NSH-Niederreiter-10-8

NHL-kauden toinen ottelu pelattiin perjantain tapaan Prahan O2 Arenassa, kun San Jose Sharks ja Nashville Predators kohtasivat toisensa uudestaan. Ennen ottelun alkua kaukalossa nähtiin todellinen NHL-legenda, kun kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Jaromir Jagr pudotti avauskiekon. Predators nappasi tasaisen kamppailun jälkeen kauden toisen voittonsa lukemin 3-2.

Avauserässä ei otettu turhia riskejä
Ottelun avauserä oli erittäin tasainen, ja molemmat joukkueet puolustivat viisikkona tiiviisti. Predators pääsi kokeilemaan ylivoimaa heti erän avausminuutilla, mutta Sharks-maalivahti Kaapo Kähkönen ei ollut ohitettavissa. Viime kaudella Minnesota Wildista Sharksiin kaupattu suomalaisveskari taistelee tällä kaudella tiukasti joukkueen ykköstorjujan paikasta James Reimerin kanssa.
Perjantain ottelussa ei nähty ylivoimaosumia, mutta lauantaina verkko heilui ensimmäistä kertaa erikoistilanteen aikana. Sharks voitti tärkeän hyökkäyspään aloituksen, jonka jälkeen hyökkääjä Oskar Lindblom toimitti kiekon maalille. Kevin Lankinen torjui ensimmäisen laukauksen, mutta Luke Kunin onnistui lyömään paluukiekon maaliin. Maali oli Kuninille NHL-uran ensimmäinen ylivoimalla.

Niederreiter ja Couture osuvat toisessa erässä

Sharksin päävalmentaja David Quinn harmitteli perjantaina hukattuja ylivoimamahdollisuuksia, mutta nyt jo illan toinen miesylivoima tuotti tulosta. Ensimmäistä kauttaan Sharksia luotsaava Quinn oli tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen, vaikka tuloksena olikin jälleen karvas tappio.
- Pelasimme mielestäni tänään hyvän ottelun, ja varsinkin kolmas erä oli lupaavan oloinen. Emme ottaneet tyhmiä jäähyjä ja pystyimme paineistamaan vastustajan puolustajia. Teimme kuitenkin kaksi helppoa virhettä, jotka kostautuivat maalien muodossa. Meidän pitää pystyä kehittämään omaa peliämme matkan varrella, Quinn totesi ottelun jälkeen.
Tulikuuma Niederreiter osui toisessa erässä kahdesti
Jos ottelun avauserä oli intensiteetiltään hiukan varovainen, toisessa erässä ei enää säästelty. Molemmat joukkueet hyökkäsivät hanakasti ja loivat vaarallisia maalipaikkoja hyvällä tahdilla. Erän avauspuoliskolla nähtiin varsinaista maali-iloittelua, kun verkko heilui kolmesti kahden minuutin sisällä.

Niederreiter viettää Prahassa kahden maalin iltaa

Predators tuli tasoihin Nino Niederreiterin osumalla, jota edelsi Ryan Johansenin hieno pelaaminen. Niederreiterilla oli helppo työ viimeistellä kauden toinen täysosuma maalin edestä. Tasatilanne kesti kuitenkin vain kymmenen sekuntia, kun Logan Couturen tarkka lyöntilaukaus yllätti Predators-maalivahti Lankisen.
Nashville ei lannistunut nopeasta takaiskusta, vaan kokosi rivinsä nopeasti. Vain hetkeä myöhemmin Filip Forsberg ajoi vahvasti maalille ja siirsi kiekon komeasti vanhanaikaisella ohi Kähkösen.
Mainiolla pelipäällä Prahassa ollut Niederreiter osui vielä kerran ennen erätaukoa Eeli Tolvasen komeasta syötöstä. Viime kaudella yhteensä 24 maalia iskenyt sveitsiläinen on saanut lentävän lähdön uuden joukkueensa kanssa. Niederreiter kehui ottelun jälkeen erityisesti Prahan O2 Arenan tunnelmaa.
- Oli hienoa nähdä, että katsomossa oli myös paljon Predatorsin kannattajia, vaikka suurin osa yleisöstä olikin Sharksin puolella. Maalit olivat toki mukava lisä, mutta joukkueen menestys on kaikista tärkein asia. Tavoitteemme oli voittaa molemmat ottelut, joten siinä mielessä onnistuimme täydellisesti, Niederreiter totesi.
Sharks hallitsi pelitilanteita mutta jäi pisteittä
Kolmannen erän käsikirjoitus oli hyvin selvä. Sharks haki tasoitusmaalia hirveällä vimmalla, ja Predators puolusti tiiviisti omaa maaliaan. Kotijoukkueena pelannut San Jose sai luotua tukun laadukkaita maalipaikkoja, mutta viimeistelyn tehokkuus ei ollut vielä tarvittavalla tasolla.
Perjantaina selkeän tappion kärsinyt Sharks pelasi lauantaina jo huomattavasti paremman ottelun, mutta pistetilin avaamiseen se ei vielä riittänyt. Predatorsin johto kesti loppuun asti, ja joukkue nappasi kauden toisen voittonsa. Voiton takuumiehinä toimivat kaksi maalia iskenyt Niederreiter ja 31 kertaa kiekon eteen venynyt Lankinen.
Ensimmäistä kertaa Predatorsin paidassa pelannut Lankinen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Suomalaismaalivahdin tärkein torjunta tuli aivan kolmannen erän viimeisillä hetkillä, kun Sharks pääsi yrittämään maalintekoa kuudella miehellä.
- Taistelimme tänään joukkueena hyvin ja ansaitsimme voiton. Joukkue pelasi edessäni uhrautuvasti, enkä halunnut aiheuttaa heille pettymystä. Tuntuu hyvältä lähteä takaisin kotiin kahden voiton kanssa, Lankinen kertoi.
Predatorsin päävalmentaja John Hynes oli ottelun jälkeen tyytyväinen mies. Yli viikon kestänyt Euroopan-matka huipentui kahteen voittoon ja neljään sarjapisteeseen. Hynes oli erityisen tyytyväinen joukkueen molempiin suomalaismaalivahteihin, Lankiseen ja Juuse Sarokseen.
- Molemmat maalivahtimme pelasivat hyvät ottelut. Lankinen pelasi tänään hienon debyytin ja teki muutaman todella tärkeän torjunnan. Kevinin harjoitusleiri oli erittäin vakuuttava, ja tiesin hänen olevan hyvässä kunnossa, Hynes totesi.
- Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen tämän matkan antiin. Voitimme molemmat ottelut, mikä oli tärkein tavoite. Pelillisesti meidän pitää kehittää tiettyjä osa-alueita, mutta kausi on vasta alussa.
NHL Global Series -ottelut jatkuvat marraskuun alussa, kun Colorado Avalanche ja Columbus Blue Jackets kohtaavat toisensa kahdesti Tampereella.