LAK-TBL: Stamkos tekee maalin Kutsherovin syötöstä

NHL.com/fi puntaroi joukkueiden viimeaikaisia otteita joka maanantai kauden 2019-20 runkosarjan aikana ja listaa liigan 16 kuuminta ryhmää. Tampa Bay Lightning jatkaa kärkipaikalla helmikuun ensimmäisessä listauksessa.

Tammikuusta helmikuun puolelle johdattanut viikko oli ensimmäinen täysi peliviikko tähdistöottelun jälkeen. Tampa Bay Lightning jatkoi voitokkaana, Edmonton Oilers ja Calgary Flames puolestaan kohtasivat jälleen räjähdysherkissä tunnelmissa. Chicago Blackhawks taas nousi takaisin listalle vahvan jaksonsa myötä.
1. Tampa Bay Lightning 32-15-5 (viime viikon sijoitus 1.)
Lightning palasi tauolta tehokkaana ja pelasi ensimmäisellä täydellä viikolla neljä peliä seitsemään päivään. Suoritustaso säilyi korkeana, vaikka avausottelussa Dallas Stars ryöstikin toisen pisteen jatkoaikavoitolla. Sen jälkeen kolmen ottelun Kalifornian kiertue toi pelkkiä voittoja.

SJS-TBL: Kutsherovin komea maali

2. Washington Capitals 35-13-5 (viime viikon sijoitus 2.)
Aleksandr Ovetshkin ehti vajaassa viikossa kivuta kaikkien aikojen maalintekotilastossa taas pari sijaa kahdeksanneksi. Capitals kuitenkin juhli vähemmän kuin kapteeninsa, sillä viikon neljästä ottelusta kaksi päättyi tappioon. Molemmat tulivat maalin marginaalilla, mutta keskinäisen ottelun myötä Pittsburgh Penguins hengittää niskaan Metropolitan-divisioonan kärkikamppailussa.
3. Pittsburgh Penguins 33-14-5 (viime viikon sijoitus 4.)
Penguins palasi tauolta voitokkaasti. Ensin se voitti Philadelphia Flyersin jatkoajalla, sitten Washington Capitalsin vieraskentällä. Pingviinilauma saattaa pian hätyytellä myös Power Rankings -listan kärkipaikkaa, ainakin jos seuraavan puolentoista viikon kaksi kohtaamista Tampa Bay Lightningin kanssa päättyvät suosiollisesti.
4. Vancouver Canucks 30-18-5 (viime viikon sijoitus 7.)
Carolina Hurricanes laittoi lopun Vancouver Canucksin voittoputkelle, joka muuttui kuuden ottelun pisteputkeksi. Eikä ihme, sillä ottelu oli Pacific-divisioonaa johtavalle Canucksille jo kolmas neljän päivän sisään. Elias Pettersson iski kahdesti Hurricanesia vastaan ja saavutti 50 uramaalin rajapyykin.

NYI-VAN: Hughes ratkaisee voiton Canucksille

5. Edmonton Oilers 28-18-6 (viime viikon sijoitus 8.)
Albertan paikallisväännöt ovat palanneet NHL:n sähköisimpien otteluparien joukkoon. Edmonton Oilers pystyi vihdoinkin voittamaan Calgary Flamesin, ja tekikin sen komeasti 8-3 lukemin. Myös St. Louis Blues jäi alle, ja Edmonton on viiden pelin pisteputkessa.
6. Boston Bruins 31-10-12 (viime viikon sijoitus 10.)
Vaihteeksi taas vahva viikko: kaksi ottelua peräkkäisinä päivinä, voitto molemmista ja kumpanakin iltana vain yksi päästetty maali. Tuukka Rask urakoi 37 torjuntaa Winnipeg Jetsiä vastaan, ja Minnesota Wild kaatui neljän pisteen Torey Krugin johdolla.
*** ***Lisää aiheesta: [Rask teki tyylikkään paluun tolppien väliin]
7. Columbus Blue Jackets 28-16-9 (viime viikon sijoitus 5.)
Columbus Blue Jacketsin tammikuu oli erinomainen. Se hävisi koko kuukauden aikana vain kahdesti ja pelasi muun muassa kolme nollapeliä. Nyt joukkue on kahdeksan ottelun pisteputkessa, jonka aikana se on voittanut seitsemän kertaa.
8. Florida Panthers 28-17-5 (viime viikon sijoitus 6.)
Viikko päättyi katkerasti, kun Florida Panthers jäi Montrealissa nollille ja voittoputki katkesi. Sitä ennen alla oli kuusi peräkkäistä voittoa. Canadiens-tappion huolestuttavin uutinen oli Aleksander Barkovin loukkaantuminen, jonka vakavuudesta ei vielä sunnuntain harjoitusten jälkeenkään ollut tarjolla tarkempaa tietoa.
9. Philadelphia Flyers 28-17-7 (viime viikon sijoitus 14.)
Flyersin lento jatkuu, ja Philadelphia on pokannut pisteitä kymmenestä edellisestä ottelustaan kahdeksassa. Viikonloppuun mahtui kaksi peliä, joista ensimmäisessä Penguins oli vahvempi jatkoajalla, mutta jälkimmäisessä Flyersin kuuden maalin ilta nujersi Colorado Avalanchen.

