ARI-COL: Rantanen vie Avalanchen ylivoimalla johtoon

Perjantain NHL-kierroksella tahkottiin kolme ottelua. Mikko Rantanen vietti kahden tehopisteen iltaa, kun Colorado Avalanche palasi voittokantaan Arizona Coyotesin kustannuksella. New York Rangers vauhditti Boston Bruinsin alamäkeä, ja Minnesota Wild jatkoi voittoputkeaan kaatamalla kotijäällään Los Angeles Kingsin.

Kierroksen helmi
Arizona Coyotes - Colorado Avalanche 2-3
Avalanchen maalinteko oli sakannut pahasti Tahoejärvellä pelatun ulkoilmaottelun jälkeen. Vegas Golden Knights kuittasi ulkoilmaottelun tappion heti seuraavassa keskinäisessä kamppailussa, kun se kaatoi Coloradon lukemin 3-0. Seuraavassa ottelussa oli Minnesota Wildin vuoro hakea tyylipuhdas 6-2 voitto Avalanchen kotiluolasta.
Coloradon keskeinen ongelma on ollut tuloksen puute: maalipaikkoja joukkue on onnistunut luomaan, mutta tehokkuus niissä ei ole ollut riittävää. Myös ylivoimapelissä joukkue on kärsinyt pitkään tehottomuudesta, mutta siihen ongelmaan Avalanche sai pientä helpotusta Arizonaa vastaan käydyssä kamppailussa.
Coloradon suomalaisässä Mikko Rantanen avasi maalihanat toisen erän alussa ylivoimalla. Hän pääsi siivoamaan kiekon tyhjään rysään maalin kulmalta, jonne Nazem Kadri toimitti kiekon välittömästi Arizonan kassarin Adin Hillin torjunnan jälkeen.
Colorado repäisi jo kolmen maalin johdon päätöserän puoliväliin mennessä, kun Andre Burakovsky ja Kadri viimeistelivät kumpikin yhden osuman. Vielä kaksi minuuttia ennen loppusummeria näytti siltä, että Avalanche laskettelisi varmaan voittoon, mutta Coyotes iski vielä kahdesti. Phil Kesselin ja Drake Caggiulan maaleista huolimatta kiri ei riittänyt voittoon sakka.
Ottelun ykköstähdeksi valittu Kadri oli Rantasen lisäksi yksi Coloradon avainpelaajista. Kanadalainen oli järjestelemässä jokaista Coloradon maalia: hän teki voittomaaliksi jääneen kolmannen osuman ja tarjosi syötön kahteen ensimmäiseen maaliin.
Avalanchen maalia vartioineen Hunter Miskan ensimmäinen nollapeli NHL:ssä oli vain muutaman minuutin päässä. Kahden viimeisen minuutin aikana päästetyt kaksi maalia kuitenkin vesittivät tämän haaveen. Vaikka nollapeliä ei tullutkaan, oli 16 torjunnalla irronnut voitto hänelle NHL-uran ensimmäinen.
Voiton myötä Colorado nousi Honda West -divisioonassa jälleen pudotuspeliviivan päälle Arizonan ja Los Angeles Kingsin ohi. Tasaisessa divisioonassa Avalanche on pelannut kuitenkin kolme ottelua vähemmän kuin esimerkiksi pisteen edellä sarjataulukossa majaileva St. Louis Blues.
Kierroksen kolme tähteä
1. Ryan Strome, New York Rangers (1+2=3)
Strome oli yksi New York Rangersin avainpelaajista suurinumeroisessa voitossa Boston Bruinsista. Strome viimeisteli joukkueensa toisen osuman ja oli alustamassa toisen erän lopulla syntyneitä kahta maalia.
2. Mikko Rantanen, Colorado Avalanche (1+1=2)
Rantanen avasi Coloradon maalihanat Arizonaa vastaan pelatussa ottelussa. Ylivoimamaalin viimeistellyt suomalaishyökkääjä oli alustamassa myös joukkueensa toista osumaa, josta vastasi Andre Burakovsky.
3. Cam Talbot, Minnesota Wild (27 torjuntaa, 96,4 %)
Minnesotan maalivahti oli pelipäällä ja piti nollan kolmannen erän lopulle saakka, mutta Jeff Carter pilasi kanadalaisen haaveet kauden ensimmäisestä täydellisestä illasta.
Kierroksen kommentti
- Kuulosti kuin paikalla olisi ollut 2 000 fanin sijaan 20 000 fania. Oli hienoa saada heidät tänne paikan päälle. He antoivat meille kipinän ja lisää energiaa. Oli upeaa voittaa yhdessä fanien kanssa, New York Rangersin puolustaja Adam Fox iloitsi.
Kierroksen muut tulokset
New York Rangers - Boston Bruins 6-2
Rangers on saamassa junaansa raiteilleen heikon alkukauden jälkeen. Neljästä viimeisimmästä ottelustaan kolme voittoa kerännyt Rangers teki kotiluolassaan selvää MassMutual East -divisioonan kärkijoukkue Bruinsista. Peräti kuusi maalia viimeistelleen Rangersin yksi tärkeimmistä hahmoista oli tehot 1+2=3 kerännyt kakkoskentän hyökkääjä Ryan Strome. Ottelusta teki erikoisen yleisö. Korona-aikana hallit ovat olleet rajoitusten vuoksi pääsääntöisesti tyhjiä myös NHL:ssä. Bruins-otteluun Rangers päästi kuitenkin noin 2 000 katsojaa. Ottelun jälkeen pelaajat kiittelivät yleisöä lehdistötilaisuudessa.
Minnesota Wild - Los Angeles Kings 3-1
Vieraskiertueensa jälkeen pitkästä aikaa kotikaukaloonsa päässyt Wild jatkoi voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi. Minnesota ratkoi ottelun käytännössä jo avauserän lopulla, kun Kirill Kaprizov, Nick Bjugstad ja Joel Eriksson Ek onnistuivat kaikki kertaalleen reilun kolmen minuutin aikana. Wildin kolmen maalin johto kesti aina päätöserän loppuun saakka. Minnesotan maalia vartioinut Cam Talbot ei saanut kauden ensimmäistä nollapeliään, mutta venyi kiekon tielle 27 kertaa ja oli joukkueensa avainpelaajia.