pekka

Ryan Johansen iski voittomaalin, kun Nashville Predators otti neljännen voittonsa St. Louis Bluesista Läntisen konferenssin välieräsarjassa ja eteni konferenssifinaaleihin ensimmäistä kertaa seuran historiassa. Ratkaiseva ottelu kirjattiin Predatorsille lukemin 3-1 (0-1, 1-0, 2-0). Nashville kohtaa konferenssifinaalissa voittajan parista Anaheim Ducks - Edmonton Oilers.

Blues sai otteluun mainion startin, kun Paul Stastny aloitti maalinteon jo kolmannella minuutilla. St. Louis pyöritti hyökkäystään Predatorsin päädyssä, kun Tarasenko irtosi laidasta oikealle B-pisteelle ja laukoi napakan rannelaukauksen kohti Nashvillen maalivahti Pekka Rinnettä. Tulisen laukauksen jälkeen kiekko putosi lopulta maalialueelle Rinteen selän taakse, josta Stastny sulloi sen verkkoon.
Predatorsin tasoitusmaali syntyi heti toisen erän alussa. Mattias Ekholm löysi oivaltavalla syötöllään Roman Josin oikean B-pisteen kaarelta, ja sveitsiläispakki iski tasoituksen suoraan syötöstä. Ryan Johansen sai osumaan toisen syöttöpisteen. Ottelun lopullinen voittomaali syntyi kolmannen erän alussa. Viktor Arvidsson polki Bluesin alueelle vasemmasta laidasta, löysi syötöllään keskikaistalta vartioinnistaan irtautuneen Johansenin, joka harhautti Allenin ja siirsi kiekon maaliin.
Calle Järnkrok iski loppulukemat tyhjään maaliin minuutti ennen päätöserän loppua. Rinne pysäytti rännikiekon maalinsa takana, Josi purki kiekon pois puolustusalueelta ja Järnkrok löi kiekon verkkoon. Vaikka Predators ylsi voitolla jo seuran historian suurimpaan saavutukseen, puolustaja P.K. Subbanin mukaan joukkueella riittää vielä nälkää.
- Mielestämme otimme ison askeleen tänään tälle seuralle ja kaupungille, mutta se ei ollut meidän lopullinen tavoitteemme. Meidän lopullinen tavoitteemme on voittaa Stanley Cup, ja olemme todella kovalla työllä pedanneet itsellemme hyvän mahdollisuuden, Subban kertoi NHL.comille.