cullen2

Matt Cullen, 40, oli pelannut ennen lauantaita NHL:ssä 1 347 ottelua, mutta Stadium Seriesin peli Pittsburgh Penguinsin ja Philadelphia Flyersin välillä oli hänelle uran ensimmäinen ulkona.
Se peli toi heti hyvän tuloksen. Cullen iski vanhanaikaisella Penguinsin 3-1-johtoon kolmannessa erässä. Se jäi pelin voittomaaliksi, kun Penguins voitti Flyersin 4-2.
- En muista, että jääkiekon pelaaminen olisi ollut vähään aikaa näin hauskaa, Cullen intoili pelin jälkeen.

• Tämä oli hyvää peliä, jossa peli aaltoili puolelta toiseen. Olin todella innoissani tunnelmasta. Tämä oli ehdottomasti asioita, joita halusin toteuttaa.
    Nelosketjun sentteri oli yksi Penguinsin monista onnistujista.
    Kun osaa pelata hyvin jääkiekkoa, ei ole väliä, pelataanko sitä sisähallissa vai ulkona. Sidney Crosby on viihtynyt ulkoilmapeleissä siitä lähtien, kun hän ratkaisi voittomaalikisassa Buffalon ulkoilmapelin vuonna 2008.
    Crosby oli ratkaisevassa osassa heti Stadium Seriesin ensimmäisessä erässä. Crosby sai loistavan syötön Jake Guentzelilta takatolpalle vapaaseen paikkaan. Eikä Crosby tällaisista paikoista erehdy.

Jos Crosby on viihtynyt ulkoilmapeleissä, hän ilmiselvästi pitää Philadelphian kohtaamisesta. Crosby on tehnyt Flyersiä vastaan 47 ottelussa 84 pistettä.
Osuma oli Penguinsin kapteenille jo kauden 34:s. Hänellä on 54 pelin jälkeen uransa kovin maalimäärä tehtynä.
- Philadelphia on tilanteessa, jossa se tarvitsee todella voittoja. Sen takia oli hyvä saada ensimmäinen maali. Pelin edetessä olot voivat heikentyä, joten on tärkeää päästä alussa johtoon, Crosby sanoi.
Guentzel oli isossa roolissa Penguinsin toisessakin maalissa. Hän passasi nyt hyvän paikan Nick Boninolle, joka laukoi kiekon suoraan syötöstä sisään.
Flyers ei kuitenkaan luovuttanut, vaan lisäsi höyryä. Se saikin palkinnon toisen erän 11. minuutilla, kun Jakub Voracek nousi väkivahvasti maalille ja runttasi kiekon Matt Murrayn taakse.
Pittsburgh sai kiekon maaliin toisessa erässä vielä kerran, kun Sidney Crosby jäi vapaaksi takatolpalle. Osuma kuitenkin hylättiin, koska maali oli siirtynyt aiemmin pois paikaltaan.
Flyers tuli vielä Cullenin 3-1-maalin jälkeen osuman päähän Shayne Gostisbeheren kovalla ylivoimavedolla. Chad Ruhwedel vei taas Penguinsin kahden maalin päähän kauden toisella osumallaan.

• Murray teki hyviä pelastuksia varsinkin toisessa erässä, kun Philadelphia tuli kovaa päälle. Hän reagoi nopeasti muutamiin pahoihin pomppuihin, Crosby sanoi.
    Ottelu oli ulkoilmaotteluksi harvinaisen intensiivinen ja fyysinen. Kaukalossa jaettiin kovia taklauksia, kuten Brandon Manning Guetzelille avauserässä. Toisessa erässä nähtiin kunnon joukkokahakkakin.
    Ennen ottelua oli ilmassa pientä pelkoa jään kunnosta lauhan ilman takia. Pelko jäi kuitenkin turhaksi, kun ilma kylmeni ottelun alla.
    • Jää oli oikeastaan hyvässä kunnossa, Crosby kehui.
      Ottelun sankari Cullen sai tuntumaa kylmempään ilmaan, kun hän kävi joukkueen vapaaviikon aikana kotiseudullaan Minnesotassa.
    • Kiekko liikkui jäällä nopeasti. Tosin tuuli hieman vaikutti pelaamiseen. Ehkä maalivahdeilla oli isompi sopeutuminen, Cullen sanoi.
      Ottelun maali:Philadelphian Jakub Voracek näytti kavennusmaalissaan, että hän on parhaimmillaan höyryjyrä, jota on vaikea pysäyttää.
      Ottelun torjunta: Sidney Crosby pääsi iskemään kiekkoa ilmasta tyhjään maaliin kolmannessa erässä. Michael Neuvirthin iso maila ilmestyi kuitenkin jostain ja esti kiekon menon maaliin.
      Ottelun sankarisuoritus: Pittsburgh joutui hetkelliseen ahdinkoon toisessa erässä, kun Eric Fehr sai kahden minuutin rangaistuksen. Philadelphia pyöritti peliä Penguinsin hyökkäyspäädyssä ja sai aikaan laukauksia, mutta puolustusnelikko kesti hyvin maalivahti Matt Murrayn johdolla.
      Ottelun tähtihetki: Matt Cullenin 3-1-maali oli paitsi pelin kannalta tärkeä, hieno palkinto kaiken kokeneen veteraanin tekemästä työstä.

Sanottua
- Katselin Guentzelia Minnesotan aikoinani, kun hän pelasi yliopistokiekkoa. Se on sinänsä aika hauskaa. Hän pelaa hienoa kiekkoa tällä hetkellä.
Pittsburghin Matt Cullen
- Jos haluaa päästä pudotuspeleihin, pitää tehdä maaleja. Me emme tee niitä tällä hetkellä riittävästi.
Philadelphian Jakub Voracek
- Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin unohtaa tämä nopeasti. Lyhyt muisti on tärkeää jääkiekossa.
Philadelphian Wayne Simmonds
- Hän (Matt Murray) ei hätäänny missään tilanteessa.
Pittsburghin valmentaja Mike Sullivan
Hyvä tietää:Heinz Fieldin loppuunmyydyllä stadionilla oli 67 318 katsojaa. Penguins on ollut mukana kolme kertaa viidessä isoimman yleisön keränneessä ulkoilmaottelussa.
Ulkoilmaotteluissa kotijoukkueet voittivat 19 ottelusta vain viisi. Kotijoukkueet ovat kuitenkin vieneet kolme viimeisintä kohtaamista.