Kurt Dusterbergin haastattelussa.
Kaksi maalia tehnyt Penguinsin Phil Kessel oli mielissään voitosta, vaikka se irtosikin vaikeimman kautta:
- Tämä on iso voitto. Johdimme 3-1 ja emme koskaan haluaisi päästää vastustajaa takaisin mukaan peliin. Jatkoimme kuitenkin taistelua, Kessel viittasi Blue Jacketsin kolmannen erän nousuun NHL.comin Wes Crosbyn haastattelussa.
Poimintoja lauantain otteluista:
Lauantaina NHL:ssä pelataan 13 ottelua. Todellinen herkkupala pelataan Vancouverissa, missä Canucksin Markus Granlund ja kumppanit yrittävät katkaista Minnesota Wildin Mikael Granlundin 11 ottelun pisteputken.