preds_041517

Pekka Rinne oli jälleen täyttä rautaa Nashville Predatorsin maalilla: hän torjui 30 kertaa, pelasi toisen peräkkäisen nollapelin ja keräsi vielä syöttöpisteet kahteen maaliinkin. Ryan Ellisin kevään ensimmäinen osuma avauserässä jäi voittomaaliksi. Predatorsin voitto kirjattiin lukemin 5-0 (1-0, 2-0, 2-0). Jo toistamiseen Chicago Blackhawksin nollille jättänyt Predators on varastanut vierasvoitot tylyllä maalierolla 6-0. Kolmas ottelu pelataan maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa.

Predators aloitti ottelun rytinällä, kun Ellis iski osumansa aivan ensimmäisen erän alussa. Richard Panik blokkasi puolustajan ensimmäisen viivavedon, mutta Ellis laukoi omasta paluukiekostaan, ja peliväline löysi tiensä ohi Corey Crawfordin. Rinne sai illan ensimmäisen syöttöpisteensä toisen erän 2-0-maaliin, kun hän siirsi kiekon ohi Blackhawksin kärkikarvaajan Mattias Ekholmille, joka löysi pitkällä avaussyötöllä Harry Zolnierczykin. Hyökkääjä polki puolittaiseen läpiajoon ja ohitti Crawfordin tarkalla rannelaukauksella. Colton Sissons lisäsi johdon jo 3-0-lukemiin toisessa erässä runnomalla kiekon verkkoon maalin edestä.
Neljännessä maalissa Rinne laukoi kiekon rännin kautta kohti Blackhawksin päätyä, mutta Filip Forsberg kiri ensimmäisenä kiekkoon. Forsberg laukoi pienestä kulmasta kohti Crawfordia, joka sylki kiekon eteensä suoraan Ryan Johansenille, joka ei erehtynyt. Kevin Fiala iski loppulukemat hienon soolon päätteeksi. Sveitsiläishyökkääjä sai kiekon vauhtiin keskialueella, väisti Trevor van Riemsdykin mailahäirinnät ja laukoi tarkasti ranteella etukulmasta kiekon Crawfordin ohitse.
Chicagon suurimmat hyökkääjätähdet Patrick Kane, Artemi Panarin ja Jonathan Toews käyttivät kyllä ottelussa vetopaikkansa hyväksi (10 laukausta), mutta tehojen puolesta on ollut vielä hiljaista. Predators on pelannut kurinalaisesti ja antanut Blackhawksille vain yhteensä neljä ylivoimaa kahdessa ottelussa. Nashville on itse onnistunut kerran neljästä yrityksestä.