Vegas Golden Knights esiintyi odotetun vahvasti ensimmäisessä ottelussaan Montreal Canadiensia vastaan. Stanley Cup -semifinaalisarjan avaus päättyi maanantaina ritarien 4-1-voittoon.

Montreal tuli otteluun seitsemän pelin voittoputkessa, jonka aikana se ei ollut edes joutunut tappioasemaan sekunniksikaan. Molemmat tilastopoiminnat jäivät historiaan Vegasin ottaessa ensimmäisen kiinnityksen Stanley Cup -finaalipaikkaan.
Golden Knights huudatti T-Mobile Arenan vajaata 18 000 katsojaa ensimmäisen kerran yhdeksän minuutin pelin jälkeen, kun Shea Theodore aloitti maalinteon. Puolustaja latasi lämärinsä siniviivalta ja pyssytti pudotuspelien ensimmäisen maalinsa.

VGK-MTL: Theodore vie Vegasin 1-0 johtoon

Vegasin toinenkin maali tuli takalinjoilta, mutta toisen erän puolella. Theodore toimi tällä kertaa syöttäjänä tarjoillessaan kiekon Alec Martinezille, joka laukoi isännät 2-0-johtoon.
Montrealin illan ainokainen oli nuoren Cole Caufieldin käsialaa. Ottelu oli juuri kääntynyt jälkipuoliskolleen, kun Caufield haistoi ylivoimalla Tyler Toffolin laukauksen ja iski kavennuksen Marc-Andre Fleuryn torjunnan paluukiekosta. Maali oli Caufieldin ensimmäinen NHL:n pudotuspeleissä ja syntyi nuorukaisen vanhempien ja veljen seuratessa ottelua paikan päällä.
\[Lue uusimmat uutiset otteluparista Golden Knights - Canadiens\]
Tasoihin Canadiens ei kuitenkaan noussut, sillä Vegas vastasi Montrealin maaliin nopeasti. Vain 53 sekuntia Caufieldin osuman jälkeen Mattias Janmark palautti kahden maalin johdon.
Kolmannessa erässä illan viimeisen maalin viimeisteli Nick Holden, josta tuli Golden Knightsin puolustuksen kolmas maalintekijä.
Maalit painottuivat ritareille, mutta tilastollisesti ottelu oli tasaisempi. Laukaukset merkittiin Vegasin eduksi lukemin 30-29. Golden Knightsin Fleury torjui 28 ja Canadiensin Carey Price 26 kertaa.
Sarjan toinen ottelu pelataan Las Vegasissa keskiviikkona.