rask

COLUMBUS -- Kun loppusummeri oli soinut, tulostaululla oli toisen joukkueen kohdalla pyöreä nolla ja Boston Bruinsin pelaajat asettuivat jonoon kätelläkseen Columbus Blue Jacketsia edustavat virkaveljensä ottelusarjan päätteeksi. Kuudes ottelu oli kirkastanut heille sen, mikä oli ollut selvää jo koko välieräsarjan ajan: Tuukka Rask kantoi Bruinsin Itäisen konferenssin finaaleihin.

Rask torjui maanantain ottelussa 39 laukausta ja kirjautti tämän pudotuspelikevään ensimmäisen nollapelinsä. Hän pelasi loistavasti, rauhallisesti ja varmaotteisesti. Rask oli kaikkea sitä, mitä Blue Jacketsin Sergei Bobrovskista sanottiin aiemmin ottelusarjan aikana. Bostonin suomalaisveskarille heruu harvoin vastaavia ylisanoja, mutta maanantaina kaikki oli toisin.
- Näissä peleissä maalivahdin täytyy onnistua, ja niin Tuukka myös teki, sanoi Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy.
Rask piti joukkuettaan pystyssä etenkin ottelun toisessa erässä, jossa Blue Jackets voitti laukaukset 17-5. Hän torjui ottelussa 27 kertaa tasaviisikoin pelattaessa, 11 kertaa alivoimalla ja kertaalleen Bruinsin pelatessa ylivoimaa.
Lisää aiheesta: [Kokemus kantoi Bostonin Itäisen konferenssin finaaleihin]
Mutta kunnian ottaminen ei Raskia kiinnosta. Aina viilipyttymäisen tyyni veskari vain kohautti olkapäitään kysymyksille siitä, miten suuri rooli hänellä on ollut joukkueen etenemisessä näin pitkälle - ja mahdollisesti pidemmällekin.
- Olemme pelanneet toisillemme koko kauden ajan. Minä yritän torjua ja kaverit blokata kuteja sekä tehdä oikeita ratkaisuja niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä. Tämä oli jälleen loistava koko joukkueen voitto, Rask totesi.
Bruins meni toisessa erässä 1-0 johtoon David Krejcin osumalla pari minuuttia ottelun puolenvälin jälkeen. Marcus Johansson tuplasi johdon noin minuutti ennen päätöserän puoltaväliä, ja David Backes iski taululle 3-0 lukemat vajaat pari minuuttia Johanssonin maalista.
Bruinsin leirissä ei oltu huolissaan oikeastaan missään vaiheessa. He tiesivät, kuka heidän veräjäänsä vartioi. Tolppien välissä seisoi mies, joka on kirjauttanut kahden pudotuspelikierroksen aikana 13 ottelussa päästettyjen maalien keskiarvon 2,02 ja torjuntaprosentin 93,8.

BOS@CBJ, Gm6: Rask records shutout in Game 6 win

• Tuukalla on ollut hyvä fiilis koko pudotuspelien ajan. Erätauoilla ei ole ollut mitään ongelmia, ei pienintäkään. Häntä ei tunnu vaivaavan mikään. Tuukka on nyt ihan omassa maailmassaan, jossa hänen täytyy vain mennä jäälle ja pysäyttää kiekot eikä välittää mistään muusta hässäkästä kaukalossa. Hän on tehnyt upeaa työtä, ja toivottavasti hän jatkaa samaa rataa, Cassidy sanoi.
    Bruins tuli kuudenteen otteluun sillä asenteella, että sarja piti saada poikki. He eivät halunneet päästää Blue Jacketsia enää pelaamaan Bostoniin, vaikka vastustajan päävalmentaja John Tortorella julistikin viidennen kohtaamisen jälkeen, että seitsemäs peli tulisi vielä varmasti. Bruins oli taistellut seiskapeliin saakka jo Toronto Maple Leafsin kanssa ensimmäisellä kierroksella, kun Blue Jackets puolestaan sai levätä hoidettuaan oman sarjansa suoraan neljässä ottelussa. Bostonilaiset eivät halunneet pelata toista täyttä sarjaa putkeen.
    Lisäksi Carolina Hurricanes tarvitsi vain neljä ottelua idän toisen finaalipaikan ottamiseen. New York Islandersin kesälomalle pyöritelleet hurrikaanit lepäilivät ja odottivat tulevaa vastustajaansa Bostonin ja Columbuksen sarjasta.
    Nyt sarjan voittaja ja Hurricanesin vastustaja on selvillä.
    - Puhuimme siitä, että meidän on pelattava sarjan paras ottelumme. En lähde arvioimaan, onnistuimmeko siinä, mutta sillä asenteella meidän oli lähdettävä pelaamaan, Cassidy kertoi.
    Bruins saavutti tavoitteensa ja otti Itäisen konferenssin finaalipaikan ensimmäistä kertaa sitten kevään 2013. He tekivät tarpeeksi tulosta hyökkäyspäässä ja katsoivat, kun heidän maalivahtinsa hoiti loput.
    [Lue ottelusarjan BOS-CBJ kaikki jutut täältä]
    - Jos pelaa vielä tässä vaiheessa kautta, on tehnyt jotain oikein. Silloin on saatu mahtavia asioita aikaan joukkueena. Olemme todella iloisia siitä, että olemme päässeet tähän tilanteeseen. Yritämme pitää junan liikkeellä, Rask sanoi.
    Vaikka Bobrovskin paraatipelastuksia on ihmetelty useammin highlight-koosteissa, Rask voitti Vezina-finalistien kaksintaistelun ja johdatti joukkueensa jatkoon.
    - Tuukka ansaitsee kaikki kehut ja kunnianosoitukset. Olen ylpeä hänestä, Cassidy lopetti.