PIT-NYI: Carter osuu McCannin hienosta tarjoilusta

NHL:n pudotuspeleissä pelattiin tiistaina kolme ottelua. Pittsburgh Penguins ja Vegas Golden Knights onnistuivat tasoittamaan ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelusarjansa. Tampa Bay Lightning on karkaamassa Florida Panthersilta.

Kierroksen helmi
Pittsburgh Penguins - New York Islanders 2¬-1 (voitot 1-1)
Penguins iski terävästi ottelun avauserässä, kun Bryan Rust vei kotijoukkueen johtoon jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Jeff Carter tuplasi johdon kymmenisen minuuttia myöhemmin, mutta sen jälkeen Penguins ei saanut enää ohitettua Islandersin maalivahti Semjon Varlamovia (43 torjuntaa). Penguins pommitti avauserässä 19 laukausta Islandersin maalille. Toisen erän alkupuolella Varlamov kesti muun muassa kaksi alivoimaa, joten alun takaiskuista huolimatta venäläinen onnistui hyvin kevään ensimmäisessä playoff-ottelussaan.
Ensimmäisen kohtaamisen ratkaisumaalin helpohkosti päästänyt Tristan Jarry nousi suureen rooliin Penguinsin maalilla. Hän torjui 37 laukausta ja piti joukkueensa kiinni voitossa. Jarry antautui kerran, kun Islandersin Josh Bailey kavensi toisen erän loppupuolella. Päätöserässä Penguins otti jälleen hallinnan itselleen ja varmisti ottelusarjan tasoittaneen voiton.
Ensimmäisessä kohtaamisessa Islanders horjutti Penguinsia hurjalla taklauspelillään (72-47), mutta toisessa lukemat tasoittuivat huomattavasti (Islanders 46, Penguins 37). Islandersin suomalaispommikone Leo Komarov tyytyi tällä kertaa kuuteen taklaukseen, kun edellisessä ottelussa hän tarjoili huimat 14 niittiä. Penguinsin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen pääsi jälleen pisteille. Hän pohjusti Jared McCannin kanssa Jeff Carterin 2-0 maalin.
Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran torstaina, jolloin pelataan New Yorkissa. Jatkopaikkaan vaaditaan neljä voittoa.
Kierroksen muut tulokset
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 1-3 (voitot 0-2)
Erinomaisen runkosarjan pelanneen Panthersin urakka pudotuspeleissä tiedettiin kovaksi, kun vastaan tuli hallitseva mestari Lightning. Ensimmäisen pudotuspelikierroksen kaksi ensimmäistä ottelua ovat alleviivanneet Panthersin urakan kovuutta. Lightningia vastaan on vaikea tehdä maaleja. Jos onnistuu viimeistelemään neljästi, kuten avauskohtaamisessa, ei alakerta saisi vuotaa. Panthers hävisi ensimmäisen ottelun 4-5.

FLA-TBL: Stamkosin syöttö menee pakin kautta maaliin

Tiistain ottelussa Lightning otti kaukalon haltuun jo avauserässä ja laukoi 16 kertaa kohti vastustajan maalia. Steven Stamkos onnistui jo erän alkupuolella yllättämään Chris Driedgerin (26 torjuntaa). Ondrej Palat lisäsi löylyä 2-0 maalillaan erän loppupuolella.
Toisessa erässä suomalaiskippari Aleksander Barkov ja Carter Verhaeghe pohjustivat Mason Marchmentille paikan 1-2 kavennukseen, mutta täysosuma jäi Panthersin ainoaksi. Andrei Vasilevskiy (32 torjuntaa) ei ollut enää yllätettävissä toista kertaa. Lightningin Yanni Gourde niittasi loppulukemat tyhjään maaliin kolmannen erän lopussa.
Barkov on summannut kahdessa playoff-ottelussa pisteet 1+2, mutta joukkueen muulla suomalaiskaartilla Markus Nutivaaraa lukuun ottamatta on vaikeuksia mahtua kokoonpanoon. Nutivaara pelasi tiistain ottelussa 15.23 ja jäi pisteittä. Hyökkääjät Aleksi Heponiemi, Eetu Luostarinen ja Juho Lammikko eivät olleet kokoonpanossa. Uusi yritys koittaa torstaina, jolloin Panthers kohtaa Lightningin vieraskaukalossa.
Vegas Golden Knights - Minnesota Wild 3-1 (voitot 1-1)
Golden Knights otti maukkaan voiton Wildista ja tasoitti ottelusarjan toisessa kotiottelussaan, josta tuli jälleen maalivahtien näytös. Golden Knightsin Marc-Andre Fleury torjui 34 ja Wildin Cam Talbot 25 laukausta.
Fleury urakoi jo avauserässä 17 torjuntaa ja Talbot kymmenen. Wildin Matt Dumba yllätti Fleuryn toisen erän puolivälin jälkeen, mutta Jonathan Marchessault kuittasi 18 sekuntia myöhemmin. Alex Tuch vei Golden Knightsin johtoon toisen erän lopussa, kun Talbot antautui toisen kerran.
Päätöserässä maalivahdit nousivat jälleen esiin, mutta vain Talbot antautui. Tuch niittasi loppulukemat ylivoimalla varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Wild hätyytteli Fleurya kolmannessa erässä kahdeksalla laukauksella, mutta kolminkertainen Stanley Cup -voittaja ei antautunut enää.
Kaapo Kähkönen odotti jälleen pudotuspelidebyyttiään Wildin vaihtoaitiossa ja tyytyi kakkosmaalivahdin rooliin. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran torstaina, jolloin pelataan Wildin kotijäällä.