rask121216_169

Maanantaina NHL:ssä pelattiin kaksi ottelua. Pittsburgh Penguins murskasi Arizona Coyotesin, mutta Montreal Canadiensin ja Boston Bruinsin keskinäinen paremmuus ratkesi vasta jatkoajalla.

Pittsburgh Penguins - Arizona Coyotes 7-0
Pittsburgh Penguins otti kuudennen peräkkäisen voittonsa kukistaessaan Arizona Coyotesin maalein 7-0. Pittsburgh pommitti Arizonan maalilla aloittaneen Mike Smithin vaihtoon toisen erän puolivälissä, jolloin lukemat olivat jo 4-0. Maalille vaihdetun Louis Dominguen Pittsburgh yllätti kolme kertaa.
Pittsburghin riveissä moni pelaaja sai onnistumisia tehopisteiden saralla. Jokaisesta maalista vastasi eri pelaaja, ja tehopisteitä keräsi kaikkiaan 13 miestä. Ainoat kahden tehopisteen pelaajat olivat Nick Bonino (1+1) ja Jevgeni Malkin (0+2). Penguinsin suomalaispuolustaja Olli Määttä syötti Ryan Rustin iskemän neljännen maalin, ja Määtän plus-miinuslukema oli +3.

Matt Murraylle kertyi Pittsburghin maalilla 32 torjuntaa. Nollapeli oli hänelle kauden toinen. Voiton myötä Pittsburgh pysyi hyvin mukana Itäisen konferenssin kärkitaistelussa. Arizonan ahdinko Läntisen konferenssin häntäpäässä sen sijaan paheni. Vain 23 pistettä kerännyt joukkue on konferenssin jumbosijalla tasapisteissä Colorado Avalanchen kanssa.
Montreal Canadiens - Boston Bruins 1-2 ja.
Boston Bruinsin suomalaismaalivahti Tuukka Rask torjui joukkueelleen voiton Montreal Canadiensista. Boston otti 2-1-voiton jatkoajalla, jossa ratkaisevan maalin iski Ryan Spooner.
Spooner oli järjestelemässä myös joukkueensa avausmaalia. Toisessa erässä Austin Czarnik vei Bostonin 1-0-johtoon, ja tuohon maaliin Spooner kirjautti kakkossyötön. Boston johti ottelua pitkään Czarnikin maalilla, mutta Montreal venytti ottelun jatkoajalle. Paul Byron tasoitti, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä reilut kolme minuuttia. Jatkoajalla Boston oli kuitenkin terävämpi.
Tuukka Raskille kertyi ottelussa 29 torjuntaa, ja hän palasi joukkueensa tavoin jälleen voittokantaan. Montrealin tulokashyökkääjä Artturi Lehkonen sai ottelussa peliaikaa vajaat 16 minuuttia, mutta jäi tehopisteittä. Boston on Itäisessä konferenssissa seitsemäntenä, kahdeksan pistettä kärkijoukkue Montrealin perässä.

1+1=2, +2, 0 taklausta, 0 blokattua laukausta
Boston Bruinsin leirissä oltiin mielissään siitä, että kärkijoukkue Montreal Canadiens kaatui.
- Tämä oli kauden tähän asti tunteikkain ottelu. Molemmat joukkueet taistelivat kovasti, Bostonin Tuukka Rask tiivisti seuran Twitterissä jakamalla videolla.
Pittsburgh Penguinsin maalivahti Matt Murray piti ottelua tasaisena toiseen erään asti, jolloin Pittsburgh karkasi:
- Me näytimme, kuinka pelataan. Voimme dominoida ketä tahansa, kun pelaamme parasta peliämme. Ensimmäisellä puoliskolla ottelu oli tasainen, mutta sen jälkeen me saimme pelimme auki, Murray kertoi NHL.comin Wes Crosbylle.
Poimintoja tiistain otteluista
Tiistaina NHL:ssä pelataan kymmenen ottelua. Rasmus Ristolaisen Buffalo Sabres saa vastaansa Los Angeles Kingsin, ja Teuvo Teräväisen sekä Sebastian Ahon Carolina Hurricanes kohtaa Markus Granlundin Vancouver Canucksin. Todellinen suomalaisten ottelu pelataan Minnesota Wildin ja Florida Panthersin välillä, kun kaukalossa nähtäneen ainakin Mikko Koivu, Mikael Granlund, Erik Haula, Aleksander Barkov ja Jussi Jokinen.