10. Chicago Blackhawks 25-21-6 (viime viikon sijoitus -)
Blackhawks on todella noussut taistelemaan villistä kortista pudotuspeleihin. Kuusi voittoa seitsemästä viimeisestä ottelusta ovat tiivistäneet Läntisen konferenssin tilannetta, ja varsinkin lauantain Arizona Coyotes -voitto oli arvokas, sillä joukkueet kamppailevat samoista sijoista. Patrick Kane on jo 12 ottelun pisteputkessa.
11. Toronto Maple Leafs 28-17-7 (viime viikon sijoitus -)
Tyylipuhdas paluu tauolta, vaikka Ottawa Senatorsin kanssa voittoa piti hakea jatkoajalta asti. Siitä huolimatta kolmen ottelun viikolta täydet pisteet plakkariin. Mitch Marner on tehnyt neljän ottelun pisteputkensa aikana tehot 1+4 - mutta se tuskin yllättää ketään, sillä nuori tähti on jäänyt viimeisen kahden kuukauden aikana pisteittä vain neljässä ottelussa.
12. Montreal Canadiens 24-23-7 (viime viikon sijoitus -)
Washington Capitals oli vahvempi, kuten odottaa saattaa, ja Columbus Blue Jacketskin oli maalin verran parempi. Carey Price kuitenkin nollasi Florida Panthersin, ja Canadiens on korjannut kurssia vuodenvaihteen varsinaisen painajaisjakson jälkeen. Jesperi Kotkaniemi passitettiin farmiin, missä tarjolla lienee iso vastuu ja mahdollisuus nauttia onnistumisista.

13. Colorado Avalanche 28-16-6 (viime viikon sijoitus 12.)
Avalanchelta on kaivattu enemmän, ja ennen taukoa nähtiin lupaavia ennusmerkkejä kolmen peräkkäisen voiton muodossa. Viime viikolla Colorado pelasi vain kerran ja kärsi tappion Philadelphia Flyersille. Samalla päättyi viiden ottelun pisteputki.
14. Calgary Flames 27-20-6 (viime viikon sijoitus 11.)
Voittoputki on kääntynyt vaikeammaksi jaksoksi, mutta Calgary Flamesin tappiot ovat olleet todella niukkoja. Kuudesta edellisestä ottelusta vain kaksi on tuonut voiton. Tunteikkaat Oilers-ottelut ovat nyt takana, joten Flameskin voi ehkä keskittyä taas olennaiseen.
15. Vegas Golden Knights 27-20-7 (viime viikon sijoitus -)
Tauolta tarvittiin paljon lisäpontta, koska Vegas Golden Knights oli voittanut sitä ennen vain yhden pelin seitsemästä. Mennyt viikonloppu oli jo jonkinasteinen ryhdistäytyminen, sillä Carolina Hurricanes ja Nashville Predators kaatuivat, ja jälkimmäistä vastaan Marc-Andre Fleury sai pelata nollapelin.

CAR-VGK: Stastny iskee lähietäisyydeltä

16. Dallas Stars 29-18-4 (viime viikon sijoitus 13.)
Ennen tähdistöottelun tuomaa taukoa Stars kärsi 0-7 tappion Minnesota Wildille, mutta ensimmäisessä ottelussa tauon jälkeen se voitti Tampa Bay Lightningin. Vielä tällä erää Dallas on kiinni Central-divisioonan viimeisessä suorassa pudotuspelipaikassa, joten pieni voittoputki olisi nyt omiaan pitämään joukkueen vielä oikein hyvissä asemissa.