Perjantain viiden ottelun kierroksella nähtiin myös suomalaisonnistumisia. Aleksander Barkov oli vahvassa vireessä, kun Florida Panthers kaatoi Nashville Predatorsin. Tuukka Rask oli myös tikissä, kun Boston Bruins pimensi Philadelphia Flyersin.

Kierroksen helmi
Florida Panthers - Nashville Predators 2-1
Panthers jatkoi vahvaa virettään kaatamalla Predatorsin. Voitto oli Panthersille kauden kahdeksaan otteluun jo kuudes, ja Florida on oman divisioonansa toisella sijalla heti viime kaudella mestaruuden pokanneen Tampa Bay Lightningin jälkeen.
Panthers otti torstaina kuokkaan Predatorsilta melkoisten maalijuhlien jälkeen, mutta perjantaina pelin luonne muuttui täysin. Nashville karkasi kyllä aikaiseen johtoon, kun Colton Sissons vei kantrikaupunkilaiset johtoon avauserässä ajassa 4.04.
Sen jälkeen lisämaaleja saatiin kuitenkin odottaa hetki. Panthers yllätti Predatorsin maalilla upeasti pelanneen Pekka Rinteen toisen erän alussa, kun kapteeni Aleksander Barkov (1+1) ohitti maanmiehensä. Barkov oli myös vahvasti mukana joukkueensa voittomaalissa, sillä hän syötti Carter Verhaeghen viimeistelemän osuman.
Tämän jälkeen lisämaaleja ei enää nähty. Siitä iso kiitos kuuluu maalivahdeille, sillä Rinne pysäytti Predatorsin maalilla komeat 34 laukausta, kun taas virkaveli Chris Driedger venyi kumilaatan tielle 24 kertaa.
Predatorsin Mikael Granlund ja Erik Haula jäivät ilman tehopisteitä. Myös Panthersin Eetu Luostarinen ja Juho Lammikko vetelivät kiikaritehoilla.
Kierroksen parhaat suomalaiset
1. Aleksander Barkov, Florida Panthers (1+1=2)
Kokonaisvaltainen sentteri jatkoi hienoa alkukauttaan pantterilauman johtajana. On joukkueelleen kaikki kaikessa, kun pelejä ratkotaan.
2. Pekka Rinne, Nashville Predators (34 torjuntaa, 94,4 %)
Kokenut suomalainen osoitti arvonsa, kun sai mahdollisuuden Predatorsin maalilla. Vahvat otteet voivat monimutkaistaa tilannetta joukkueen suomalaismaalivahtien välillä.
3. Tuukka Rask, Boston Bruins (23 torjuntaa, 95,8 %)
Rask oli merkittävä tekijä bostonilaisten voitossa. Bruinsin maalivahti kuuluu edelleen taalaliigan eliittiin ja on isossa roolissa karhujen kannujahdissa.
Kierroksen kolme tähteä
1. Max Pacioretty, Vegas Golden Knights (0+3=3)
Isokokoinen hyökkääjä oli tärkeässä roolissa ritareiden maalitalkoissa. Muodostaa Mark Stonen kanssa hienon tutkaparin, jonka varaan joukkue nojaa.
2. Max Comtois, Anaheim Ducks (2+0=2)
Nuori voimahyökkääjä alkaa viimein lunastaa häneen asetettuja isoja odotuksia. Kaksi maalia tärkeässä paikassa ei riittänyt tällä kertaa voittoon, mutta hiljaa hyvä tulee.
3. Barclay Goodrow, Tampa Bay Lightning (2+0=2)
Tampan duunarihyökkääjä nousi perjantaina jälleen esiin, kun joukkue häntä tarvitsi. Viime kauden mestarijoukkueen runkopelaaja on arvokas kaveri myös ilman tehopisteitä, mutta maalit maistuvat aina hyvältä.

TBL-DET: Goodrow pyssyttää Ruttan tarjoilusta

Kierroksen kommentti
- Tätä ei ole helppoa tehdä jokaisena päivänä. Tappioasemasta ei pysty nousemaan aina voittoon. Tänään emme olleet parhaimmillamme, mutta halusimme silti voittaa matsin, pohti Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy.
Kierroksen muut tulokset
Philadelphia Flyers - Boston Bruins 1-2
Flyersin ja Bruinsin väännöstä muodostui melkoinen trilleri vähämaalisuudesta huolimatta. Ottelun avausmaalia saatiin odottaa aina päätöserään asti, mutta sitä ennen sattui ja tapahtui etenkin fyysisellä puolella. Flyers avasi maalihanat kolmannessa erässä James van Riemsdykin ylivoimaosumalla, mutta Bruins kuittasi tilanteen nakuttamalla kaksi rysää 27 sekunnin sisään, kun Brad Marchand ja Sean Kuraly käänsivät tappioaseman johdoksi. Tuukka Rask pelasi vahvan ottelun Bostonin maalilla pysäyttämällä 23 laukausta.

PHI-BOS: Marchand ja Kuraly vievät Bruinsin johtoon

Vegas Golden Knights - Los Angeles Kings 5-2
Viimeksi tammikuun puolella tositoimissa ollut Golden Knights palasi koronatauoltaan ja jyräsi Kingsin tylysti nurin. Vegas aloitti vahvasti karkaamalla avauserässä jo kolmen maalin johtoon Nick Haguen, Mark Stonen ja Jonathan Marchessault'n osumilla, eikä tahti hiipunut myöskään sen jälkeen. Toisessa erässä maalinteossa onnistuivat myös William Karlsson ja Cody Glass, minkä jälkeen peli oli käytännössä taputeltu. Kingsin päätöserän kaksi osumaa olivat pitkälti numeroiden kaunistelua.
Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings 3-1
Hallitseva mestari osoitti perjantain kierroksella vahvan rutiininsa. Red Wings karkasi avauserässä johtoon Vladislav Namestnikovin osumalla, mutta Tampa kuittasi tilanteen nopeasti Pat Maroonin tasoittaessa pelin vain muutaman minuutin päästä. Lightningin duunarihyökkääjät olivat päivän sana myös myöhemmin, sillä joukkue ratkaisi voiton Barclay Goodrow'n kahdella täysosumalla avauserän jälkeen.
Anaheim Ducks - San Jose Sharks 4-5 vl.
Länsirannikon joukkueiden kohtaamisesta muodostui maalijuhla. Ducks oli vahvasti voitossa kiinni karattuaan toisessa erässä 3-1 johtoon Adam Henriquen ja kumppaneiden vahvojen otteiden ansiosta. Sharks käänsi pelin kuitenkin kolmannen erän vahvan aloituksen ansiosta, mutta Ducks väänsi ratkaisun voittolaukauskilpailuun Max Comtois'n (2+0) tasoitusosuman ansiosta. Hait veivät toisen sarjapisteen Ryan Donaton ja Kevin Labancin maaleilla. Ducksin puolustaja Jani Hakanpää jäi ottelussa kiikaritehoille.

ANA-SJS: Comtois tasoittaa illan toisella maalillaan