blackhawks-penguins-SS-primary

Lauantaisin tutkimme tilastoja, analysoimme joukkueiden tilanteita, vertailemme pelaajia ja kaivelemme kummajaisia rivien välistä. Niinhän sitä sanotaan, että tilastot eivät valehtele. Tänään tarkastelemme, miten sääolosuhteet ovat vaikuttaneet joukkueiden peliesityksiin Stadium Series -ulkoilmaotteluissa.

NHL:n ensimmäinen Stadium Series -ulkoilmaottelu pelattiin Anaheim Ducksin ja Los Angeles Kingsin välillä Dodger Stadiumilla 25. tammikuuta 2014. Toronto Maple Leafsin ja Washington Capitalsin lauantainen peli on jo yhdeksäs Stadium Series -ottelu.
Stadium Seriesin ottelut on erotettu NHL Winter Classicista ja NHL Heritage Classicista muun muassa ajankohtansa takia. Kun muut ulkoilmaottelut on sijoitettu Kanadaan ja alkuvuoteen, Stadium Series on pelattu tammikuun lopussa, helmikuussa tai maaliskuun alussa Yhdysvaltojen puolella jalkapallo- tai baseball-stadioneilla.
Lisää aiheesta: [NHL-kauden kolmas ja viimeinen ulkoilmaottelu]
Vuoden 2014 kevätpuolella otteluita järjestettiin peräti kolme, ja New Yorkin Yankee Stadium sai isännöidä muutaman päivän välein kahta niistä peleistä. New York Rangers kohtasi ensin New Jersey Devilsin ja sen jälkeen New York Islandersin.
Koska Stadium Series -ottelut pelataan lähempänä kesää kuin muut ulkoilmaottelut, sääkin on hieman erilainen. Näin moneen tapahtumaan mahtuu jo monenlaisia olosuhteita. Tässä katsaus Stadium Seriesin otteluiden sääoloihin ja siihen, miten ne ovat vaikuttaneet itse otteluun.
Ottelu:Los Angeles Kings - Anaheim Ducks
Paikka: Dodger Stadium
Sää:16,5 astetta.
Tapahtumat:Anaheimin Saku Koivu ja Teemu Selänne katselivat ihmeissään palmuja, kun he kävelivät mattoa pitkin jäälle. Tällaisissa oloissa ei ulkona kovin usein pelata jääkiekkoa.
Anaheim Ducks otti puhtaan 3-0-voiton, vaikka Kings voitti laukaukset 36-21. Teemu Selänne sai syöttöpisteen Matt Beleskeyn tekemään 2-0-maaliin. Ducks sai kolme ja Kings neljä ylivoimaa, mutta yhtään niistä ei johtanut maaliin.

selanne-SS

Ottelu: New Jersey Devils - New York Rangers
Paikka: Yankee Stadium
Sää:-4,5 astetta. Ottelun alku viivästyi 40 minuuttia kovan auringonpaisteen takia. Lumisade hankaloitti niin ikään pelaamista.
Tapahtumat:Rangers nykäisi eron kolmannessa erässä, teki kolme maalia putkeen ja meni 7-3-johtoon. Derek Stepan viimeisteli kolmannessa erässä vielä 7-3-lukemat. Rangers oli varsin tehokas, sillä se laukoi ottelussa vain 26 kertaa. Kaksi erää pelanneen Martin Brodeurin torjuntaprosentti oli 71,4 ja Cory Schneiderin 80. Devilsin Patrik Elias teki ottelun ainoan ylivoimamaalin.
Ottelu: New York Islanders - New York Rangers
Paikka:Yankee Stadium
Sää:-5,5. Ottelun edetessä pelissä kylmeni, koska tuuli yltyi.
Tapahtumat: Rangers hoiteli toisenkin ottelun, mutta huomattavasti kovemman työn kautta. Islanders kaatui Daniel Carcillon tekemän kolmannen erän maalin ansiosta. Rangers voitti laukaukset niukasti 34-31. Ylivoimamaaleja ei nähty: Islandersilla oli neljä mahdollisuutta ja Rangersilla yksi.
Ottelu: Chicago Blackhawks - Pittsburgh Penguins
Paikka:Soldier Field
Sää:Pelin alkaessa -8,1 ja ottelun edetessä ilma kylmeni vielä asteella. Lumisadetta.
Tapahtumat:Blackhawks johti ottelua kahden erän jälkeen 3-0 ja voitti lopulta 5-1. Chicago voitti laukauksetkin selvästi 40-32. Ylivoimalla ruuti oli kuivaa, sillä Penguins tuhlasi kuusi mahdollisuutta ja Chicago kolme.

blackhawks-penguins-SS

Ottelu:San Jose Sharks - Los Angeles Kings
Paikka: Levi's Stadium
Sää: Päivän korkein +21 astetta, matalin +7.
Tapahtumat: Ottelu oli kaikin puolin äärimmäisen tasainen. Sharks voitti laukaukset 32-29, mutta Kings vei voiton Marian Gaborikin kolmannen erän maalilla lukemin 2-1. Stadium Seriesin kaava jatkui, eikä ylivoimamaaleja nähty. Kingsillä ylivoimia oli kaksi ja Sharksilla kolme. Antti Niemi pelasi kuitenkin hyvän pelin Sharksin maalissa.
Ottelu:Minnesota Wild - Chicago Blackhawks
Paikka: TCF Bank Stadium
Sää: +2 ja poutainen.
Tapahtumat:Wild pääsi juhlimaan kotiyleisön edessä muhkeaa 6-1-voittoa. Wildin kolmosketju Nino Niederreiter - Erik Haula - Jason Pominville teki yhteensä kahdeksan pistettä. Thomas Vanekin 2-0-maali avauserässä syntyi ylivoimalla, mutta Blackhawks tappoi viisi muuta ylivoimaa. Vierasjoukkue ei saanut tulosta aikaiseksi kahdella ylivoimallaan.
Vaikka numerot repesivät isoiksi, Wild voitti laukaukset vain 33-32.

Ottelu:Colorado Avalanche - Detroit Red Wings
Paikka: Coors Field
Sää: +18
Tapahtumat: Brad Richards viimeisteli voittomaalin minuuttia ennen loppua, ja lopulta Red Wings voitti 5-3. Molemmat joukkueet saivat aikaiseksi 27 laukausta. Red Wings pääsi viidesti ylivoimalle ja Avalanche kolmesti - tuloksetta.
Ottelu:Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers
Paikka: Heinz Field
Sää:+2
Tapahtumat:Flyers voitti laukaukset 38-29, mutta Penguins juhli 4-2-voittoa. Molemmat joukkueet onnistuivat ylivoimalla kerran. Penguinsilla mahdollisuuksia oli viisi ja Flyersillä neljä.