STL-COL: Rantanen ja MacKinnon juonivat maalin

Kahden joukkueen pelit päättyivät sunnuntain neljän ottelun kierroksella. Colorado Avalanche passitti St. Louis Bluesin laulukuoroon, ja Boston Bruins nappasi jatkopaikan Washington Capitalsin kustannuksella. Nashville Predators voitti Carolina Hurricanesin toisessa jatkoerässä ja tasoitti sarjan. Winnipeg Jets puolestaan huipensi kirinsä jatkoerävoittoon Edmonton Oilersista ja on enää voiton päässä jatkopaikasta.

Kierroksen helmi
St. Louis Blues - Colorado Avalanche 2-5 (voitot 0-4)
Mikko Rantanen iski maalin ja merkkautti syöttöpisteen Coloradon kaataessa St. Louisin neljännen kerran peräkkäin. Bluesin avausmaalista ei ollut apua pitkään, vaan Vladimir Tarasenkon toisen erän alussa aikaansaama 1-0 johto kääntyi Avalanchen 2-1 etulyöntiasemaksi jo ennen seuraavaa erätaukoa.
Blues oli kolmannessa erässä selkä seinää vasten eikä pystynyt järjestämään riittävää nousua. Rantasen tekemä 3-1 maali oli lopun alku ja antoi turvaa, vaikka Tarasenkon illan toinen osuma toikin Bluesin vielä uudelleen maalin päähän. Kaksi osumaa tyhjiin kuitenkin sinetöivät kahden vuoden takaisen mestarin kohtalon, ja Avalanche vei jatkopaikan puhtaasti voitoin 4-0.
Avalanchen Joonas Donskoi laukoi kolmesti vastustajan maalia kohti mutta jäi tällä kertaa tehopisteittä Bluesin puolustaja Niko Mikkolan tavoin.
Kierroksen muut ottelut
Washington Capitals - Boston Bruins 1-3 (voitot 1-4)
Washingtonin pelit päättyivät ensimmäiselle kierrokselle jo kolmannen kerran peräkkäin. Tuukka Rask torjui peräti 40 kertaa Bostonin 3-1 voitossa, jossa toisessa päädyssä pelannut Ilja Samsonov ehti kiekon tielle vain 16 kertaa.
Capitalsin laukaukset eivät kuitenkaan realisoituneet maaleiksi, vaan sen kohtaloksi koitui Bruinsin ykkösketju. Sentteri Patrice Bergeron teki kaksi maalia, laitahyökkääjä David Pastrnak osui kertaalleen ja syötti toisen osuman. Washington onnistui ohittamaan Raskin vasta kolmannen erän alussa, mutta liian myöhään päästäkseen enää tasoihin.

WSH-BOS: Pastrnak taituroi näyttävän osuman

Nashville Predators - Carolina Hurricanes 4-3 je. (voitot 2-2)
Predators ja Hurricanes tarvitsivat viisi erää ratkaistakseen paremmuuden sarjansa neljännessä ottelussa. Joukkueet vuorottelivat maalinteossa varsinaisella peliajalla, joka päättyi 3-3 tasalukemiin.
Ensimmäinen jatkoerä ei vielä maalia tuonut, mutta toisen loppuhetkillä sankariksi nousi Nashvillen Luke Kunin illan toisella täysosumallaan. Mikael Granlund teki esityön voittomaalin ja kirjautti ottelussa kaksi syöttöpistettä. Erik Haula syötti yhden Predatorsin maaleista. Hurricanesin Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Jani Hakanpää sekä Nashvillen Eeli Tolvanen jäivät pisteittä.
Predatorsin maalivahti Juuse Saros teki seuraennätyksen venymällä kiekon tielle peräti 58 kertaa. Hänestä tuli kauden 1955-56 jälkeen toinen NHL-maalivahti, joka on kirjauttanut kahdessa peräkkäisessä playoff-ottelussa yli 50 torjuntaa.
Sarja on nyt tasalukemissa 2-2, ja seuraava ottelu pelataan tiistaina.

NSH-CAR: Kunin laukoo ratkaisun Granlundin syötöstä

Winnipeg Jets - Edmonton Oilers 5-4 je. (voitot 3-0)
Edmonton Oilersin pelit eivät vielä päättyneet, mutta kuilun partaalle se kuitenkin joutui. Winnipeg Jets otti kolmannen peräkkäisen voiton ja on näin enää voiton päässä jatkopaikasta.
Oilers sai iltaan täydellisen lähdön Leon Draisaitlin tehdessä heti avauskympillä kaksi maalia. Toisessa erässä molemmat joukkueet osuivat kerran, ja kolmannen alussa Jujhar Khaira vei Edmontonin 4-1 johtoon. Sitten tapahtuikin jotain selittämätöntä, sillä Winnipeg teki kolme maalia kolmessa minuutissa ja tasoitti silmänräpäyksessä. Ilta päättyi lopulta Oilersin kannalta mykistävästi, kun Nikolaj Ehlers sinetöi kotijoukkueen nousun voittomaalilla jatkoerässä.
Sarja on katkolla Jetsille jo maanantaina, kun joukkueet kohtaavat neljännen kerran.